Přejít na obsah

Honzin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    356
  • Registrace

Honzin's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. Honzin

    pridusený motor 406 1,8 16v

    To urdemala: Problémy se špatnými několikanásobnými starty za studena mám taky a přisuzuju to zaneseným vstřikům, neprodal by jsi ty co máš navíc? (pokud by mi sedělo to číslování). Dík.
  2. Mě se celkem osvědčily takové ty pěny ve spreji na čištění sedaček, koberců a tak. Nastříkáš, necháš působyt a očistíš hadrem - dobře jdou dolů např. mapy od potu apod., zvýrazní se barvy a sedačka nezůstane moc mokrá.
  3. Honzin

    mam 406 LPG Vialle

    Fedor Auto v Prostějově to opravuje, v minulosti byl schopný zajistit i náhradní díly, problém je v tom, že jsou drahé jak čert a dost často se to neoplatí opravovat a raději řešit jak popisuje Ferry.
  4. Honzin

    pridusený motor 406 1,8 16v

    To bylo myšleno trochu jinak a vše záleží na tom, jaký typ LPG máš. Mě přepíná na LPG až při určité dosažené teplotě a nebyl jsem schopný vyzkoušet, jestli volnoběžné otáčky po startu haprují i na LPG, protože to prostě jelo vždy na benzín. Pak jsem zjistil, že když nechám přeplé na LPG a vyhodím baterku (nevím, jestli stačí pojistka, podle mne to má vliv i na reset benzínové ŘJ) a nastartuji, \"něco\" se stane s ŘJ plynu (asi reset) a rovnou to přepne za studena na plyn. Otáčky mě držely a když jsem ještě za studena přepl na benzín, zase to zdechlo. Z toho jsem usoudil, že elektrika je OK a problém je v benzínové soustavě. Tlak benzínu byl OK a tak jsem to přisoudil vstřikům (konzultováno s profíkem na francouze). Začal jsem shánět vstřiky a pak na fóru někdo poradil ať zkusím 100 okt. a ono se to perfektně upravilo při startu i na benzín a tak to dál neřeším.
  5. Honzin

    pridusený motor 406 1,8 16v

    Mě se to kýve taky.
  6. Honzin

    pridusený motor 406 1,8 16v

    Ještě upřesním - tuto opravu jsem dělal cca před rokem a ceny jsou přibližně z tohoto období, ber je spíše orientačně. Jinak s rampou nemusíš dělat nic - přehodíš a buď šlape nebo ne. Jen nevím, jestli neexistuje víc variant, ale na to jsou tu jiní kadeti co se orientují v těch tisíce různých verzích. Osobně jsem se setkal jen s jedním typem. Ale pokud Ti to na LPG šlape, nehledal bych chybu v zapalování ale spíš někde u benzínu.
  7. Honzin

    pridusený motor 406 1,8 16v

    Na slovensku nevím, ale u nás krokáč +- 2500 záleží na typu, vstřiky jeden cca 2000 Kč a zapalovací rampa nová tuším okolo 7 000, já jsem sehnal jetou za 1500 a naštěstí zatím šlape.
  8. Honzin

    pridusený motor 406 1,8 16v

    Měl jsem podobné příznaky a nakonec to byla ta zapalovací rampa - jak píší kluci - buď odzkoušet druhou nebo potom jedině zkusit osciloskopem pod zátěží, jinak to diagnostika neukáže. Ale teď vidím že píšeš že na LPG je to OK, to moc na rampu neukazuje, LPG je na jiskru ještě háklivější, mě to teda na LPG se špatnou rampou nejelo skoro vůbec. Ale jinak se tady dlouze diskutovaly taky benzínové vstřiky, které mohou být dlouhým používáním LPG zanesené, většinou nevratně. Víc to v tomto případě blbne za studena, kdy je rozstřik ještě horší.
  9. Honzin

    Krokac 306

    S těma rokama výroby se asi fakt moc nespravíš, nevím co má moje za motor, ale je to 1994 a je tam krokáč.
  10. Mě to dělalo taky a byl to jen jeden zadrhlý vodič toho pohyblivého těla co přitláčí destičky a jak jedna strana šla a druhá ne tak se to zpříčilo a začalo cukat volantem. Možná zkus napřed rozdělat a zkontrolovat. Jinak jak bylo řečeno.
  11. Plně souhlasím s JP. On ten plyn je hodně zrádný (jezdím na něho už cca 14 let, 3 auta). Pokud všechno šlape jak má, je to super a dost šetříš. Je pravda, že s 406 a LPG trochu starosti mám a má dost lidí, je jedno jak vážné, ale ve finále pokud je to trochu problematická vada, tak Ti to nikdo není schopen opravit a hlavně se nikomu do toho nechce. Omezení jsou neodiskutovatelná (ani ne tak ta rezerva, jak třeba poslední dobou dost parkovišť se zákazem LPG), ale na druhou stranu výkon v poho a skutečně jezdíš cca za polovinu, což je dost rozdíl. Buď se musíš smířit s myšlenkou, že můžeš mít trochu starosti navíc a jezdit za půl, nebo do toho raději nejít. Je pravda, že 15 000 km/rok je hodně na hraně přijatelné návratnosti (pokud šetříš cca 1Kč/km ve finále i s vícenáklady údržby máš návratnost dva roky pokud nepočítám hodnotu peněz a pokud to má mít finanční dopad musíš s tím autem ještě další rok dva jezdit a dosáhnout výhodnost investice v oboru aut po čtyřech letech je už dost).
  12. Honzin

    Rozvodovy remen

    Těžká rada, origo servis může být dobrý i k ničemu, neznačkový může být super, ale i nemusí. Já bych to takto nerozděloval a raději se držel referencí na konkrétní servis. Osobně nemám dobré zkušenosti s origo Peugeot servisem, raději třeba i neznačkový ale ten, který se na Peugeoty zaměřuje, aby s nimi měl zkušenosti. A origo díly Ti tam dá kdokoli pokud je budeš chtít.
  13. Honzin

    katalizátor

    Koupil jsem na www.autokelly.cz, kód dílu 99.40.521, 58 mm trubka (univerzální díly, doplňky výfuku).
  14. Díky moc, myslím přesně toto. Ale moc moudrý z toho nejsem. Asi to mám sestavené stejně, ale pak nechápu, jak to má fungovat: Mezi tělem co je na něm nanýtovaný ten pružný plech (ten rozpěrný váleček s dírou) a našroubovaným ozubeným kolečkem je na závitové kulatině nasunutý takový malý plech do L a konec toho elka je podsunutý pod tím pružným plechem a nadzvedá mi ten plech tak, že nedosedá na to ozubení, aby ho aretovalo. To tak má být? Na co pak tam je? Nebo ho mám jenom nějak špatně vyhlý?
  15. Honzin

    katalizátor

    Ferry já jsem to měl přesně taky tak. Pořád mě v tom rachotilo a myslel jsem že to jsou úlomky a povolený vnitřek katu, tak jsem to vybouchal a to teprve začala \"plechová\" hrůza. Jinak finančně celkem dobrý - kat za 2 500 Kč.
×
×
  • Vytvořit...