Přejít na obsah

jojo0608

Uživatel
  • Počet příspěvků

    174
  • Registrace

O uživateli jojo0608

  • Datum narození 6.8.1984

jojo0608's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

-2

Popularita

  1. bluesman: čo som ti písal? Že 1,6-ke hádéí sa vyhni oblúkom... Koľko si dal vlastne za to auto? Stálo ti to zato? Sorry, ale nedá sa nereagovať, ľudská hľuposť nemá hraníc.
  2. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    Ja som nikdy pri kúpe nebol v žiadnom autorizáku a dokonca ani na zdviháku. Mal si zobrať so sebou niekoho, kto sa tomu aspoň trošku rozumie. Plus ty si mal odtialto množstvo informácií a rád. A aj tak to dopadlo ako to dopadlo. A to že tvoji rodičia zháňali auto dlho a nakoniec tiež stočenú kúpili búračku.. no to je ospravedlnenie. Nie si náhodou ich syn? Ty si zbadal 407 a bol si v siedmom nebi a stratil si reálny pohľad na vec. Treba byť chladný a rozvážny, vždy ide o veľa peňazí. V tvojom prípade dokonca ešte o požičané. A robota nevieš ako dopadne...
  3. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    No na hovno je, sám si písal čo je tam pred umretím a v akom to je stave. Z môjho pohľadu je to katastrofa, lebo vždy som všetko kúpil len v top stave a to aj napriek ďaleko vyššej obstarávacej cene a vždy (teda okrem pežota) sa mi to zatiaľ vyplatilo. Takto budeš mať dookola problémy a nakoniec si vybúchaš ďaleko viac dovolenky, lebo hrozí veľké riziko, že do tej práce vinou toho auta ani nedorazíš.
  4. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    bluesman: nedá mi nereagovať na jednu vec. 5.1. si založil toto v tvojom prípade celkom zbytočné vlákno, ale možno niekomu inému pomôže... Dnes máme 16. a ty už máš auto kúpené a aj zistené, že je na hovno, ale zato v dobrej výbave... (odpadnem, alebo ma hneď jebne). Neuveriteľná rýchlosť. Ja vždy keď kupujem auto alebo motorku, tak mi to trvá pol roka a fakt sa tomu venujem a nabehám stovky km. Rýchlo sa dá kúpiť len celkom nové auto. Aj v poslednom čase 3-4 mesiace som hľadal ďalšie auto, také len na dochádzanie do práce. Žiaľ sa zatiaľ nepodarilo. Už z fotiek je veľakrát vidno, že sa to neoplatí ani ísť pozrieť. Už seriem na to, neskôr dostanem firemné. Čo sa týka dovozu aut z čiech, zabudni. Bol som pár krát pozerať autá aj tam, je to isté ako v SR - katastrofa. Plus tá registračná daň. V takom prípade sa oplatí kúpiť iba fakt dobrý kus z nemecka a pod. Ale do 80 kw to neplatíš.
  5. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    Presne tak, komu niet rady, tomu niet pomoci.
  6. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    Tak tak Ale len lamela a ložisko, a to je spotrebák. Do toho modelu v jednom roku nemontovali redukciu a obcas to auto dostavalo zabrat aj v teréne..
  7. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    P607Olda: Ak natrafis na subaru, napr. imprezu od nejakeho tunera, alebo na kus bez pravidelnej a poriadnej udrzby, moze to clovek zabalit. Subaru ma fakt extremne drahe diely, opravy a celkovú údržbu. Uz len pri vymene sviecok sa musi motor (boxer) spustit von z auta, treba nastavovat ventilove vôle, spojka tiež až tak moc nevydrží (to som zabudol, bola menena 2x).. Ale zas na oplátku má stálu stvorkolku, samosvorne diferaky a nizke tazisko. Vo Švajčiarsku sú ich mraky, keby to boli mrdky tak to tam nejazdí v takej miere. K focusu len toľko, že som ho šoféroval počas par dialnicnych presunoch. S poruchami nemám skusenosti, auto som nevlastnil. Auto v tej dobe nevykazovalo vážnejšie poruchy (trochu blbla elektronika, nefungovalo ESP), motor ok-nemal moc najazdené. To čo písali redaktori boli skúsenosti zo servisnej siete po niekoľkoročnom používaní, nie postrehy po jednej jazde.. Nemám dôvod tomu neveriť.
  8. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    Lukaydo 407: pri výmene oleja raz za čas odmontuj aj olejovú vaňu a vylej všetok olej. Nemám s tým skúsenosť, len som to niekde čítal.
  9. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    dusan: dodavky (jumper, fiat ducato a boxer) sa robili a zrejme aj naďalej robia v taliansku v závode Sevel. Netvrdím, že všetko od PSA je pod psa.. Čo viem tak 2l Hdi tie novšie sú v pohode a dokonca aj 1,4 Hdi sú celkom držiaky s dobrou spotrebou. Ale 1,6 Hdi sa im ohľadom životnosti nepodaril. Aj keď ten motor nie je žiadny trhač asfaltu, jazdí sa s nim celkom dobre. Odjazdil som s tým motorom niekoľko sto km vo Focuse.
