Přejít na obsah

martinb

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

martinb's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. martinb

    STK, kam na ni a zadni sterac

    Byl jsem na STK před 14-ti dny a také bez zadního stěrače, protože jej mám odmontovaný rozdělaný neb se zadřel a bez problémů, ani slůvko nepadlo - teda myslím k tomu stěrači - jinak taknějak s odřenýma ušima, paradoxně největší problém činily prasklé zadní dveře, což jsem nečekal. ALe zase na 2 roky OK.
  2. Tak se mi včera podařila pěkná věc. Při zajíždění do garáže, nemaje dodělanou podlahu v ní, mi auto hupslo z vybetonovaného prahu trošku více než jsem čekal a narzilo zadkem do na výšku postaveného přívěsného vozejku. Výsledek vidíte asi sami. Otázka je , zda je mi někdo schopen a ochoten poradit, co s tím ? Napadá mě nějaká laminovací sada a pak případně lak. Dveře hejblé nejsou, chodí OK. [upravil dne 25.3.09 martinb]
  3. martinb

    Fotky vašich mazlíků

    todle jsme my. podruhé [upravil dne 14.1.08 martinb]
  4. martinb

    Fotky vašich mazlíků

    todle jsme my.
  5. martinb

    cukání P806

    DD, mám sice Fiat Ulysse, ale je to dvojče od P806. Motor úplně tentýž, taky 2.0i benz. Projevuje se mi občas totéž. Vyměnil jsem i palivový filtr, změnil benzinku na značkovou OMV - vše bez úspěchu. Nyní mám ještě koupené zapalovací kabely, ale moc šancí tomu nedávám. Asi to nebudu řešit, protože se to projevuje občas, ale projevuje. Dokonce se domnívám se, že během zimy častěji než v létě, kdy jsem to skoro nepozoroval. Nepradil jsem sice, ale aspoň v tom nejste sám. M.B.
  6. DD, tak mi praskla po třetí během asi 4-5 měs. pojistka stěrače. Domnívám se, že se tak děje v případě, že nechám zapnutou páčku stěrače u volantu a vypnu motor klíčkem. Potom se vrátím k autu a nastartuji a stěrače nejdou. Nemohu to zatím plně potvrdit, ale jestliže mne paměť neklame bylo tomu vždy tak. Nemá někdo indicii kterým směrem se vydat ? Ještě dotaz mírně mimo. Je u P806 jištěn zadní stěrač stejnou pojistkou jako přední ? V manuálu jsem nalezl pouze pojistku na přední stěrač, o zadním ani slovo. Kdyby se někomu doma válel zadní stěrač, příp. by mi i stačila ona krytka u osy , která usměrňuje ostřikující vodu na zadní sklo, měl bych zájem Děkuji mnohokráte.
  7. to pajda: Díky moc za info, mám patrně úplně stejné auto (vč. barvy) a pravdou je, že občasné \"poškubnutí\" motoru se mi také projevuje, leč nejsem si zcela jist, že to bude při jízdě po nerovnosti, ale přesto bych toto raději prověřil, proto se ptám, kde se tento odpojovač v motoru najde ? Při nejbližší příležitosti bych to také raději omrknul. Předem děkuji moc za info. [upravil dne 25.11.06 martinb]
  8. martinb

    Světlo pro denní svícení

    Já ale taky nejsem úplně přesvědčen a nutnosti a nezbytnosti instalace těchto světel. jen se snažím najít pro a proti. Proti bych ještě přidal asi to, že policajti to ještě uplně \"neznají\", takže Tě asi stejně zastaví a byť budeš mít u sebe homologaci atd. , když už Tě zastavili ...... Dalším argumentem proti je cena cca 2 000,-Kč oproti automat. spínači, který udělá stejnou službu.
  9. martinb

    Světlo pro denní svícení

    Taky svitim jiz dost dlouho i v lete. Svetla zapinam hned po nastartování skoro automaticky, stejne jako pásy. Výhody jsou asi 2. 1. automatické rozsvícení ihned po nastartování, automatické vypnutí při zapnutí jiného osvětlení (potkávací/parkovací) 2. odběr elektrosoustavy - tlum. sv. 2x 60W (nepletu-li se) + 2 x 5W koncová opriti tomuto dle provedení a typu od Helly 2 x 6W nebo 2 x 16 W což již není zanedbatelné, ale svítím celý rok poměrně dlouho a problémý s elektroinstalací prozatím nikdy žádné, alespoň ne způsobené trvalým svícením, pravda Fiata Ulysse alisas P806 mám od ledna let. roku, předtím Felicie. Kr
  10. martinb

    Světlo pro denní svícení

    Tohle je převzato z diskuse na autorevue.cz (tuším). Jinak o tomtéž uvažuji také, mám sice Fiat Ulysse, ale je to dvojče 806 - motor Peugeot.
×
×
  • Vytvořit...