Přejít na obsah

rOMIK306xrd

Uživatel
  • Počet příspěvků

    164
  • Registrace

O uživateli rOMIK306xrd

  • Datum narození 18.4.1986

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    1994

Profilové informace

  • Město
    Kozlovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

rOMIK306xrd's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. rOMIK306xrd

    moc snadno do smyku

    CRX měly hodně společného s civicy 4. generace (vyjma verze Targa). U mého civica 5. generace je ručka na 100% na zadní bubny.
  2. rOMIK306xrd

    moc snadno do smyku

    Cestou z práce už to bylo o hodně lepší. Seřizovali mi 5 parametrů z 12, které měřili, z toho byly 3 už mimo toleranci a 2 už se toleranci blížily. Kola jsou studená a na ruční brzdu radši do soboty nebudu šahat. V sobotu jedu ke kámošovi na plac a tam ty bubny rozeberem. Taky zkouknu lanko ruční brzdy... Pak dám info.
  3. rOMIK306xrd

    moc snadno do smyku

    Tak mi ho asi před dvěmi hodinami přivezli. Říkali, že čepy jsou OK. Zadek byl trochu rozhozený, ale žádný moc velký extrém. Tak dneska vyzkouším při cestě z práce domů, jak moc je namáhavé to rozpískat... Jinak mám ještě podezření na zadní bubny (včera jsem totiž na parkovišti před firmou zatáhl asi po půl roce ručku a to hvízdání gum se projevilo až cestou domů. Jinak tu ručku, jsem dal samozřejmě před nastartovaním dolů)
  4. rOMIK306xrd

    moc snadno do smyku

    To víš oddie, ta moje 306 byla srdcovka a navíc tady jsem vždycky našel dobré rady a nápady a všichni tu jsou tak nějak víc v pohodě, než na HC (už jenom když si vzpomenu na předchozího majitele mého civica, tak mám kopřivku).
  5. Pred tym som mal 195/50R16 Pirelli P6000 a podlozkami rozsirene o 2cm, neuveritelne to plavalo a tahalo volant do stran:grr Teraz mam 205/40R16 Yokohama Parada a tak isto rozsirene o 2cm a je to v pohode, jazdim na tom kazdy den po bratislave, je to trochu tvrdsie ale na to sa da zviknut, tiez som sa bal ze to bude extrem ale dnes by som tiez daval take iste. Sedi to v zakrutach ako prilepene, neplava to a netaha volant do stran. Pri 150ke si jazdu vychutnavam z jednou rukou na volante:D Ty jsi asi nepřečetl moc recenzí na pnematik, viď? KDyby si srovnával třeba Pirelli s Bridgestone, nebo michelin ve stejné třídě, tak bych asi přimhouřil oči, ale Yokohamy??????
  6. rOMIK306xrd

    moc snadno do smyku

    No v servise už to auto mají 2 hodiny a nikdo nevolá, tak nevím... Jinak je to autoservis pana Michny ve Frenštátě pod Radhoštěm. Geom stojí 450Kč + 50Kč za každé nahřívaní nepovolitelného šroubu... Vzhledem k tomu, že pracuju ve Frenštátě, tak byli ochotni si to auto vyzvednout v práci. Kdyby zjistili, že je třeba něco vyměnit, tak budou volat, sdělí mi cenu, a bude-li díl skladem, tak do 13:00 ho prý budou mít v servise a jak půjdu po čtvrté z práce, tak si můžu vyzvednou opravené auto...
  7. rOMIK306xrd

    moc snadno do smyku

    No přesně tak jde o Hondu, snad to nevadí... Když tady bývají lidi ohledně mechaniky a podvozků o něco znalejší, než na HondaClubu. Na geometrii jdu dneska (během hodinky by si měl mechanik vyzvednout auto u mě v práci), tak uvidím.
  8. rOMIK306xrd

