Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Praha dopravní špička


mjtwister

Recommended Posts

Ahoj, měl bych dotaz pro ty, co často jezdí po Praze. V pátek ráno pojedu z Liberce do IKEMu. Přijedu po dálnici od Turnova. Koukal jsem na mapě, že od začátku Prahy je to do IKEMu asi 20km. Jak dlouho si myslíte, že mi ráno tento úsek zabere času? V kolik asi začíná v Praze houstnout doprava? V IKEMu musíme být na 8:00. Jde mi jen o přibližný čas, jestli to bude na 20min nebo na hodinu, či víc, abych věděl, v kolik asi vyrazit... 

Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud Tě to požene - jakože asi požene - po Jižní Spojce až do Krče počítej s tím, že v úseku Černý Most > Zahradní Město (tedy asi prvních 5-10km) se dost zdržíš v zácpě. MotoMoto by mohl vyprávět :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi tak ... ale ono přijedeš-li od Liberce moc možností nemáš ... Pokud se nechceš za pomoci GPS proplétat přes Vysočany, Libeň, Ohradu, Bohdalec a tak dál ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakce.

Navigace na mapy.cz i google mapy mě vede po tzv Jižní spojce. Ke konci odbočit na ulici Vídeňská a po té až do cíle. 

StibTo: Po Praze jsem jel párkrát jen na Brno nebo Chomutov, tím moje znalosti Prahy končí :mad:, takže proplétání se uličkami pomocí GPS, to fakt nebude nic pro mě.

Upraveno uživatelem mjtwister
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak zaznělo výše .. co se délky trasy týká, bude to asi nejsnazší spojení, jen se obrnit trpělivostí. Ta Blanka je zbytečná zajížďka a i tak není garance snazšího průjezdu, kor v ranní dopravní špičce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

. . . . spíš všeobecní odpověď na dopravu po Praze: čím dříve pojedeš, tím lépe projedeš.

Pokud tě navigace požene přes tunel Blanka, a tím pádem nahoru na Klíčov, počítej s tím, že zhruba od 6:50 se začínají tvořit kolony směr Holešovičky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych to viděl být na hranicích Prahy cca 6,30 max 6,45 jako může se stát že to pofrčí ale v IKEMU asi musíš být opravdu na daný čas takže jednodušší je jet v klidu a případně tam chvilku počkat. Ranní špička začíná někdy okolo 7 ale je to nevyzpytatelné jeden den to frčí a druhý den to stojí. Teď jsem dvakrát vezl máti na nějaké vyšetření na Bulovku cesta z domu tam na 30-35 minut. Jednou v pohodě za 25 a podruhé sem měl co dělat abych to dal za hodinu a to znám spoustu zkratek.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
oprava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

me dneska dostal semaforovy provoz za ricanama na D1 jak delaji ten domov duchodcu
jedina "objizdna trasa" kvuli uhrinevsi a oni tam daj semafor - ricany sem jel cca 20 minut a to jeste ani nebyla spicka

clovek si naplanuje trasu aby mu to vychazelo a pak ho takhle prekvapi

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle je nejnázornější vysvětlení.  Mě ti tak napadá Weri 605 Ty s žáčkama couráš celou Prahou dá se říct jen tak aby se naučili co třeba když by nějaký zdejší člen Prahy neznalí dal dopředu vědět kdy a kam potřebuje jet myslíš že by bylo reálné se domluvit na doprovodu jako že by jsi někde na něj chvilku počkala provedla ho nejsložitějšími místy a pak jsi zase pokračovala ve své krasojízdě. Dokážu si totiž představit jak stresující je představa pro některé  ve vší slušnosti venkovské lidi že musí jet do takového mumraje. Vím že někteří místní drsňáci řeknou má navigaci tak ať jede podle ní ale pro některé zejména starší řidiče dokáže být " klidný hlas plechové navigátorky " ještě víc stresující než když by ho blbě navigovala vedle sedící manželka. Poznal jsem to předminulou sobotu, máti povídá budeme mít návštěvu jede se tetka ze strejcem a já kdy vyjížděli z domova no teď tak jí říkám ať tetce zavolá jestli pro ně nemám někam dojet tak jí volala a strejc nejsem blbej cestu zvládnu.  Strejcovy je skoro 70 a sice jezdí dost ale napříč přes Prahu minimálně, a když po třech hodinách dojeli tak jediný co z něj vypadlo vole pět let sem tu nebyl a zase sem pět let nepojedu. A když jsem mu říkal že se mohl krásně provést za mnou tak žbrblal ale cestu domů si nechal vysvětlit jinudy a pak volal jak to bylo jednoduchý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže jako znalí pražák jsi se na té spojce vyhnul tomu pro něj nejproblémovějšímu kusu. Podle těch mapek od Wery je to nejblbější právě v tom oblouku od Černého Mostu k nájezdu od Dolních Počernic.  A pro člověka neznalého je motání se ulicema složitější než vstát o hodinu dřív a vyrazit dřív aby měl časovou rezervu.  Taky vím kudy by to mohlo být trochu rychlejší a nebylo by to o tolik složitější ale pro něj je nejjednodušší přijet po D10 a pak okolo ČM po té Jižní spojce až k Vídeňské.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 35 minutami, Vena garážmistr napsal:

myslíš že by bylo reálné se domluvit na doprovodu jako že by jsi někde na něj chvilku počkala provedla ho nejsložitějšími místy a pak jsi zase pokračovala

taky si tak říkám, kdo by chtěl jet dobrovolně za autoškolou... :D
myslíš to dobře, ale za 45 minut se toho moc stihnout nedá..., vidím to třeba při přejezdu do servisu - já to mám za 15-17 minut a s žákem to jedem 25-30 - musí dodržovat pravidla.., ale pšššt.. ;) nebo než dojedu na Čerňák třeba (kupujem tam učebnice) tak je 45 pryč... a zpět zase... a to jedem "uličkama" jako černokostelecká průmyslová chlumecká :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo já zapomněl že dnes se jezdí s žáčkama jednotlivě. Za mě když jsem jezdil v autoškole tak jsme jezdil dva nebo i tři žáci aby se stihlo vyřídit to co instruktor potřeboval vyřídit. A když jsem dodělával " déčko " tak instruktor měl zájezdový bus a odvezl zájezd lyžařů na hory a já jsem vezl " výcvikem "  prázdnej bus z hor domů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...