Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Praskou hlavu motoru


dufoz

Recommended Posts

Ahoj. Dneska nemile prekvapko ze servisu. Uz nejakou dobu musim dolejt olej (cca litr za 2000 kms) A chladici kapalinu...dnesni verdikt: mozna je praskla hlava motoru. 

308sw, 1.6 vti, rv 2010. Ma to smysl to resit (pokud ano nemate nejaky kontakty/tipy) nebo to proste prodat na nd?

Diky

Alex

Upraveno uživatelem dufoz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že si motor vezme nějaký olej je mnohdy jeho vlastnost, nevím jaká je norma na 1000km u VTi. Nemyslel v servise spíše prasklé těsnění pod hlavou? To by, se ale poznalo, že by hladina oleje stoupala. :myslim Nechal bych si opravu nacenit a potom se rozhodl, rozhodně si myslím, že to není důvod prodávat auto na ND.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě to nechej opravit, nová hlava nebo motor se nevyplatí, jsou to strašné peníze. Ale nenechej si blbnout hlavu, zavaření a obrobení hlavy do 6000 t. k tomu nějaké těsnění a práce, takže do těch 15000 maximálně. nejlepší by byla hlava z vraku, ale to asi těžko seženeš. Není to tak staré auto abys to prodal na součástky. Zkus obvolat firmy, kde se hlavy opravují, řeknou ti co a jak. Ono taky může být jenom prasklé těsnění, ale házet nějaké sumy v tom rozptylu co píšeš, tak bych si na to dal hodně pozor a chtěl bych to určitě vidět, až to rozeberou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano, prostě pozjišťovat bazary, vrakárny atd., co by chtěli za motor, popřípadě polomotor (to je holý motor s hlavou), nebo samotnou hlavu--abys věděl, až ti zavolá servis co zjistil, zda jim to nechat opravit (zpravidla drahá varianta), nebo koupit potřebný díl z vraku a nechat jim ho jen vyměnit, ty motory se dávaly do hodně aut, neměl by být velký problém ho sehnat (v případě potřeby)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na základě čeho na tu hlavu došli? Co všechno už zkoušeli? Co je to za servis? Taky mně ubývala voda - byl děravej chladič ve spoji plast-hliník, vyměněno na záruku. Ten motor žere olej, spotřeba cca 0,5-1l na 5000km je normální. K tomu se může stát, že je povolený napínák rozvodů nebo má prasklé těsnění - olej pak teče ven - a litr na 2000km je na světě...

Místní člen, teď si nevzpomínám na jméno, měl právě ono prasklé těsnění napínáku, dělali mu i těsnění pod hlavou, bylo to za pár tisíc Kč.

MJSytic: Prej kavka obecná na procházce - tak to mě fakt rozsekalo:potlesk:super:D:D:D

Upraveno uživatelem Ajap
Edit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeje. Docela hrůza se tady rozjela a přitom oprava do cca 10 tisíc včetně rozvodů. Uniku oleje se nejde uplne zbavit protoze tohle je bohužel vlastnost vti. Není to ani simeringama ventilu ani krouzkami. 

Jinak oprava na cca den pokud stihne srovnat a tlakovat hlava. Z toho není potřeba dělat absolutně vědu a uz vůbec ne výměnu motoru. Z louze do bláta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale hoši :), žádná hrůza se tu nerozjela, jen jsem se vžil do kůže tazatele, kterému v servisu řekli, že cena opravy bude v rozmezí 15-50 tisíc korun :mrk, že z toho byl na prášky svědčí i úvaha o možnosti prodeje auta na náhr. díly...,což u auta 2010 s poruchou MOTORU!! není až tak obvyklé :myslim, samozřejmě nikdo nevíme, co tomu přesně je, což se dá opravdu zjistit až po rozebrání, chtěl jsem ho jen připravit na různé eventuality opravy, aby měl jakžtakž přehled v cenách dílů--nee vždy je oprava v servise rentabilní, někdy je výhodnější výměna dílu za starší--funkční, určitě v případě oprav hlavy motoru, nebo motoru jako celku, nebo převodovky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě konzultuj. Pamatuju, jak mně při občasném nepravidelném chodu motoru na 3 válce a střílení o výfuku na Feldě 1,3MPI mechanik v LPG servisu přesvědčoval, že závada je určitě těsněním pod hlavou. Možná to prej bude celou hlavou (jak píšeš vlastně i ty), možná křivej/prasklej blok... Peníze tehdá nebyly, auto jsem potřeboval, šly na mě mrákoty a mdloby. Nakonec to byl propálenej izolátor svíčky (asi špatný kus z výroby)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...