Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bio kúpalisko Snina.


Recommended Posts

Od zajtra do pondelka som sa rozhodol stráviť s deťmi na ,,ďalekom východe'' má niekto miestny ( napr.  Gabriel? ) nejaký dobrý tip na cyklotrasu vhodnú pre deti alebo niečo zaujímavé z okolia? Morské oko mám v pláne :)

Mimochodom virtuálna prehliadka funguje na mobile výborne 

http://biokupaliskosnina.sk/virtualna-prehliadka/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

20160826_161510.jpgDorazili sme dnes poobede zatiaľ som príjemne prekvapený aj keď na kúpalisku sme ešte neboli. Nenáročné ubytovanie v chatkách k dispozicii vonkajší hotelový bazén,  krásna príroda minimum ľudí v tomto zabudnutom kúte slovenska. Široké  možnosti turistiky a cykloturistiky. Neďaleko národný park poloniny ktorý je mimochodom jedným z dvoch miest na Slovensku s najnižším svetelným smogom a teda sj s najkrajšou nočnou oblohou.

https://www.google.sk/search?q=poloniny&client=ms-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj2qIrd1N_OAhWJ2xoKHcGQA7kQ_AUIBygB&biw=360&bih=559

Upraveno uživatelem dusan2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,časy kedy som ja jazdil po Snine a okolí sú nenávratne preč :D je to tak 20 rokov čo som jazdil(12rokov som v Čechách).V tej dobe  žiadne cyklotrasy neboli,aspoň sa v tej dobe o nich nevedelo.

Keď už sme sadli na bicykle,tak sa vyrazilo okúpať sa na Vinianske jazero https://goo.gl/maps/va9XbdGJNfP2  alebo priamo na Šíravu,poprípade Domašu.Keď sme to otočili na druhú stranu tak sme sa išli previesť na Starinu https://goo.gl/maps/YUeH9VMWZRr-vodná nádrž s pitnou vodou-asi to poznáš.K vode by som veľmi nechodil-nikdy nevieš kto ťa sleduje.Raz sme zišli až k vode a do 10 min prišlo auto dvaja chlapi v maskáčoch a nejakým označením na nich(v tej dobe mi to bolo jedno aké to je-dnes by ma to docela zaujímalo čo boli zač) a vlčiakom a vyhnali nás od vody.(že sa tam kúpal pes im vôbec nevadilo).

 

edit: myslím že v infocentre by sa mali dať kúpiť nejaké aktuálne cyklomapy

 

edit2: http://www.snina.sk/navstevnik/cyklochodnik-za-historiou-sniny/

http://malovanemapy.sk/mapa/cyklo-poloniny.html

 

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kontaktoval som cez FB kolegu ktorý sa tomu dodnes venuje veľmi aktívne,dúfam,že mi pošle nejaké linky tak ich sem hodím,jazdí závodne a po kopcoch "naháňa" kondičku-na Sninský kameň na bicykli :D a po okolí tak dúfam že sa ozve

na Vinianske cez Humenné,cez Porúbku -je tam dosť veľký kopec - prevýšenie ale dole to je potom masaker :D v plnej rýchlosti sme to jazdili až do tej doby než som to poslal s kamarátom rovno do lesa :D v zákrute bol štrk a my sme vedeli,že to neubrzdíme :P zodreté nohy ale inak nič vážneho sa nestalo . . . (v tej dobe všetci bez helmy-jazdilo nás tak 10-15) keby ste išli na Starinu tak z nej sa dá nabrať tiež pekná rýchlosť

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už som mal tú česť stretnúť sa z cestou pri páde v plnej rýchlosti pri zjazde z Kráľovnej holy. Keď som potom schádzal dole všetci oprotiidúci si mysleli že ma napadol medveď.  Potom som si zlomil rameno pri zjazde na zjazdovke v Scawnici a odvtedy som už kľudný. Okrem toho som tu s deťmi mladší má štyri :) ale sú zdatný cyklisti pár medailí z pretekov už doma majú obidvaja :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pohode nelám si s tým hlavu aj tak deti nedostanem z kúpaliska nikam. Večer vždy zídeme do mesta tých pár kilometrov im stačí.  Hlavne späť na chatu je to celý čas do kopca to je po celom dni dobrý záver . Ale to kúpalisko nemá chybu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...