Přejít na obsah

Libor806

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Libor806's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Libor806

    Cukání HDi

    Díky za rady. Nikdo se v tom určitě nehrabal. Ještě jeden poznatek. Volnoběh rozhodím zapnutím větších spotřebičů. Otáčky sedí a jakmile zapnu ohřev okna (atd.) motor má tendenci snížit otáčky a rozcuká se. Také jsem zjistil, že když jsem při volnoběhu odpojil čidlo teplot motoru, roztočili se větráky (motor se jakoby přehříval) a volnoběh se uklidnil. Myslím si že se to asi přeplo do nouzového režimu, ale volnoběh krásně seděl. Při nouzáku mám pocit že se změní tlak v railu. Ještě mě napadá to čidlo tlaku přímo na railu, nebo Vámi zmiňovaný vstřik. No určitě potřebuji ty šikovný český ručičky. Umí řešit tyto problémy třeba Vašenda??
  2. Libor806

    Cukání HDi

    Tak jsem zkusil přidat aditivum od STP na injektory a nepomáhá to. Někdy mi motor vynechá i při menším přidání plynu v zátahu. při prudkém přidání je to vždy OK. Opravdu nikdo neznáte v Praze servis kde se v HDI vyznají a nespoléhají se pouze na diagnostiku?? Ta totiž nic neukáže. Poraďte.
  3. Libor806

    Cukání HDi

    Ahoj, diagnostiku mají asi dobrou, ale jak s ní umí pracovat nevím. Každopádně napíchnuté to bylo asi 30 min. Korekce vstřiků byly prý v normě u všech. To ale prý není záruka, že vstřik je ok. Obě čerpadla dávají tlak co mají, prostě záhada. kontrolka na palubce se mi nikdy nerosvítí. Nedávno jsem prošel i brutálním měřěním emisím na TK. Co způsubuje špatný ventil na vysokotlakém čerpadle?? Pod plynem to jede pěkně i v kopcích naplno.
  4. Libor806

    Cukání HDi

    Diagnostiku mi dělali u Dojáčka Citroen (umí i Peugeot). Na diagnostice byl vadný EGR. Po výměně se situace nezlepšila a po dalším měření se žádná chyba neprojevila. Mám i novou váhu vzduchu i čidlo teploty. Mám podezření na čidlo tlaku na railu, ale to by se asi projevilo spíše při velké zátěži. Nechce se mi postupně měnit díly. Ještě může váznout vstřik, ale startuje to perfektně a nečoudí. Můžete doporučit spolehlivý přípravek na vstřiky?. Díky
  5. Ahoj. Tak řeším první problém s motorem HDi. Cuká mi volnoběh. Projevuje se to hned po startu, nebo hlavně po zahřátí, když klesnou otáčky volnoběhu. Motor má také nepravidelný tah při nízkých otáčkách. Jinak pod plynem v zátahu jede normálně. Nečoudí. Diagnostika nic neukázala. Projevuje se to nepravidelně, někdy je i celý den klid. Nevíte o někom v Praze, kdo se v HDI opravdu vyzná. Zatím ze mě spíše tahají peníze. Díky.
  6. Libor806

    Budoucí majitel -- na co pozor

    K rozvodovému řemenu. Při zjišťování kdy má být řemen vyměněn, jsem zjistil, že HDi vyrobené do 6/00 mají být měněny po 120000km a po 6/00 až po 160000km. Já jsem měl potvrzeno ze servisu, že řemen vyměnili již při 100000km, zřejmě z preventivních důvodů. Další výměnu mám na krytu rozvoďáku předepsanou při 260000km. Prostě tomu věřím, ale rozvody nechám udělat asi už při 220000km. Jinak k tomu opotřebení interiéru. Moc se na to spoléhat nedá. Gumy na pedálech vymění a zrovna volant u 806 není moc kvalitní a hodně záleží, kdo s tím jezdí(poceni atd). Na hodně ježděná auta také majitelé používají návlek na volant, vědí proč. Já, kdybych neměl ohmataný volant, tak podle interiéru bych tipoval tak o 100000km méně. Paradoxně také auto s 200000km, může být v lepším stavu než při 100000km, protože může být již po výměně ramen, tlumičů, rozvodů, kotoučů atd.
  7. Libor806

    Budoucí majitel -- na co pozor

    Takový tendence jsem měl taky. Pouze říkám mojí osobní zkušenost při koupi 806. Při koupi se nedá věřit skoro ničemu. V bazarech mi bylo i nabízeno i dodatečné sehnání s. knížky aby vše \"sedělo\". Já jsem měl možnost si pravidelný servis a km ovvěřit u prodejce Peugeot, kde auto bylo koupeno jako nové a po celou dobu servisováno. Proto jsem ho nakonec koupil i s 185000. Navíc mělo i nejvíc zachovalý interiér a mnou požadovanou výbavu. problém je v tom, že aut typu EUROVAN /806, Evasion Ullyse. Zeta) je v ČR celkem málo i dovezených. Oblíbenější jsou Galaxy atd. S tím zinkem nevím. Přeju šťastnou ruku při koupi.
  8. Libor806

    Budoucí majitel -- na co pozor

    Mám taky 806 HDI. Koupil jsem ho loni, najeto 185000, prodáno nové v ČR. Když jsem po celé ČR vybíral, nakonec jsem koupil auto s nejvíce km na tachometru, prože jako u jediného seděli na 100%. Všechny ostatní měli okolo oblíbených 110000 - 130000 km. Nyní 200000 a zatím bez investic, pouze oprava trubky u výfuku. čeká mě pomalu výměna ložisek horního uložení př. tlumičů a bohužel mě odešla řídící jednotka ve Webasto, což je celkem drahá záležitost okolo 11000Kč. Jinak celkem spokojenost, spotřeba od 6.5 do 7.8 nafty. Koroze žádná, ani na podvozku.
  9. Libor806

    zvuk při akceleraci

    Ahoj, mám P806 HDi 00 najeto 192000km. a cvaká mi to taky. Začne to okolo 1800 a po 3000 přestane. Zkoušel jsem zjistit čím to je a nikdo mi to neřekl, prý je to normální. Když jsem loni auto kupoval, tak jsem projel tři 806 HDi a dělali to všechny. Mě se to moc normální nezdá, ale zatím to neřeším. Kdybyste někdo zjistil co to dělá, tak dejte vědět. (pozn. scháním řídící jednotku na bufík Webasto)
  10. Libor806

    Webasto

    Myslím, že se opravdu nastartuje podle toho, že se dle mě začne trochu ohřívat výfuk. Nevím, jestli je na Webastu nějaká kontrolka zda je opravdu zažehnuto. Začne také bzučet (asi čerpadlo). Asi budu muset opravdu zajet na diagnostiku kde dělají Webasto. Zatím díky.
  11. Libor806

    Webasto

    Ahoj, potřebuji poradit. Mám v P806 Webasto a nechce mi najednou naskočit, když je pod +4 st.C. Když odpojím konektor přívodu 12V a zapojím, tak se rozeběhne, ale asi po 1 minutě vypne a nic. Nevím kde jsou čidla. Nevíte v čem je problém ?? Díky za pomoc
×
×
  • Vytvořit...