  10. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    bluesman: pravdu máš, veď o nič tu nejde. prema: ospravedlňujem sa, to mi nechtiac úklzlo, nedalo sa to zastaviť, nebolo to myslené vážne.
  11. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    Len aby som provokoval dementov ako si ty.
  12. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    406-ka bolo moje prvé auto, Kupoval som ju ked mala necelých 5 rokov, vtedy bola aj dost drahá. Zo začiatku som bol samozrejme nadšený, bol som mladý, neskúsený Preto tá chyba. Potom som robil pár rokov pre PSA a počúval som väčšinou len negatíva a aj mne sa to neskôr sralo, tak sa mi tie autá spotivili. Tak či tak som neskôr potreboval hodne veľký a vysoký kufor, lebo pes sa nám na zadné sedačky už nezmestil, tak išla z domu za hubičku.
  13. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    Inak to subaru pochopiteľne nejazdí s clnom celoročne a každý deň.. Čo viem tak suzuki dízle nerobí: Naftovou jedna-devítku o výkonu 95 kW (129 k) pro Suzuki dodal Renault.. Neni viac čo dodať. Samozrejme, že vždy sa nájdu vydarené kusy, ale aj nepodarky. To je lotéria. Je to len na človeku, či dobrovoľne pôjde do rizika. A to aj napriek dostatočnej informovanosti na základe testov, TUV a skúseností nezidealizovaných majiteľov. Čo je do značnej miery na fórách problém . Rozhodne by som sa nespoliehal na to, že práve ten môj bude najvydareješí a najlepší. Treba to hodnotiť v globále. Pre zarytých pezotákov som nieco nasiel. Dajte hladať 1,6 Hdi, pridám taký slabší výber: -Motorům 1.6 THP a 1.6 HDi se vyhněte obloukem. -Recenze Peugeot 307 SW “Nekvalitní a poruchový.” (už pri 60 000 km menené podvozkové diely, zotrvacník, spojka, turbo v háji,...) -Članok: Nejrizikovější motory. Samozrejme po 1,5 dCi nasleduje 1.6 HDi/1.6 TDCi Vznětová šestnáctistovka vyvinutá ve spolupráci koncernu PSA Peugeot Citroën a Ford také není žádný svatoušek. „Nezřídka se potýká s únikem oleje, který z motoru teče téměř všude,“ varuje Lukáš Svach. K jeho slovům se přidává i Stanislav Král, automechanik specializující se na vozy Citroën: „Často odcházejí vstřikovače a potíže jsou i s podtlakovým okruhem, který ovládá EGR ventil, škrticí klapku a turbo.“ Kromě toho se prodírají hadice od turba, které vydrží jen několik tisíc kilometrů, výjimkou nejsou ani zarezlé žhavicí svíčky (vůbec nejdou povolit), což značně komplikuje jejich výměnu. - Frantíci se mají v automobilovém průmyslu hodně co učit - převážně od japonských výrobců. - Ďalej som našiel, že sa tam nedá vymeniť celá olejová náplň, vždy tam zostáva starý olej, zaserie to motor a potrubia a relatívne skoro kvôli tomu odíde turbo. Až neuveriteľné čo všetko dokážu skurv.t. Prečo by som dobrovolne kupoval také auto? To spraví asi len šialenec alebo hlboko neinformovaný človek..
  14. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    oddie: Tie auta boli v jednej firme pre ktoru pracuje otec. Subaru Forester tam obcas jazdí, kúpil ho jeden zákazník. Je už dosť staré, hádam aj 15 rokov, ešte tie km a pochvaľuje si. Jeden z majitelov mal CR-V, teraz ju ma syn. Na tej som sa bol previest ked som sa rozhodoval ake normalne auto konecne kupit. Kedysi dávno vlastnil aj tu úplne prvú.generáciu a teraz nedavno kúpil aj tu najnovsiu pre zenu.. Takže nemám to z pohostinstva. Inak priznám sa aj, ja som menil som zadné platnicky, voľnobežku na alternátore a prdnutý klimový chladic.
  15. jojo0608

    406/407/607 s LPG alebo diesel?

    Charlie: To sú len moje niekoľkoročné postrehy. Robím skoro pre VW, ale nie priamo u nich. Ich fanúšik nie som Som fanúšik spoľahlivých vecí. Ale nič nie je dokonále. Na japoncoch mi vadí trošku fádnejší interiér a aj použité materiály na prístrojovkách. Bytelné autá sú aj Subaru. Poznám jedno co má 600 000km, je to turbo benzín. Zatial menené len sviecky, olej, filtre, brzdy a 2x zadné tlmiče. Majitel má plachtnicu a ťahá ju na privesnom vozíku k moru. Preto tie tlmiče. Čo by už menil na pežote si neviem ani predstaviť. Tak isto v jednej firme mali crv, mali vela km a v pohode. Diely na Hondu požívam iba originálne od autorizovaného predajcu, do peugeota som dával diely a aj filtre od výrobcov, ktorí dodávajú do prvovýroby (Bosch, Ate, a čo ja viem čo ešte..). Ale to nehrá žiadnu úlohu, vždy sa posralo niečo iné.. Starline a to mxgear nepoznám, to je China alebo Poland?
×
×
  • Vytvořit...