Přejít na obsah

Kablikcz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

O uživateli Kablikcz

  • Datum narození 9.8.1991

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Prachatice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

465 zobrazení profilu

Kablikcz's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Kablikcz

    Cvakání vstřiků

    Ahoj, samozřejmě že kabeláž se kontrolovala jako první když to psalo tuto závadu. Ve dvou neautorizovaných a v jednom autorizovaném. A v obou se shodli, že kabeláž je v pořádku. Tedy alespoň nikdo nic nenašel. Chystám se teď o víkendu odvézt auto k tátovi na barák kde má dílnu a projdu si to vše ještě sám. Tak uvidím co najdu :-)
  2. Kablikcz

    Cvakání vstřiků

    Tohle je jediná diagnostika co mám bohužel :-(. Za jízdy se bohužel nedá změřit, protože auto nejede jak píši v prvním příspěvku.
  3. Kablikcz

    Cvakání vstřiků

    Vibracemi to asi nebude. Pokud stojím a nemám zařazenou rychlost tak auto můžu vytočit klidně do 3,5tis a vše je naprosto v pořádku. Auto nezakouří a žádné cvakání se neozve. Okamžité cvakání jako kdyby se změnilo časování a vstřiky začali "sekat". Na tom se shodli skoro ve všech servisech co to auto bylo. Určitě to není, že motor běží na 3 válce. Zde přikládám diagnostiku přímo z peugeotu: http://public.petrkabele.eu/diag_peugeot.pdf
  4. Dobrý den, mám již delší dobu problém s autem. Mám Peugeot 307 SW 2.0 HDI 79kW (2004). Cca před 2 měsíci se projevila závada, že se mi z motoru ozvalo cvakání (konkrétně 3x rychle za sebou), motor chcípl a auto přestalo jet. Na otáčkoměru se drželi otáčky dokud jsem nesešlápl spojku a pak klesli na nulu. Zastavil jsem auto a zkusil znovu nastartovat nic se však nestalo (jen to točilo ale nenatočilo). Chvíli jsem ho nechal odpočinout a cca po 10min auto normálně nastartovalo a jelo jako by se nic nestalo. Tato závada se mi postupně začala několikrát vracet. Nevysledoval jsem při čem se to děje. Jednou se to stalo po ujetí 100km jindy po ujedí 1000km, jednou auto jelo 50km/h na 4 rychlostní stupeň, příště za 130km/h na 5 rych. stupeň. Čili jednoduše řečeno čistě náhodně. Vždy však při jízdě. Postupně se závada začala zhoršovat a nyní je stav takový, že auto bez problémů nastartuje. Na volnoběh běží naprosto bez problémů, pokud sešlápnu plyn a otáčky na třeba na 2-2,5tis tak je stále vše v pořádku, motor běží jak hodinky a nic nezacvaká. Jakmile však zařadím rychlost a chci se rozjet (tedy je motor v tahu) tak se okamžitě ozve z motoru cvakání. Pokud dostatečně rychle sešlápnu spojku a pustím plyn tak motor přestane cvakat, pokud však nestihnu tak motor chcípne. Nově se ještě přidala závada, že pokud motor chcípne tak se z výfuku vyvalí velký oblak bílého kouře. Auto bylo již v několika servisech (včetně autorizovaného) a všude se shodli, že cvakání jsou vstřiky. Takže jsem vstřiky nechal z repasovat, ale problém se nevyřešil a je to stále stejné. Měnilo se také palivové čerpadlo a palivový a vzduchový filtr. Olej je měněn před 3tis km. Auto jsem kupoval z druhé ruky a v autorizovaném servisu mi řekli, že má zaslepený EGR ventil a je z něj "vykuchaný" filtr pevných částic. Auto má teď čerstvě najeto 200tis km a do teď s ním nebyl žádný problém. Osobně jsem s autem najel 70tis km. Mohu poprosit zda se někdo setkal s podobnou závadou a dokázal by poradit na co se na autě alespoň zaměřit? Děkuji za rady budu vděčný za cokoliv.
×
×
  • Vytvořit...