Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Podivné chování stěračů


Leo

Recommended Posts

Při včerejší jízdě v dešti se mi asi po deseti kilometrech při přepnutí stěračů na automat stalo, že se vypnuly a už je senzor nezapnul. Když jsem se přepnul na souvislé stírání, tak to chvíli fungovalo a pak se také vypnuly (dokonce v libovolné poloze). Nakonec (po 140 km) to dospělo do konstantního stavu, že ve všech polohách (jedno setření, automat, pomalu, rychle) se sklo devětkrát setře a stěrače se zastaví v libovolné poloze. další spuštění se vyvolá pohybem páčky na libovolnou stranu (dokonce ani poloha vypnuto stěrače nevypne a devětkrát setřou).

Setkal se s tím už někdo? Ze starších příspěvků mám tip na zoxidované kontakty motorku stěrače a vodu v něm, ale přesně toto chování zatím nikdo nepopisoval. Děkuji za pomoc (uvidím co to bude dělat dnes v poledne).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kua kua chlapi, mna serie to ze sa blizi zima a minuly rok ked som prvykrat toto auto /406/ tak som zistil ze stierace su umiestnene velmi dole na skle a potom mi tam mrzne pocas jazdy v mrazivom dazdi alebo snehu lad. Predtym sóm mal vzdy na aute stierace vyssie na skle a to potom boli na ohriatom skle od kurenia, t.j. kurenie ohrievalo sklo a na teplom skle stierace nemrzli ale v pohode stierali. Stretli ste sa s touto chybou aj vy? :myslim:myslim alebo to robi len mne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: komisar

jedná se o tuto svorkovnici

Děkuji, o víkendu to vyzkouším rozdělat.

Jako logické vysvětlení vidím to že je problém ve spojení počítače s čidlem pozice stěrače (pokud tam je, ale asi by mělo, když se relátkem řídí vypnutí a tím i dolní poloha stěrače) a tak si počítač pořád myslí, že stěrače ještě nedoběhly do konce a tak je po určité době raději vypne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrá věc se podařila,

s největší pravděpodobností byl problém v předání informace z motoru do počítače o spodní pozici stěračů. V schématu je to značené jako relátko, v praxi je to měděný plíšek nalepený na umělohmotném ozubeném kolečku. Po plíšku vlivem otáčení jezdí dva kontakty, které se v jednom okamžiku vodivě spojí (prostě klasický dojezd).

Oprava:

- Vyndání motoru s táhly (oddělat stěrače, povolit plastový kryt u skla a oddělat plastový kryt nad motorem).

- Oddělání plastové černé krytky (na jedné straně je jakoby zalitá, tak opatrně).

- Odšroubování malého šroubku držící tu zalitou věc vedoucí k vlastnímu motoru.

- Odšroubování čtyř šroubů, které drží víko nad převody.

- Oddělání víka (napřed šroubovákem vypáčit, aby se uvolnilo přilepené těsnění, potom tu zalitou věc trochu oddálit a víko opatrně nadzdvihnou a podsunout). Protože jsou všechny dráty zalité, tak se musí vhodně natočit, aby byl ke všemu dobrý přístup.

- Na ozubeném kole jsem očistil plíšky (nevypadalo to nijak špatně), očistil a napružil kontakty na víku.

- Montáž v opačném pořadí (před nasazením víka jsem místo původního těsnění použil trochu tmelu, aby se dovnitř nedostala vlhkost a také jsem na jedné straně utěsnil tu černou plastovou krytku).

Ihned po připojení začaly stěrače fungovat normálně a včera jsem s nimi hodinu jel a vše OK.

Pro názornost se pokusím připojit již zveřejněnou fotografii od kolegy, kde jsem červeně vyznačil co se má odšroubovat (na pořízení vlastních fotografií jsem zapomněl).

Všem děkuji.

post-0-14109595004793_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...