Přejít na obsah

BFG

Uživatel
  • Počet příspěvků

    237
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Brno
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

BFG's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

20

Popularita

  1. BFG

    Rezervní Kolo

    Aktuálně tady tuhle vifikunaci prodávám, viz inzerát v bazaru. Jedna mi zůstala po Peugeotu. Vozil jsem rezervu zavěšenou na svém místě přes tento "adaptér" a nářadí jsem měl v suchu v kufru. Nedokážu si představit vytáhnout hever po třech - čtyřech letech, že by ještě fungoval. Takto je to s jistotou.
  2. BFG

    Startování model 2012 kabelem

    Mno, poprvé to bylo buď loni v létě, nebo v předloni, ani už nevím takže je baterka stará max rok a půl. Tehdy jsem přišel po dni k autu jako že pojedu a ani to neškytlo. Tak jsme přistavili transporter, propojili kabely a ... nic ani to neškytlo. Po pravdě ale nevím, kam jsem připojil kostru, nejspíš na oko na motoru. Podruhé dnes, auto stálo asi 14 dnů před domem a při nastartování to ani neškytlo, jen cvaká nějaké cvakátko v motoru a nic. Nakonec - kvůli nepříznivé situaci na ulici (nebylo kam přistavit auto s kabely) jsem vyškemral na sousedovi úplně novou baterku (jen 50Ah) a pomocí kabelů to po 5ti sekundovém pomalém točení natočil - teda vypadalo to že to umře, blikalo to jako starej Vostok po 50ti letech na oběžné dráze. Nechal jsem to na místě vrčet a po cca 10ti minutách to, po chcípnutí na pár sekund, pěkně chytlo z baterie v autě. Chcípnout jsme to musel, odmítala odbrzdit ruční brzda. Uvidíme ráno, každopádně druhou baterku mám ještě půjčenou. Takže "nová baterka v autě" je krám, kterej je na umření, nebo mi tu baterku v autě něco vybíjí. Ale mám tam jen kunoplaš asi 8 let a doposud nebyl problém. Ještě jeden gól, po nastartování auto hlásilo milion závad, kvůli nízkému napětí, ale vtip největší byl hláška "vadná boční žárovka", přitom na žárovky to hází celejch 10 let bobek Fakt francouz se vším všudy.
  3. BFG

    Startování model 2012 kabelem

    V návodu je kostra na rezavém šroubu držáku motoru, tak asi jo. Ideální řešení. Ale proč mi to ani neškytlo...
  4. Nenašel jsem ani slovo o tom, jak nastartovat tohle pitomé auto kabelem, zatím vede 1:0. Máte někdo postup a hlavně popis umístění kostry? Z nastartovaného Transporteru se 100 baterkou ani škytnutí. Mám 1,6 hdi.
  5. BFG

    tupé rány

    K tématu, od novoty mi to bouchalo klepalo, i na malinkých zvlněních. Pořád více méně stejně. Nakonec jsem se naštval a nechal vyměnit zadní tlumiče - výrobce KYB. no a pazvuky jsou pryč. Takže Peugeot nezklamal, stejný problém jsme měl na Renaultu u předních a reakce byla stejná, zatloukat, zatloukat, zatloukat. Cena i s výměnou cca 2500.
  6. BFG

    nádržka na aditivum

    Tak mi to včera po 190.500km začalo hlásit nedostatek aditiva, dostali jste se někdo i na víc km na jedno doplnění? Kolik tankování to ještě může vydržet?
  7. Zatím 190tkm a jedna výměna destiček asi ve 70 tisících. Kotouče pořád origo. Celkem se mi zasíraly třmeny a brzdilo to v kuse. Řešeno už asi po třetí.
  8. BFG

    Výměna hlavice řadící páky

    Ok je to reseni, taky odzkouseno... ale jestli to vydrzi, to se teprve uvidi.
  9. BFG

    Výměna hlavice řadící páky

    Dnes mi došla z Tipy, ale jak nasviňu je kulisa nalepená o 180°otočená. Stalo se to někdy někomu? Já mám fakt pech.
  10. BFG

    nejde klimatizace?

    Potřeboval bych radu, i když to nakonec dopadne servisem, ale nevím jestli dát auto do "garáže", nebo do Peugeotu. Aktuálně mi nejde klimatizace, najednou z ničeho nic nechladí, mírně topí, před tím jel ventilátor dost různě podle času od nastartování a vnitřní a vnější teploty. Nyní jen pomalu točí a to i když dám regulátor autoklimy na obou stranách na LO ( vše v režimu auto). Trubky klimy jsou teplé a mám pocit, že spojka necvakne. Při zapnutí odmlžení čelního skla to přepne a fouká hodně, ale ne asi ne přes klimu. Neřešil někdo podobný problém? Měl jsem už 2x výparník, vždy to foukalo jako blázen ale nechaldilo, poprvé byl prožranej, podruhé ho prorazil pták, to je asi 5 měsíců od výměny.
  11. BFG

    5008 nestartuje + chyba brzd

    OK? OK by bylo sejmout kryt, odpojit dva póly baterie, povolit držák baterie a vytáhnout ji, to je u mě OK.
  12. BFG

    5008 nestartuje + chyba brzd

    No tak to proběhla výměna baterie asi špatně. Mě se stalo ve čtvrtek to samé, a baterka byla KO. Jen mě fascinuje, jak je v Peugeot úžasně pitomě nastartovat přes kabely - za mě to nejde vůbec. Tělocvik s výměnou baterie taky super. Konstruktéři Faurecie jsou opravdu píp píip...
  13. Otvírám znova toto téma, jaké jsou zkušenosti? Koukám na nosiče na 4 kola, ale musí jít otevřít páté dveře (bude tam páté kolo) a musí mít upínání na páku, budu to relativně často nasazovat a sundávat. Líbí se mi Atera ale cenově je mimo. Takže Hakr, Peruzzo nebo Menabo. Ale každý má něco, U Harka nechápu napřklad rozdíl mezi Top a Middle.
  14. Zhasínání denního svícení je super, ale dva blinkry bych asi taky nepřekousl. Každopádně tě to asi baví
  15. Ahoj, řešili jste někdo, jak vyměnit žárovku v parkovačce? Není někde video-návod případně?
×
×
  • Vytvořit...