Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

čištění volantu


jarmyl

Recommended Posts

jo tyhle novejsi volanty to delaji, znamej ma uplne stejne hnusnej v C5 :D oproti tomu muj kozenej ve 406 z roku 97 je porad hladkej a tohle nedela, i kdyz se mi obcas poti ruce, tuhle uz byl takovej trochu upatlanej a tak jsem ho vzal takovou cistici penou na interiery ve spreji - postrikal penou a setrel mekkym hadrikem, co nenechava chlupy (nejlepe treba uterkou z mikrovlakna) a je zas prijemne cistej, suchej a nelepivej.

kazdopadne bacha na ty impregnace, nektery nejsou vhodny, pac ta kuze potom klouze, coz zrovna u volantu neni to prave orechove, nekdy to byva i na obalu napsane, ze se nema pouzivat na tyhle veci. No za zkousku nic nedas a obsit krasnou novou kuzi de da kdykoliv - muze to byt treba inspirace pro manzelku jako darek k narozeninam ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mluvil jsem s Milanem+ a ten říkal, že to co na tom volantu je je špína, a že to jde dolu, když se to navlhčí. Už týden to chci zkusit, ale pořád se k tomu nějak nemůžu dostat. Prej ty velký kusy šly normálně odloupnout, ale mně to nejde. Zkusím to navhlčit (položím na to vhlkej hadr, nechám to asi hodinu) a pak dám vědět jak jsem dopadl. Byl jsem taky u čalouníka (kvůli prosezelýmu boku řidičovy sedačky) a když viděl ten můj husnej volant, tak říkal, že to maj skoro všechny novější auta (nevím co je novější, moje je 7 let starý) a že to obšívá koženkou (ne kůží) a má vyzkoušený, že po třech letech je to pořád jako nový. U svýho auta to měl taky a vypadalo to dost dobře, ale měl to tam jen rok. Tak když to nepůjde odstranit, tak to něchám u něj za 700,- Kč obšít tou koženkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to jarmyl, mas idealni prezdivku presne k tomuhle tematu: vzal Jar a myl ... :D

To Bigbadjohn, nevim, ale ja bych to moc dlouho nemacel, rozhodne bych nenechaval hodinu mokrej hadr na te kuzi, ta pak prilis zmekne a jednak ji muzes tim drbanim poskodit a druhak se muze vytahat a bude to jeste horsi nez predtim, po uschnuti pak zase naopak dost ztvrdne a musel bys ji pak necim impregnovat aby nepopraskala, takze s tou vodou opatrne

[upravil dne 9/6/11 12:05 Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se k tomu vyčištění dneska konečně dokopal. Vzal jsem žlutý hadr, navlhčil a asi na 2 minuty jsem ho položil na věnec volantu. Po dvou minutách jem ho sundal a když jsem viděl co na tom hadru zůstalo tak se mi udělalo šoufl. Tak jsem to tím hadrem trochu vydrhnul a hadr i po přemáchnutí zůstal šedý. Zkusil jsem mýdlo a to se ani nehnulo. Tak jsem na to vzal odmašťovací pěnu a tou jsem ten volant postříkal. Začala z toho téct hnědá špína. Utřel jsem to hadrem, očistil čistou vodou a toto jsem opakoval šestkrát. Nakonec jsem byl s výsledkem celkem spokojen, tak jsem ten volant umyl ještě 3x čistou vodou. Už jsem s tím jel a musím uznat, že se to drží moc dobře, protože se mi to už nelepí na ruce a ten pocit, že to je vyčištěný je suprovej. Ale na druhou stranu nedělá ten volant tolik parády jako před tím je to takový šedý. Asi to ještě zítra, až to pořádně uschne, ošetřím něčím na kůži. Jinak si myslím, že to nebyla jen špína, vypadá to, že ta kůže byla ošetřena nečím co ji načernilo a vytvořilo na povrchu hezkou strukturu. Toto se potem asi částečně rozpustilo a vytvořilo to ty nehezký žmolky a hladký místa co jsou vidět na přiložených fotkách. Jak to celé probíhalo můžete vidět zde:

Volant před čištěním:

p1000778m.th.jpg

Detail 1:

p1000773s.th.jpg

Detail 2:

p1000777q.th.jpg

Volant po čištění:

p1000782ru.th.jpg

Detail 1:

p1000780m.th.jpg

Detail 2:

p1000781.th.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hezký :potlesk

a jakou tu pěnu jsi použil, abych měl představu.

Klatil: myslíš normální sprej třeba na boty??

V barvách lakách jsem zahlásil že požaduji sprej na kůži barva lesklá černá, jesti je to i na boty netuším. Nejpracnější je zakrejt okolní interiér papírem a přelepit maskovaci páskou střed volantu kterej je plastovej. Ale stojí to za to, ta kydance špíny , potu a všeho možnýho jsem tam měl taky a do tedka v poho, stačí jenom jednou za čas při úklidu otřít a je to

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...