Přejít na obsah

Tomat1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

Tomat1's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Tomat1

    Olej do nafty

    Jenže oni jezdili na rostlinej olej a ne na olej do dovojtaktů! Myslím, že olej v české naftě může spíše pomoci než uškodit, máme naftu prý nemastnou. Ještě jsem někde četl, že prý dávali do nafty nějaká ředidla a po tom se snížila kouřivost.
  2. Tomat1

    Prosba o radu/ článek pobaví

    A nebo si kup výkoné autorádio a repro soustavu a poslouchej hudbu a ne trpaslíky.
  3. Tomat1

    Obrusit vacky ???

    No tak snad je samozřejmý, že když se něco obrousí s povrchovou úpravou, že se to musí nechat znovu zakalit. To ví snad každý průměrný strojař, myslíš, že 3000Kč by někdo chtěl jenom za otupění vačky? Měl jsem vačku 260 na 260 ve favoritu a volnoběžné otáčky jsem ještě snižoval. Točilo mi to nějak okolo 6000 ot. Ta vačka byla docela znát, ale v téhle době bych si asi koupil auto se silnějším motorem než něco vylepšovat.
  4. Tomat1

    Obrusit vacky ???

    Klidně si ji nech přebrousit pokud se ti do toho chce investovat, ale posunese ti špička kroutícího momentu výše a motor se bude dát točit do vyšších otáček. Samozřejmě potom bude logicky i větší spotřeba. Vačky se dají nabrousit na různé úhly, když to moc nepřeženeš dá se stím jezdit i na normálních silnicích a nebudeš muset měnit ani pružiny na ventilech. Myslím že cena přebroušení je okolo 3000,- Ale podle mě zcelá zbytečná úprava. Jo a volnoběh ze zvyšuje pokud máš odlehčený setrvák a ne ostřejší vačku!!!!!
  5. Tomat1

    Motor netáhne

    Takže jsem vyměnil zapalovací cívku a je po problému, díky všem za rady.
  6. Tomat1

    Motor netáhne

    Tak jsem vyměnil čidlo polohy škrtící klapky a motor začal ve vysokých otáčkách táhnout, ale v nízkej se mu pořád nechce do otáček, nedá se s ním ani rozjet, pokud ho nevytočím nad 3tisíce, jako by byl nastavenej špatnej předstih. Koukal jsem na svíčky a první a čtvrtá je dost černá na to že tam jsou teprve 40km. Už mě nic nenapadá asi budu muset někam na diagnostiku.
  7. Tomat1

    Motor netáhne

    No ten snímač polohy škrtící klapky jsem oddělal a při nastartovaným motoruj jsem s ním hýbal a motor si přidával otáčky až do určitého místa, kdy přestala. Dokonce se potom změnil jeho zvuk a chvíli ten snímač vůbec nefungoval, řekl bych, že ten pes bude zakopanej v něm, ale nejsem si 100% jistej. Jinak motor po bližším prozkoumání se bohužel dusí i jako studenej.
  8. Tomat1

    Motor netáhne

    Tak jsem vyměnil benzínovej filtr a pořád je to stejný. S autem se nedá téměř rozjed, když se rozjedu a motor má třeba 3-4 tisíce a uberu plyn, motor se chytne a jede, když opet přidám začne se dusit, jako by se změnil předstih nebo vstřikováni paliva, nevíte jak se projevuje špatný snímač polohy škrtíci klapky?
  9. Tomat1

    Motor netáhne

    No jo příčin může být hodně jen přijít na tu zprávnou, takže ventily jsem seřizoval, rozvoďák jsem též kontroloval, naplý byl zprávně, předstih nevím jak se dá u cívky seřídit, myslím, že si to řídí ŘJ sama, únik podtlaku jsem měl též, ten jsem odstranil a přestaly kolísat otáčky, možná že by nebylo marný zkusit vyměnit palivovej filtr, u favoritu když byl zanešenej, mi to docela slušně cukalo, ale ten měl klasickej karburátor, ještě zkusím pročistit ten snímač podtlaku. Svíčky jsem dával úplně nový spolu s kabelama, zkusím se na ně ještě podívat. Doufám, že to nebude ta cívka, protože to bude docela pálka za ní asi. Ještě jsem zapomněl napsat, že když je motor hodně studenej, tak to dušení se skoro neprojevuje, projeví se jen při plně sešlápnutém plynu.
  10. Tomat1

    Motor netáhne

    No jestli na nic nepřijdu tak to budu muset dát na diagnostiku, ono se to dá nějak vyblikat doma v garáži? Váhu vzduchu to nemá alespoň jsem ji nenašel.
  11. Tomat1

    Motor netáhne

    Ano měnil, jsem to zkoušel i bez plastového krytu nad vstřikováním stále stejné
  12. Zdar, mám takový problém, motor mi nechce táhnou, jako kdyby jel na 3 válce. Ale pokud uberu plyn, zázračně se rozjede, když opět přišlápnu, tak se začne dusit. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Mám 106 1.1 rok 94 jednobod s cívkou zapalování. Svíčky a kabely jsem měnil, výfuk ucpaný není. Lambdu jsem odpojil ale beze změny.
×
×
  • Vytvořit...