Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mapy na skle při dešti


Hamin

Recommended Posts

Ahoj všem. Mám jeden malý dotaz:

Když prší, či ráno vyjíždím a je zarosené okno, či jedu za deště a mám puštěné stěrače, tak se mi jakoby zatáhne čelní okno jakýmsi povlakem, který nejde při stírání setřít a za deště za jízdy zhoršuje viditelnost ven. Když za deště okno ostříknu, tak to pomůže, ale tak na 30s. Pak se okno zase postupně zatáhne tím hnusem. Čím to? Jde to nějak odstranit ? Dík za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem okno zvenku myýt čistícím přípravkem na sklo (byla to nějaká aktivní pěna..) a vůbec to nepomohlo. Slyšel jsem, že prý také pomůže dát do nádržky na ostřikovače 3-4 kapky citronové šťávy...:myslim . Ale nevím , nevím ... :myslim:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí teplá voda např. s Jar nebo jiný mycí prostředek a řádně sklo(a) umýt a je klid. Přitom je dobré také ostřít i gumičky stěračů. A do nádržky ostřikovače dát přibližně kávovou lžičku přípravku (např. Jar, Pur a pod.).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak jsem to před odjezdem na dovolenou zkoušel umýt jarem, teplou jarovou vodou, otřel jsem pečlivě gumičky stěraču jarem. Do nádržky na ostřikovače jsem dal dvě lžičky jaru a vlil jsem do nádržky zakoupený přípravek na odstranění hmyzu ze skla a také by měl při stírání zabraňovat šmouhám.

Tak jsem si myslel, že je to již vyřešeno. Začlo pršet až při cestě na dovolenou, tak jsem přes celé Rakousko koukal při dešti přes mastný film na skle....:(:(

Teď už zbývá jen vyměnit stěrače.... Do toho acetonu se mi moc nechce. přeci jen je to rozpouštědlo... :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Tak až nyní jsem se \"dohrabal\" ke koupi nových stěračů. Potřebuji na obě strany dlouhé 700mm. Chtěl bych koupit nějaké levné AERA 2x700mm/28\", abych zjistil, zda mapy na skle jsou skutečně starými stěrači. Nebo jaké používáte vy ? Ty laciné AERA v délce 700mm, nemůžu moc nikde sehnat. Ani na netu e-shopů moc není, kde mají tuto délku. Je v Praze nějaký kamenný obchod, kde bych stěrače mohl hned zakoupit, tzn. aby je měli skladem ??

Jaké stěrače používáte vy ? Co BOSCH Aerotwin, či VALEO SILENCIO X*TRM ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja nom to mal tiez a potom som zasiel do firmy kde vymienaju skla a tam to ocistili nejakou gumou. Pregumovali cele okno a bol pokoj. Povedali ze to mastenie okna je sposobene od vyfukovych plynov, mastnoty a spiny z cesty. Dostava sa to na sklo z cesty hlavne ked prsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdysi mi radil naky starší mechanik: rozříznout brambor a jezdit snim po okne, jak je brambor trochu špinavý v místě řezu odříznout a pokračovat dále a jezdit snim po okne a pak to oplachnout a vyčistit pry ten bramborový škrob co má brambor pomáhá tak to můžete zkusit ja osobne to ete nezkušal tak nevím

ZN: prdel si z vás nedělám fakt jsem to slyšel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...