Přejít na obsah

mira206

Uživatel
  • Počet příspěvků

    213
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    b
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

mira206's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

5

Popularita

  1. nejak jsem se dostal u svého auta k tachometru 480 tis.km, mam tak 35 tis ročně nájezd. Můžu ríct, že absolutně nemam problém jet kamkoliv,fakt mu veřím. Olej po 15 tis a celou dobu Maxx MotionDiesel. Kazdy týden komletně umytí a vysavaní. Smazat mu 300 tis. nikdo nic nepozná. Motoricky jede tichoučko, prostě nechapu.
  2. mira206

    Kolik máte kdo najeto?

    tak dnes aktualne 3850000 tis. a zatím na ty km spokojenost.Servisně spíš drobnosti,nic nestandartního co ostatní značky taky potkává.Minulý rok například v servisu stala asi 6800,-kč.Nový EGR,ten odšel po elektrické stránce a vzal sebou i fap,ale po vyčištění vse zas ok.Používám po celou dobu Maxxmotion diesel od OMW.
  3. mira206

    Nečitelný displej

    ja si první displej menil v origo servise,stal pred 10lety 7 tis i s praci.Po 6 letech i ten odesel.V origu servise chteli asi 12 tis.Sem jim potukl na čelo a nechal si to opravit u kluků tady vedle v dílně,naletovali nový na stavajíci pouzdro a k nepoznaní od originálu.Tot má zkušenost.Z číny mi nesel dát,protože mam RT3 s malým displejem.Mám origo barvu a už 3 rokem uplně v cajku.
  4. mira206

    Potrháva auto pri jazde

    Ahoj kluci,přidávám se do klubu lehkého potrhávání.Egr vyměněn a myslím že zbytečně a furt potrhává.Jakmile ho odpojím ,nic,vůbec nic! Zapojím a je to tam znovu. Auto má najeto cca 370 tis,jezdí naprosto kromě potrhávání co se ted zjevilo v pohodě,spotřeba 5,4.Rychlostně si taky nestěžuji,jede přes 200 takže bych to neviděl na nějaký špatný vstřiky.Filtr částic regeneruje pravidelně,koncova výfuku je uplně stříbrna,bez sazí.Jedině me možná trošku vrtá hlavou,jestli treba se ten filtr nebude pomalu loučit se životností a nebo nějaké podtlakové klapky,ventily kolem EGRu jestli nezlobí. Poradíte ti co mají podobnou zkusenost?
  5. mira206

    Olej a HDI motor.

    Mám 7 let 407 100 kw hdi,najeto 298 tis ,původní FAP a olej dávám podle servisky Total 5w40 po cca 12-14 tis kilometrech.
  6. mira206

    Regeneracia filtru pevnych castic

    Takže se zdá,že problém je vyřešen.Tuk,tuk do dřeva.. pro jistotu.:-) Bylo to přeste tak jak říkal Mikysedliště a tímto mu moc děkuji.Jedna hadička byla prasklá,vyměnil jsem ji prozatím za jinou co jsem v šuplíku našel.A dnes proběhla regenerace kterou jsem téměř ani nepostřehl,musel jsem vylézt z auta abych se ubezpečil při běžícím ventilatoru,že fakt probíhá.Hodně velkej rozdíl oproti prasklé hadičce.Miky dekuji,dekuji. níže připojuji obrázek zadní koncovky při probíhajíci regeneraci.Auto má 296 tis.km a koncovka je pořád stříbrná.Filtr jsem ještě neměnil.Taky tuk,tuk
  7. mira206

    Regeneracia filtru pevnych castic

    Děkuji Miky,hned od zitřka to začnu zkoumat.Možna to bude ono.Každopadně pokud se nezmění to hloupě chovaní motoru,jsem preventivně objednán k jednomu mistnímu specialistovi na peugeoty.Škoda,že když mě chytne regenerace,tak nemám blízko diagnostiku.
  8. mira206

    Regeneracia filtru pevnych castic

    Děkuji velice,zitra vyzkouším.Ležím v posteli mám rýmečku.Myslím že mám dvě klapky,tudíš siemens.A taky Ti to cukalo jen při regeneraci? Když ucpu jednu z těch hadiček bude se to auto chovat normálně,nebudou chybové hlášky?
  9. mira206

    Regeneracia filtru pevnych castic

    Mě nejde z hlavy neudržení zvýšených otacek,jako by se to chtělo udusit. Při regeneraci pokud jedu po dálnici to je v pohode,téměř nejde poznat,ale jakmile se s tim potkám ve městě při nižších otáčkách je to utrpení.Dám nohu z plynu a skuba to s celým autem.Pokud zastavím při probíhají regeneraci a na volnobeh lehce začnu zvedat otacky,tak se prostě nezávisle na poloze plynového pedalu neudrží ve stanovené výši.Dusi se to. Který ventil jsi měl konkrétně na mysli?Kde mám hledat ty hadicky?
  10. mira206

    Regeneracia filtru pevnych castic

    Špatně jsi to pochopil,regeneruje zhruba každých 400-450km a trvá to cca těch 6 až 10 km. Co všechno se aktivuje při regeneraci? Kam se má člověk nasměrovat?
  11. mira206

    Regeneracia filtru pevnych castic

    Jak dlouho má tedy probihat regenerace? Mám dojem,že tyhle regeneracni kilometry mám od začátku.Na diagnostice mi samozřejmě prohlíželi i filtr a ten se tvářil ve velmi dobre kondici.???
  12. mira206

    Regeneracia filtru pevnych castic

    Nevím proč by nemohl vydržet 300 tis.Stupeň zaneseni je podle diagnostiky velmi nízký,jezdím většinou dálnice.Koncovka výfuku je úplně čistá.To mě neukazuje na špatný filtr.Ale ano v Peugeotu se celkem divily na ty kilometry.Regenerace probíhá zhruba 6-10 km.
  13. mira206

    Regeneracia filtru pevnych castic

    Nazdar chlapci,mam menší problém při regeneraci filtru.Pokud probíha regenerace,tak motor se v nizkých otáčkách dusí a cuká.Při zastavení a na neutrál není schopen držet manualně zvýšené otáčky.Jakmile začnu zvedat jemně otáčky,motor se začne dusit,nedrží otačky a při prošlápnutí na omezovač se vyfoukne bilý opar. Regenerace probíhá cca každycg 400-450 km,diagnostika neukazuje nic-prováděno bohužel mazi regeneracemi,Filtr původní,motor 2.0Hdi,najeto 296 tis.Jakmile zkončí regenerace,motor se chová naprosto normálně,dlouhodobá sptřeba podle PC 5.5l/100.Je podezření na EGR ?
  14. Jedny budiky s lehce špatným vrchním řádkem na displeji mám k prodeji kdyby někdo chtěl. Omlouvám se za off topic:-)
  15. mira206

    Nečitelný displej

    Měnil jsem ho před 6lety a co si vzpomínám tak v létě byl částečně čitelný.Musím ho pohledat kde je.
×
×
  • Vytvořit...