Přejít na obsah

Leo

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    1 275
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vyhraných dnů

    1

Leo vyhrál naposled 23. květen 2020

Leo měl nejlépe hodnocený obsah!

Věci klubové

  • Auto
    Citroën
  • Rok výroby
    2016

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Olomouc
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Webová stránka
    www.peugeot-club.com?clen=4353

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Leo's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

88

Popularita

  1. Leo

    Auto nenastartuje, startér točí

    U 406 pomohlo u odcházejícího čerpadla kopnout zespoda do nádrže. Ale to byla nafta, třeba to bude u benzínu podobné.
  2. Ty poslední dvě fotky jsou jiné než ty předešlé a vypadají právě na „vyhřátý“ konektor. Zkus to očistit a zapojit. Stejný problém jsem řešil zde: forum.citroeny.cz
  3. Leo

    Ovládání nezávislého topení

    U noh řidiče by měla být průchodka. Někde je tu fotka... ... fotku jsem našel i u sebe:
  4. Leo

    Přídavné topení 807

    Jak jsem už psal, je o tom celé vlákno. Fotky jsou třeba tady: https://www.peugeot-club.com/topic/31843-ovladani-nezavisleho-topeni/?page=36 Moje fotky jsem tenkrát asi nezveřejnil a tak je posílám:
  5. Leo

    Přídavné topení 807

    Já ten příslušný drát přerušil přímo na svazku, který vede do konektoru, napájel dva dráty a ty jsem vyvedl do kabiny. Nemusel jsem nic demontovat.
  6. Leo

    Přídavné topení 807

    Tady je k tomu celé vlákno: https://www.peugeot-club.com/topic/31843-ovladani-nezavisleho-topeni/ - Je tam popis jak ručního vypínače (u tohoto auta to jde docela jednoduše a lelegantně) tak dálkového ovládání. - Pro zapnutí se tenký drát z Webasta připojí na kostru. - Lehké kouření při rozběhu a doběhu je normální. Taky jsem to kvůli garáži začal vypínat.
  7. Leo

    Problém s ADBlue

    Tak skutečně byl problém v nádrži a výměna baterie byla jen shoda náhod. Po výměně nádrže je klid.
  8. Leo

    Problém s ADBlue

    Technik mi při výměně nádrže říkal, že životnost je 3-5 let (i vyměněné) .
  9. Leo

    Problém s ADBlue

    Na plastových dílech by měl být vyražen rok výroby a tak poznáš, zda máš původní nebo novou. Co jsem četl, tak nádrž nijak opravit nejde a tak pochybuji, že by to dovedli spravit na dva roky. S tím, že neuznají dvouletou záruku na vyměněný díl je to divné. Měli by fungovat jako normální servis a nádrž v centrále Peugeotu reklamovat.
  10. Leo

    Problém s ADBlue

    A nemohl to někdo před tebou odpojit, protože nechtěl měnit nádrž?
  11. Leo

    oprava ruční brzda

    Pokud se nepletu, tak seřízení ruční brzdy u novějšího modelu popisuji na stránce 5 tohoto tématu. Často však bývá problém v lanovodech a ve třmenech, což je tu také popsáno.
  12. Leo

    Problém s ADBlue

    Tak s tím pořád jezdím a pozoruji to. Svícení UREA, SERVICE a motor se zatím zopakovalo asi 5x v rozmezí 100 – 200 km s tím, že to vždy nakonec zhaslo. Baterku jsem opět znovu vyndal, vše zkontroloval ale na nic viditelného jsem nepřišel. V deníku závad mám od výměny baterie tyto opakující se chyby: P20E8 00 Počítač motoru Tlak roztoku močoviny tlak roztoku močoviny je příliš slabý 974E 11 0x2B Kód poruchy je neznámý. Protože počítač není vyhovující, může být kilometrový proběh chybný B11B1 81 Inteligentní jednotka (BSI) Kód poruchy je neznámý. U1807 81 Inteligentní jednotka (BSI) Kód poruchy je neznámý. B1808 87 Inteligentní jednotka (BSI) Závada : odblokování imobilizéru počítačem řízení motoru Když se podívám na tlak roztoku močoviny při aktivní chybě, tak je 4 Bary. Potom se to asi rozjede, krátkodobě se tlak zvýší na 6 Barů a ustálí se na hodnotě 5,5 Barů (náhodou jsem jel se zapnutou diagnostikou při zmizení chyby). Dá se z toho usoudit něco jiného než špatná nádrž?
  13. Leo

    Problém s ADBlue

    Akumulátor jsem měl odpojený několikrát a nikdy nebyl problém. Diagnostikou jsem zjistil chybu P20E8 00 – Tlak roztoku močoviny je příliš slabý. Jenže podle uvedených kilometrů se to stalo hned po prvním prohřátí motoru po výměně baterie, což by byla moc velká náhoda. Systém S&S s tím asi nic společného mít nebude, ale to hýbání kabelů a jejich odpojení z počítače řízení motoru, který musel jít taky ven by souviset mohlo. Hrozí poškození něčeho, pokud budu jezdit bez AdBlue (třeba jako poškození FAPu při jízdě bez Eolys)?
  14. Leo

    Problém s ADBlue

    Já mám přesně opačný problém. Po výměně baterie a ujetí 10 km se mi zobrazila chyba „UREA Emission control fault“ + SERVICE. Takže přemýšlím, zda to s tou výměnou baterie může souviset: 1. Při výměně baterie se u mého auta musí odmontovat vzduchový filtr a plno kabelů, takže se při tom mohlo něčím pohnout nebo něco přerušit. 2. Před výměnou baterie mi skoro nikdy při zastavení nevypl motor (systém S&S) asi kvůli slabé kapacitě baterie. Po výměně to začalo zase fungovat a UREA chyba se objevila při jednom zastavení auta. Možná to s tím nesouvisí a je to jenom náhoda. Dnes zkusím doplnit AdBlue, napojit diagnostiku a uvidím.
  15. Už se to tu psalo. Pokud se neukazuje problém s imobilizérem, tak může být problém se startérem. Zkus na něj poklepat nebo zapohybovat autem se zařazenou rychlostí (to by však při pokusu o start cvakal). Taky může být prasklá pojistka (v motorovém prostoru) nebo v krajním případě ho můžež protočit pomocí drátu (přímé napojení).
×
×
  • Vytvořit...