Přejít na obsah

Edd

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Edd's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

-1

Popularita

  1. Po výměně baterie v ovladači klíčku mi nefungoval centrál u P206 r.v. 1999 na dálkové ovládání. Na fóru jsem nikde konkrétní způsob nakódování pro tento vůz nenašel. Protože jsem jej zjistil jinde, alespoň se podělím jak na to, pokud je někdo v podobné situaci. Pro upřesnění se jedná o klíček s jedním tlačítkem. 1. podržet tlačítko ovladače v klíčku, dokud dioda nepřestane blikat, pak pustit 2. Pak v blízkosti vozidla dvakrát po sobě znovu zmáčknout tlačítko 3. Klíč strčit do spínačky a nejméně na tři vteřiny zapnout zapalování 4. Vynout zapalování, vytáhnout klíček a mělo by to fungovat. Alespoň u mne, se takto ovladač nakódoval a znovu f u n g u j e .
  2. Edd

    Teplota-motor a ventilátory.

    Tak to máme stejné, jemom se díváš na špatné místo. Já mám místo záslepky na chladiči nezapojené čidlo. A to tebou popsané místo není ono. Směr je skoro stejný, ale musíš se dívat tak dva centimetry nad tím průzorem a čidla jsou zezadu motoru ( ako od řidiče). Mrkni tam, a uvidíš je ( hnědé a modré ), tak to hnědé by snad mělo být příčinou. Vyfotit to asi nepůjde, ale vidět by si tam mohl.
  3. Edd

    Teplota-motor a ventilátory.

    Díky za skvělý tip.... To by i vysvětlilo, proč nemám zapojené obyčejné čidlo v chladičí, když mám model s klimatizací. Zkoušel jsem to hnědé i modré čidlo odpojit prostříkat kontoxem a zatím se to spínání větráku při nižší teplotě motoru už neprojevuje.
  4. Edd

    Teplota-motor a ventilátory.

    Jen jsem chtěl vědět, jestli má někdo u P809 2.0, 89KW r.v. 95 a digi klimatizací zapojeno teplotní čidlo namontované v chladiči pod vrchní hadicí. Mám ho tam namontované, ale el. se zásuvkou k němu nikde žádná. Jinak jsou ještě nějaká dvě čidla vedle sebe za tou vrchní hadicí, co vede z motoru přímo do chladiče, ale zezadu na pravé části motoru. Jsou sotva vidět, jedno je s modrým a druhé s hnědým plastem a obě jsou dvoupinové. Tam by mohla být příčina častého spínání. Ale přístup k nim šílený a na teplém motoru bych to ani nezkoušel. Zkusím zjistit, které je pro ukazatel teploty a ten druhý cvičně vyměním a uvidíme, zda se to zlepší. Zatím mi to spínání ventilátoru nijak nevadí, ale hlavně aby to v létě spínalo při vyšší teplotě motoru, kdy to spínat má.
  5. Edd

    Teplota-motor a ventilátory.

    Mám P806 2.0 obyč.osmiventil, rok 95, digi topení s klima. Teplota v chladiči se mi drží myslím normálně okolo 80 stupňů, ale ventilátor chladiče si zapíná kdy chce, někdy i při nižší teplotě než je normál. Při tom bliká červená kontrolka u teploty a nápis stop. Co ho spíná netuším, čidlo v chladiči není zapojeno ( i když tam namontované je ) a ani nikde žádný dráty nevisí. Mám toto auto teprve chvilku, tak jsem to ještě nějak nezkoumal. Má někdo na stejném typu čidlo v chladiči zapojeno ? Jinak když jsem vozidlo kupoval, kolísala i teplota chladicí kapaliny, ale myslím že příčinou ( tedy v tomto případě ) byla špatně nasazená zátka expanzky.
  6. Edd

    stěrač zadních dveří

    Ještě jednu fotku před rozebráním motorku.
  7. Nefungoval mi motorek stěrače zadních dveří i když proud po jeho zapnutí tam šel. Inspirován příspěvkem od rolspa ( fotky jsem ale nenašel ), jsem jej vymontoval, odvrtal nýty, rozebral, vyrazil zatuhlou osičku stěrače ( tedy šetrně po předchozím nahřátí objímky tělesa osy horkovzdušnou pistolí a přes dřevo ), aby nedošlo k jejímu poškození. Osičku jsem očistil jemným smirkem, znovu vše promazal, složil, prořízl závity na šroubky 4 mm pro upevnění krytu mechanismu, sešrouboval zpět a zamontoval. Motorek jde jako nový. Přikládám fotky pro inspiraci, práce na hodinku.
  8. Edd

    Fotky vašich mazlíků

    taky posílám obrázek
×
×
  • Vytvořit...