Přejít na obsah

Hildas2

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Rychvald
  • Stát
    Česká republika

Hildas2's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Hildas2

    Brake fluid level low

    Tak zdá se že problém vyřešen. Lehce popíšu pro případ že by se někomu dělo něco podobného. Takže jsem vzal měřák a prošel celé vedení. Rozebral jsem co se dalo, na spínači nízké hladiny jsem naměřil proti zemi 12V po zapnutí klíčku a na spínači ručky jen nějakých 6,5V, po několikátém zapnutí klíčku jsem naměřil na spínači ručky pokaždé jiné napětí v rozmezí od těch 6,5V, 7,9V ,8,2V no prostě pokaždé jiné napětí. Což je blbost. Na spínači hladiny brzdovky pokaždé těch 12V. V obou případech je toto napětí spánáno proti zemi. Dle schématu jsem si uvědomil že tyto signály jdou také přes přístrojovku (kontrolky atd..) Po vymontování přístrojovky ejhle lehká koroze na obou svorkách. Vyčištění techto svorek i na kabelech , dalším měřením vše OK. Tak jsem připojil poskládal a zatím žádná hláška a kontrolky v pohodě. Zatažení ručky rožne kontrolku a po uvolnění poslušně zhasne bez jakékoli hlášky. Ujeto zatím cca 20km a vše zdá se být OK.
  2. Hildas2

    Brake fluid level low

    Nemá to súvis s čidlom opotrebenia brzdových platničiek? Pravda je, že destičky jsou týden po výměně a do té doby bylo vše v pořádku, jenže nebyly napojeny ani ty staré a nejsou ani ty nové, a začalo to zlobit zhruba ten čtvrtý den po té výměně, tak nevím......Hm....
  3. Hildas2

    Brake fluid level low

    No to právě bylo úplně to první co jsem udělal, a samozřejmě dle očekávání diag v tomto směru nenašla vůbec nic. (diag. Peugeot Planet 2000)
  4. Hildas2

    Brake fluid level low

    VIN - VF38ERHZF81326754 A ještě další poznatek k tomuto, dnes ráno po nastartování (s odpojenými spínači ručky a brzdovky kontrolka zhasla a žádná hláška do prvního stlačení brzdového pedálu, opět se rožla kont. a hláška, a teď už zase svítí a hlásí jak o život. Juuuu !!!!
  5. Zdravím všechny, a předem se omlouvám že zakládám další téma na tuto tady tak mocně probranou hlášku, ale potřeboval bych poradit kde dál hledat, když vše tu popsané nepomohlo !! Spínač ručky vyměněn a stále píše a kontrolka z vykřičníkem svítí, brzdovky je na max a pro zkoušku i odpojen konektor od spínače hladiny brzd.kap. a přád píše a svítí. Když mám zataženou ručku po nastartování svítí kontrolka , když povolím ručku kontrolka zhasne na vteřinu a opět se rozsvítí a vypíše tuto hlášku prokletou, při jízdě to co chvíli pípa a vypisuje a už mne to dost štve. Jo a taky jsem i ten nový spínač pro zkoušku odpojil , takže vlastně nebylo napojeno nic a vše prřád stejné akorát při povolení ručky samozřejmě kontrolka ani neproblikne a svítí stále a vypisuje hlášku. Neměl by jste někdo radu jak dál ?? Děkuji moooc všem.
  6. Ano.-limar- zdá se že jsi měl fakt pravdu. V každém případě moc dík. A ještě nevíte co teda s tím ABS Failure, mám to ignorovat ?? nebo mě to zase někde nechá ??
  7. Zdravím,takže doufám že vyřešeno. Začalo pak zlobit i to že normálně v jízdě naopak motor zhasnul, nechalo mě auto na cestě a již nenastartovalo. Všechno dělalo to dvojité relé vedle ŘJ. motoru. Po výměně zatím vše funguje jak má.Zkoušel jsem to a Proto taková odmlka. No uvidíme. Ale, přesto po zapnutí zapalování, napíše na disp. \"ABS Failure\" no nicmáně při jízdě ABS funguje. Co s tím dělat ?? Nebo mám to ignorovat ? či se opět něco chystá ?? Děkuji všem mnohokrát za pomoc.
  8. Jo, opravdu 10 minut a počítám že kdybych to nevypnul přes rychlost, tak to běží asi dokud by nedošla nafta. A jinak se to opravdu chová tak jak píšu. Už z toho začínám modrat. Přece když vypnu spínačku a slyším jak odpadnou relatka, zhasne přístrojovka, tak jak je to dělané že se nevypne vše ,,???
  9. Takže vypozorováno další, pokud jezdím krátce a motor se nestačí zahřád úplně na provozní teplotu , tak jde motr vypnout vždy s klíčem. Pokud se však motor zahřeje na prov. teplotu tak nelze vypnout klíčem. Tak si myslím že to nějak souvisí s teplotou motoru, ale proč ??? teda pokud to tak skutečně je, ale já to chvíli už sleduju a zatím to fakt tak vypadá. Motor se nezastaví ani po 10 minutách co jsem seděl s klíčem v ruce a čekal jestli nechcípe a nic. Jen zhasnul dsp.klimy a ten vrchní svítí neustále s běžícím motorem. Nevíte alespon jak to chcípnout jinak než rychlost a brzda ?? Dost se toho bojím to takhle dělat ??? Děkuji.
  10. Ve spínačce to není, potom jsem šel jako první. Po vypnutí klíče cvakne relatko, vypnou se budiky na palubovce, ale motor běží dál a taky svítí a jede počítač, jako kdybych vůbec nevypnul klíč. A taky mne mate že pokud je to ve stavu normálním, tak když zapnu a vypnu zapalování (bez nastartování) tak se vše zhasne s klíčem. V případě kdy je ten stav co nelze zastavit motor, tak když zapnu a vypnu zapalování (bez startu) tak po vypnutí klíče vše zhasne až po 5 vteřinách. a taky by mne zajímalo jak teda zhasíná HDI motor.
  11. a CO TEDA S TÍMHLE NEVÍTE ?? Děkuji A ještě, docela se bojím toho chcípat to auto přes rychlost a brzdu, tak jsem odpojil kabely (na vysokotlakém čerpadle z čidla nebo ventilu co je z vrchu čerpadla ) v domění že to chcípne a motor jel dál, k čemu tam slouží na tom čerpadle ten ventil nebo co to je že odpojím kabel a nic se neděje ???
  12. To zatím nevím, dnes jdu na diag.tak to zjistím a dám vědět. Zatím ti moc dík. Tak ten ventil DRV mám 180281002493 já nevím jestli to je bez nebo ze sítkem, ale asi to je ten ze sítkem. že ???
  13. Tak jsem byl na diag. a závada byla, nebo je \"vada v napájení malého podavacího čerpadla paliva. Ta se objeví i po smazání, jinak nic. Sotva jsem odejel přijedu domů a ejhle nejde zastavit motor. Tak jsem tam jel znovu a vypsalo \"PŘECHODNÁ ZÁVADA - Dezaktivátor 3 pístu vysokotlakého čerpadla--Rozpojen/zkrat na mínus.\" Žádná zminka o DRV.ventilu. Tak co teď????? Děkuji za každou radu.
  14. To zatím nevím, dnes jdu na diag.tak to zjistím a dám vědět. Zatím ti moc dík.
×
×
  • Vytvořit...