    moc snadno do smyku

    Tlak v gumách je předpisový. Fakt jsem ty zatáčky neřezal... můj kamarád za cesty otevřel zadní dveře a koukal na zadní kola (jel jsem pomalu boční cestou). Říkal, že se v zatáčkách to pravé jakoby naklápí víc, než to levé.
  9. Čaute, dneska se mi stalo, že jsem skoro v každé pravotočivé zatáčce slyšel pískání gum. Fakt jsem nejel jako prase. Stačilo jet do zatáčky rychleji než děda s kloboukem na hlavě a vejci na zadní platu a už se ozývalo kvílení. Pravda, na kolemjdoucí mldé slečny to působilo dobře, ale mě to docela vystrašilo. Nevíte, čím to může být? Mám podezření, že to šlo spíše od pravého zadního kola.
  10. Tak ještě jednou: kola tam jsou ty samé, se kterými bylo toto auto vyrobené (R13) a navíc dodávám - gumy tam jsou stejné jako v techničáku (175/70 R13). [upravil dne 22/6/07 rOMIK306xrd]
  11. Ok, dík za rady a doporučení. Asi skočím do soukromého servisu nákladních aut Tatra, který má kamarádův otec i s autodopravou, vyjedu na jámu, nebo na ten jejich šílený zvedák a řeknu některému z tamních mechošů, ať s tím zkusí "zalomcovat" Jinak, kola jsou tam ty, se kterými to auto sjelo z linky. Seřizovatelný odklon tam není. Jak oni pak tu sbíhavost štelují (vím, že změří odklon pomocí optického zařízení, ale jak ho pak spraví)?
  12. Díky za rychlou odpověď, já něco takového tušil, ale jak? Myslím takové ty rady typu: "zvedni to, zařaď jedničku, potoč koly o 10 stupňů doleva, uchop kolo jako volant (za 10 dvě) a pokus se ho vrátit do rovné polohy. Přitom se dívej na druhé kolo a jestli se neotočí taky, tak máš špatný zadní tlumič :D" Další věc: co je to pajcr? A, co se tecnické týče, tak jsem byl v únoru a v březnu... (to jsem měl zimní gumy na dojetí obuté krátce, takže nerovnoměrné sjetí sice vidět šlo, ale měl jsem pocit, že už to takhle bylo, když jsem je obouval) a na třepáku mi přišli akorát na to, že většina manžet je kapku styřelých.
  13. Čaute Chlapi, sice mám tu Hondu, ale zpravidla bývate, co se všeobecně automobilů týče, chytřejší, než na hondaklubu. Tak tedy k problému.: Nestejnoměrně se mi sjíždějí pneumatiky (více zevnitř, než z venku). Chystám se s tím zajít na geometrii, ale nejprve bych si chtěl raději prohlídnout podvozek a zavěšení kol sám, ať mi na geometrii za pětikilo neřeknou: "vyměňte si tamten bazmek a příjďte znovu" (mám totiž pocit, že tam něco nebude v pořádku, jelikož se od kol občas ozve nějaké, houknutí, lupnutí, či něco podobného). Co všechno může ovlivnit špatnou geometrii kol a jak můžu na tu, či onu závadu přijít? Předem Vám díky za odpovědi
  14. No já chválím rovněž ten znáček 306 uprostřed tahokovu a hezky zapravenou a vzhledově ladící koncovku výfuku, ale jinak se Ti to dle mého moc nepovedlo. Někde jsem tu spatřil fotku tvého auta zepředu a to je o něčem jiném. Pohled zepředu je o moc hezčí. Tenhle zadní nárazník podle mě zbytečně prodlužuje záď směrem k zemi a vypadá to jakoby jsi měl auto ukončené stěnou, což dle mého jekho konstruktéři právě nechtěli. Takovýhle nárazník by podle mě více seděl na nějakém Puntu, či Fábii, které mají zadní okno koloměji k zemi, než 306ka.
  15. rOMIK306xrd

    Vymena autoradia

    Hledej v sekci Auto-hifi "odkodovani" je tam toho az az...
×
×
  • Vytvořit...