Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Opět problém se startérem!!!


Dakaros

Recommended Posts

Ahoj, tak po nějaké době klidu mě opět začal zlobit startér! Tedy spíš cívka/relátko na něm! Asi před 4mi měsíci se mi původní trochu roztek, pač na jedný svorce byl špatnej kontakt a špatně mi to dobíjelo. Sehnal jsem jinej ze startéru na HDi čko, namontoval a tak nějak fungovalo, občas se zasekávalo a nechtělo to startovat. Pak to na nějakou chvilku fungovalo a poslední dobou už se tomu zase nějak nechtělo! Tak jsem to rozebral, vyčistil a potom už to nefungovalo vůbec. Jakoby ta cívka měla malou sílu a nepřitáhla tu kotvu. Nakonec jsem to vyřešil tak (po celodením bádání) že jsem ucvak tu vracecí pružinku, cimž bylo mnohem jednoduší kotvu přitáhnout. Funguje to super, jenže jak se zahřeje motor, tak to jen tak zlehka cvaká, prostě nenastartuju! Jenom se modlim, aby mi to nezdechlo někde v křižovatce.

Nevíte, jestli se s tím nedá něco dělat, nebo čím by to mohlo bejt??? Pomůže výměna cívky?

Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj, tak už jsem si to opravil. Byl problém v tom, že ta jedna cívka (jsou tam dvě) uvnitř toho kovovýho zalisovanýho obalu měla upálenej vývod. Celý jsem to rozebral, odmotal jsem z ní jeden závit a znovu zalisoval (kladivem), zapájel a nastříkal na černo. Už to zase startuje jako divý a cívka vypadá jako nová!:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to vidím tak, že i nové pekáče mají svůj podíl "kovářské" práce, jenomže v rámci servisu se s tím nikdo nebude crcat, objedná se, vybalí z krabice, dá na auto a je vymalováno.

Většina elektriky na motoru jsou ekologické záležitosti a optimalizace. Dá se bez nich jezdit, pak je to auto ne technické úrovni - 15 let, jen s jednou psychologickým rysem, magickým okem diagnostyky motoru která svítí pro každou kravinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...