Přejít na obsah

miravopi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

miravopi's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. miravopi

    Baterka pre 106

    Když tam dáte baterii o kapacitě 55 ah nic nezkazíte. Jak již bylo výše napsáno důležité je aby se vešla. To že barterii o vyšší kapacitě nenabijete do plna je nesmysl. Alternátor musí proudově pokrýt spotřebu zapnutých spotřebičů a navíc dobíjet baterii.Alternátor má ůdaj,který udává kolik je schopen dodat proudu. Do 106 se montovaly nejnižší 50A (verze s 1l motorem) a můžu vás ujistit že tento 50A alternátor 55Ah baterii dokáže nabíjet v cuku letu Verze s klimatizací měly 90A altík. Klasika byla 80A,můj případ 1,5 diesel.
  2. miravopi

    srovnání volantu

    Ještě jedna věc,jestliže to poštelují na těch tyčkách,zkontrolujte si plný rejd na obě strany,to aby vám zas nenarážely čepy řízení do kastle .
  3. miravopi

    srovnání volantu

    Ahojte,taky se vložím. Volant na 106 jsem sundaval a je to triviální záležitost tak na 30 min i s nasazením. Takže postup. Odpojíme baterku. Dále povolíme na zadní straně volantu dva utopené torx šrouby,ty drží airbag. Airbag opatrně povytáhneme,prsty odpojíme oranžový konektor(hodit oko jak je zapojený,popř.označit). Ted máme přístup k hlavnímu šroubu volantu (torx 50) ,povolit a sundat volant přenastavit hotovo. Tisícihran je opravdu jemný 3,5 cm na jeden zub výchylku neudělá. Jinak z vystřelení airbagu při odpojené baterii mít strach nemusíte.V airbagu je čidlo,které reaguje na náraz. Konektor který je zapojen v irbagu je sice spojen s " řídící jednotkou" ,ale ta je schopna u 106 max vyhodnotit funkční stav airbagu po zapnutí klíčku.
  4. miravopi

    106 kniha Jak na to

    Kdo chce pdf saxo 1996-2001 pište na miravopi@atlas.cz Mějte se
×
×
  • Vytvořit...