Přejít na obsah

VenaS

Uživatel
  • Počet příspěvků

    77
  • Registrace

VenaS's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. VenaS

    Cena oleje TOTAL QUARTZ 9000 5W40

    Co třeba tohle: http://www.olejgroup.cz/
  2. VenaS

    Nefunkcne radio RT3/RT4

    Mě by zajímalo jestli jde vyměnir rádio za úpně jiné od jiného výrobce při zachování funkce ovládání pod volantem případně funkce displeje, je mi jasné že nebudou souhlasit konektory, proto se ptám jestli to už někdo dělal.
  3. Nepodceňujte ty filtry, hlavně palivový a vzduchový. Dobrý chod motoru HDi je závislý na správné dodávce paliva. Dopravní čerpadlo v nádrži musí vyvinout správný tlak jinak to nefunguje správně. Určitě prověřit filtry, čerpadlo v nádrži až pak vstřiky a vysokotlaké čerpadlo.
  4. Řeším stejný problem a myslím si, že příčinou může být i led, všiml jsem si toho když jsem po zimně dělal údržbu a očistu. Na té \"plošině\" se drží sníh a špína a ikdyž to člověk omete, stejně se tam tvoří námrazky, pak stačí jednou nešetrně přibouchnout a je to. Nezdá se mi, že by nárazník byl tak pružný nebo volný aby poškozoval dveře během jízdy, a když tak by jen poškrábal na té hraně. U několůika aut jsem si všiml vysloveně vyštípnutého laku což ukazuje na srážku s něčím na plošině nárazníku.
  5. Mohou to být kryty tlumičů.
  6. VenaS

    Zimne pneu

    Všechny tři jsou dobré, zkusil bych ten asymetrický vzorek, mám s ním zkušenost a dobrý.
  7. VenaS

    Výdrž pneu na 307

    origo GOODYEAR NCT5 91V 205/55/16 na předku jsem je měnil na 35000 km, na zadku ještě asi dlouho budou.
  8. Taky jsem si myslel, že mám tento problém a začal jsem podobně jančit, připadalo mi oleje víc než normálně a ještě se zdálo, že je řidší. Voda neubejvala a motor tahnul stale stejně dobře. Známý mechanik (machr) mi poradil abych věnoval větší pozornost podmínkám měření a kontroloval olej vždy za studena před jízdou a na rovině. Přesto jem preventivně a předčasně vyměnil olej i filtr. Od výměny jsem najel 4000 km, dávám si na to pozor a je to v pohodě.
  9. VenaS

    Převodka řízení

    Pánové, vy mě děsíte, ale ty tlumiče to si nebudou. Na heveru s odpojenými táhly řízení šli kola natáčet do rejdu normálně ručně, ikdyž nevím jak při ztížení.
  10. VenaS

    Pískání od brzd

    V neděli jsem si udělal čas, tak jsem se do toho pustil. Rozebral jsem brzdu zadního pískajícího kola. Sundat třmen bylo snadné, myslel jsem, že problém bude ve vodítkách třmenu, ale ty jsou v pohodě, manžety neporušené. Zato, když jsem chtěl vyjmout destičky musel jsem použí hrubší sílu, byly totálně zatuhlé v tom klikyháku (budu tomu říkat nosič destiček). Vůle destiček v nosiči je vymezena takovými nerezovými plíšky a ty byly ůplně obalené vrstvou černého prachu a rzi z destiček. Kompletně jsem to důkladně vyčistil, složil dohromady a výsledek - pískání je pryč. Mimochodem jsem zjistil, že v mém případě je kotouč součástí náboje kola, takže výměna by nebyla tak snadná a hlavně ne levná.
  11. Vždy když přesednu do mé P106 1,1 44kW bez posilovače, připadá mi,že jde řízení nějak ztuha, tak se ptám, má převodka řízení nějakou olejovou náplň a dá se případně doplnit.
  12. VenaS

    uspora pohoných hmot

    VIF a Castro TDA prošli testem v renomovaném časopise DIESEL a jsou běžně k dostání na každé pumpě, chválí je i uživatelé zde na fóru, což je rozhodně důvěryhodnější než nějaký \"mindfucking\" sloh od podomního prodejce. Tablety mohou obsahovat nějakou účinnou látku, ta ale je vázána na nějaký nosič (pevnou hmotu, prášek), a jaký ten má dopad na palivový systém to už se nedovíme. Jak často se musí čistit nádrž, měnit palivový filtr, co se děje v čerpadle a při hoření ve spalovacím prostoru, co FAP? Pohádka o stařičké 405ce je líbivá, ale chtělo by to něco jako homologaci, prohlášení o shodě a vyjádření ústavu paliv a maziv, jestli to nová auta a jejich technologie dokážou nejen spolknout, ale i strávit a přitom se nepos*at.
  13. VenaS

    Pískání od brzd

    Začnu kotoučem, dám ho lehce přetočit na soustruhu. Rozeberu třmen a destičky, pročistím, uvidím.
  14. Poslední dobou pozoruji přerušované pískání od zadních brzd. Děje se to jen při malých rychlostech na dvojku a současném zatáčení, například při pojíždění po parkovišti. Píská pouze jedno kolo, v přímém směru dobrý, ale v okamžiku zatáčení (bez brzd) začne pískat pak zase dobrý. Že by zvlněný zadní kotouč nebo se destičky nevrací jak mají anebo ložisko?
  15. VenaS

    zatékání do zadních vrat

    Voda je prevít, co třeba třetí brzdové světlo?
×
×
  • Vytvořit...