Přejít na obsah

mjolnir

Uživatel
  • Počet příspěvků

    59
  • Registrace

O uživateli mjolnir

  • Datum narození 9.3.1986

mjolnir's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. mjolnir

    309GTI - verze/motorizace

    Vím, pochlubil se s ní na jiném fóru
  2. Ahoj, po skoro sedmi letech se vracím sem na fórum Kdysi jsem tu psal dotazy ohledně naší tehdejší 309XRD (budiž jí země lehká), a i když se říká, že \"nevstoupíš dvakrát do téže řeky\", nedá mi to - kamarádama jsem byl upozorněn na 309GTI v inzerci a začala mi vrtat hlavou. Můj konkrétní dotaz je na motorizace - ta v inzerátu (konkrétně tady: http://auto.bazos.cz/inzerat/33569485/Peugeot-309-19-GTI-88kw-rv89.php) má údajně 88kW, ale co jsem pohledával informace o GTI, tak všude čtu 96kW nebo 90kW (případně 118kW u GTI16) - 88kW nevidím nikde. Jde mi o to abych případně nekoupil nějakou lepenici na podivných dokladech. Že do toho auta případně budu muset hodně nasypat je mi úplně jasné, s tím bych ho kupoval, ale jde mi o to abych případně (vůbec nevím jestli je pořád na prodej) ty peníze nesypal do něčeho totálně neperspektivního. Případně pokud někdo máte/víte o slušné 309GTI na prodej, dejte vědět
  3. Jo, nakonec jsem koupil a nejspis jsem dobre udelal, po (jinde resene) vymene poloos jezdi bez problemu jako drak Zatim najeto asi 2000km, takze nejspis trochu brzo hodnotit, ale jezdi dobre.
  4. Uz jsem se dohodl tady v Kosove, za praci rekli cca 300, jedna poloosa 2000 (repas), levnejsi bohuzel nema moznost v dostatecne dobe sehnat. Ale rekl bych, ze me to nepolozi, alespon to mam bliz. Kazdopadne diky za info.
  5. No jestli ti cca 100km prijde za rohem s autem ve kterem se da jet maximalne 60 tak ano Ale jsem pripadne ochotnej to podstoupit, byl by to pekny vylet, mate nekdo nejaky kontakt na ten servis, abych si to pripadne dohodl predem (tezko sezenu nekoho kdo tam pojede se mnou druhym autem aby me odvezl a pak zase zpatky pro auto).
  6. Doma to delat nebudu, jeste to auto vubec neznam a nejdriv s nim chci trochu jezdit nez se v nem zacnu vrtat. Kolik cca mam pocitat ze si za to muzou uctovat hodin prace? Na skodovce je to chvilicka, to vim, ale na 309 netusim
  7. Ok, diky za tipy, btw me to v katalogu Auto Kelly ukazuje u znackovy repasovany i u neznackovy stejny ceny, zajimavy. Ted jeste jestli se bude menit jen jedna nebo obe, ale i obe bych snad financne utah. Kazdopadne diky za rady.
  8. Ok, musi se menit ta poloosa cela nebo staci ten kloub? Pripadne kolik mam vyklepnout cca z prasatka?
  9. Ahoj Tak jsem po delším přemýšlení koupil 309 1.9D, dokud jsem nevyjel z města tak bylo vše OK a v nejlepším pořádku, ale jak jsem mohl s rychlostí přes 50, chtělo se mi skoro brečet co jsem to koupil - když jsem začal postupně zvyšovat rychlost, tak kolem cca 60km/h se začla klepat řadička a kolem 70 už bylo vlnění předku skoro nesnesitelné a řadící páka se taky pěkně mlátila - víc jsem si prostě jet netroufl. V jednom starším dotazu jsem našel, že by to mohl být problém s poloosami - konkrétně kloubem - sedí to i na můj případ? Pokud ano, na co kouknout a co případně vyměnit? Až na tohle se mi auto zdá naprosto OK (já vim, zní to divně , takže bych to rád vyřešil a stal se dalším spokojeným majitelem Peugeotu. Díky za odpovědi Doplnění: jinak jako v těch ostatních dotazech - dělá to pouze pokud je motor v záběru, vyšlápnutí spojky, brždění motorem, neutrál - cokoliv i v rychlosti kolem 80km/h je bez nejmenšího problému. [upravil dne 5.6.2007 mjolnir]
  10. Tak je to rozreseno, pokud se nestane nic prevratneho, tak zitra jdeme s pritelkyni pro 309ku 1.9D rok 91, chtej za ni 24 tisic, ale nabizej ji i se sadou solidnich zimaku, stav se me i kamaradovi (ktery se vyzna preci jen vic nez ja) docela libil (kastle OK, motor se zda take, napravy asi casem budou potrebovat pozornost ale zatim nic kritickeho), takze drzte palce at mame stesti na dobry kus.
  11. Bohuzel uz tam to auto nejni
  12. Mou spotřebu se stejným motorem mám v podpisu, dlouhodobá spotřeba 9.2, jezdím jen do práce a z práce. tzn 17km ráno a 17km večer, přes Ostravu, 3/4 město, zbytek mimo obec.. Rozhodně nejezdím na spotřebu, to mi s tímhle nedá, jezdím s tím jak na motorce, myšky, rozjedu to běžně na 180km/h, leckdy proženu nějaké BMW . A spotřeba i tak 9.2l/100km. Když jsme s tím jeli delší trať, tak spotřeba pod 7l/100km a to jsem to taky nešetřil a Ecce Homo si projel raději hned dvakrát.. To zni docela prijatelne, asi zacnu uvazovat i o benzinu Ja jsem fakt dost klidnej ridic, nerikam, ze obcas neblbnu, ale to je dost vzacne. Tak v patek asi jedu na vylet do Borovan
  13. No, jsem vice mene dost klidny jezdec, ale nechci koupit neco, co zere deset litru i klidnym jezdcum mimo mesto Ale pokud je realne se s tim dostat na kombinovanou spotrebu okolo 7,5 litru, tak o tom urcite premyslet budu. Je fakt, ze je pekna, urcite se na ni sjedu kouknout. Jinak na "embecko" mi nesahej, 1000MB (nebo jeste lepe 1100MBX) je moje dream-car Zatim mam bohuzel pouze 110L, ale 1000MB je porad v planu )
  14. No, kolik ze ma tahle mrcha spotrebu?
  15. No, jelikoz jsem z rodiny, kde je uz tusim ctvrte auto na plyn(105ka, Rapid, Mondeo a Octavie 1.8T 20V), na kazdem najeto na plyn vice jak 100 tisic km a bez nejmensiho problemu, tak na plyn moc nekaslu.
×
×
  • Vytvořit...