Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

nové nebo ojeté ??


Guest Filip

Recommended Posts

Ahojte všicni !!

Řeším teď společně se svou drahou maminkou dilema ohledně koupě nového vozítka. Konečně shledala svého \"dědečka\" ( pro informaci je to Renault 9, čtrnáctka benzín z roku tuším 82 s obdivuhodnými 230 000km !! ) jinými slovy šrotem (plněs ní souhlasím:-)) a je rozthodnuta ho nahradit nečím lepším, pokud možno, novým. Háček je v tom, že hodlá investovat MAX. 280 000,- a v autě chce mít bezpodmínečně klimatizaci. Za přesně tuto cenu ji nejprve zaujala Škoda Fabia Junior s měsíční objednávací dobou na instalaci klimatizace. Nehledě na strohou základní výbavu bez posilovače řízení, ABS, el. oken a xenonů, je ten fakt, že při zapnuté klimatizaci klesne výkon neověřeného a slabého tříválce 1.2 na dvě třetiny, dost velkým důvodem tuhle variantu zavrhnout. Je to zatím první předváděcí vůz, ve kterém se svezla, resp. řídila ho.

Co je taky fór, donedávna se jetě náš tatík nechával slyšet, jak nevýhodná je koupě nového auta, jak strácí ihned cennou hodnotu atd., ale teď si stojí tvrdě zatím, že když, tak nové, neproprděné.. Jenomže máti přítelkyně si teď koupila šestnáctku Megana z 98 se vším a ještě na pěkných hliníkách za nějakých 180 000,- najeto má kolem 80 000km a pochopitelně jí to štve, dávat sto táců navíc za holý nový auto. Jeden známej co prodává Škodovky by jí prej za tu cenu dal dokupy novou Fabii 1.6 s klimoškou, od pár lidí jsem ale slyšel, že ty Fabie jsou nanic, po chvíli začnou vrzat plasty a za pár let se to začne sypat celý a ze škodovek prej jen Octavii. Superb je už zas trochu jiná parketa.

Chce, aby jí zůstalo dalších deset a víc let no a v tom případě odpadá metoda kup, tři roky jezdi a šetři, prodej.

Tak teď sháním informace a čtu různý srovnávací testy a můj závěr je buď ... Peugeot 206 :-))) nebo Toyota Yaris a to by musely být oba v hóóódně moc velký akci (klimo) nebo Octavie ojetina nebo ta zapráskaná Fabka a to jen kvůli levnějším náhradním dílům...její slova...

A tak bych chtěl slyšet i názory peogeot cluberů, páč se mezi vámi určitš najde dost dobrejch automotoristů, kteří před podobným problémem taky možná stály. Snad bude \"novej kousek\" co nejdřív doma. Díky všem za vohlasy..

;););)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Filipe jasné je že nové auto je snad nejhorší investice neustále to stácí na hodnotě musel bych mít hodně peněz abych do toho šel raději kopim ojetinu a co koupit za 280.000kč určitě tady někdo poradí ja se pohybuju při koupi do 100.000kč ale sem natom určitě lépe než s fabkou junior by? s klimou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, klimatizace je hezká věc. Nicméně, Fabie Junior má dost potíže se vůbec rozjet sama, klimatizaci si v tom vůbec nedovedu představit!

Další věc, nedovedu si představit, kupovat dneska auto bez posilovače řízení apod., zvláš? nové... Pokud ale ten známej dá za ty prachy dohromady 1,6 s klimou, servem, el. okny, centrálem, min. dvěmy airbagy, ABS... tak proč ne.

Já bych ale bral lehce ojeté. Mezi 2 - 4 letými auty je výběr dost velký. Navíc, pokud jsi od Plzně, tam je každý druhý dovozce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem docela zvědavej jak bude dávat do kupy fabii s motorem 1.6 protože ty se tam nemontujou ještě:D:D Jedině že by kuchnul v autosaloně nějakou koktavku a dal to do ty fabie. ZA 280 000 seženeš paradní auto. Třeba 206ku nebo 306ku maš toho dost na výběr. A každopádně to bude o 100% lepší než ta fábka a junior z klimatizaci je úplná šílenost. To bys to mohl do kopce tlačit:D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Filipe ukecej drahou a zůstaňte u Francouzů. Fakt, že za ty peníze seženeš 206 rok starou v téměř plnej výbavě. Vím co říkám. A srovnej 206 s Fabkou - to snad ani nejde. Pokud bys chtěl, ozvi se na mail - jsem z Rokycan - něco bysme vymysleli. Jinak moje aktiální nabídka (není to lev, ale Francouz jo) - Scenic DTI r.v. 98 klima, rádio, alu atd. 90tkm. bratru za 260 táců.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Novy auto fakt nema cenu, ale uz pro ten pocit a tu vuni :) Aulo asi vi, o cem mluvim, ze? :)

Ale problem je fakt v tom, ze Fabka Junior s klimou nemuze utahnout snad ani sebe sama.

Taky bych vybiral z ojetin, treba tu 206ku nebo 306ku novej model..... Urcite bych nebral nemce, to uz radsi ameriku teda :)

Tady asi stejne prevladne nazor, ze nejlepsi jsou Francouzi :) Ja s tim taky souhlasim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neni nad Peugeota,ale Yaris (byt se mi moc nelibi) ti kazdopadne nezrezne.Ani kousek.Nemyslim,ze Peugeot jo.Toyoty obecne jsou nerezavejici auta.(Co vim)Vubec se divim,ze do 1.2 Fabky montujou klimu.Naprosta kravina,ne?Radsi posilovac.Osobne bych sel do 206, 306, popripade Oktavky.Osobne bych klimu asi nebral.Nejak ten teplotni rozdil nemuzu prekousnout. A kdyz mi v 30-ti °C fouka na hlavu a nohy studenej vzduch,tak z toho mam za chvili rymu. Radsi se svliknu a trochu zapotim.Omlouvam se,ze jsem odbocil.Kazdopadne aut je na vyber dost.Taky se pripojim.Radsi starsi nez nove.Treba od nejake leasingovky s nejakou zarukou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...