Přejít na obsah

Charlie 607

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 396
  • Registrace

  • Vyhraných dnů

    1

Charlie 607 vyhrál naposled 8. leden 2022

Charlie 607 měl nejlépe hodnocený obsah!

O uživateli Charlie 607

  • Datum narození 15.5.1987

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 607
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Cerhovice
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • ICQ
    695274571

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Charlie 607's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

632

Popularita

  1. Včera octavie s RZ: 666 BUCEK Mercedes s RZ: 8S4 88888 a jedno auto hlídačů psů:
  2. Nevím jak ty novější, ale co jsem si montoval do 2008, tak kabel jde přímo od kamery do displeje. Tady to bude mít už v rádiu, tak předpokládám že to bude udělaný stejně, jen bude nataženej do rádia. Konektor kamery je v zadním nosníku střechy a celý držák kamery je šroubovaný zevnitř toho nosníku. Ale půjde se do toho dostat po vyšroubování třetího brzdového světla, to jde povolit z venku a kouknout na tu kabeláž a konektor.
  3. Charlie 607

    307cc koupě

    Už snad poslední dotaz. Vím že auta po faceliftu mají jinou elektriku a jsou spolehlivější. Ale přišla ta změna až s faceliftem, tedy s jiným předkem auta, nebo přišla dřív? Protože si všímám že některá auta se starým předkem mají už nové ovládání klimatizace (dvouzónovou klimu) které se dávalo i po faceliftu, zatímco starší kusy s tím samým starým předkem mají staré ovládání zřejmě s jednozónovou klimatizací.
  4. Dneska vyměněn zámek centrálu v pravých dveřích a už zase odemykáme a zamykáme. Sehnal jsem v polsku za necelých 400kč. Taky jsem tam objednal nové originál svíčky, na ty se vrhnu asi zítra. No a včera mi zas uteklo jedno cabrio, bohužel jsem večer přehlédl inzerát a ráno když jsem na něj psal tak už bylo zamluvené.
  5. Charlie 607

    307cc koupě

    Autoscout, mobile, kleinanzeigen, naši inzerci, vše sleduju, včetně upozornění na nové inzeráty.
  6. Charlie 607

    307cc koupě

    Cenovka to je otázka, samozřejmě co nejlevněji, ale úměrně stavu. Největší vítr mám z koroze, se zbytkem si už nějak poradím, takže koukám spíš po autech s nějakou vadou. Jen těch 1.6 je oproti 2.0 jako šafránu. A když jsou, tak zas daleko. Ale já na to nijak nespěchám, na podzim bude třeba lepší výběr.
  7. Charlie 607

    307cc koupě

    Tak pořád je to jenom auto a proč si přes léto neužít cabrio i na běžných pojížďkách. Jasný že na dlouhých trasách bude spotřeba nižší, ale na dlouhý štreky a víkendy mám obytnou dodávku.
  8. Charlie 607

    307cc koupě

    @P607Olda technický stav neřeším, to si zhodnotím sám. Já se nebojím si spoustu věcí na autě udělat sám, hlavně po zkušenosti s různými servisáky. Šlo mi hlavně o spotřebu a spolehlivost toho motoru. Něco o něm už načtené mám. Já s tím budu jezdit denně tady kolem komína mezi vesnicema. @VojtouNerCZ díky, no 10-14 to už je na mě moc, počkám si na 1.6
  9. Charlie 607

    307cc koupě

    A ještě se optám k motorům, drtivá většina ccček je s 2.0 100kW, mám teď celkem zajímavou nabídku na jeden málo jetej, ale po odstávce nestartuje (na startsprej ale běží, takže problém někde na cestě s palivem). Je velká kravina vzít 2.0 když bude jezdit hlavně krátký trasy? Předpokládám že spotřebu to bude mít v tomhle režimu asi závratnou? Jaké máte zkušenosti? Nejraděj bych 1.6 NFU což je primitivní motor s minimem kravin co se můžou podělat, ale je jich jak šafránu, hlavně teda v cenový hladině po který já koukám.
  10. Charlie 607

    Sada zámků a klíčů

    Já zašel za chlapíkem co dělá klíče, řikám mu co a jak, on mrknul na klíč a povídá, s tím si poradím a přines zámek do kterého klíč nepasuje. Zámek mi přestavěl na klíč a vyřezal mi i nový klíč který byl ostřejší. Fungovalo to spolehlivě.
  11. Charlie 607

    307cc koupě

    Prima, díky. Tahle byla z roku 2004, ale koukám spíš po faceliftované. Takže tyhle kapsy jsou vepředu i vzadu a tam to často hnije ale jde to tedy opravit. No uvidíme na co narazím dál. Je mi jasné že u 20let starého auta nemůžu čekat zázraky.
  12. Charlie 607

    307cc koupě

    Tady to bylo shnilé před pravým zadním kolem kus před výztuhou co jde do středu auta. Tam šlo dovnitř šahnout rukou (bylo to původně natřené nějakým gumoasfaltem a zbyl jen ten) a nad tím byla zřejmě podlaha, byl nad tím další plech. No koberce odhrnout co jsem koukal nijak lehce nejde, tam je to na prahu pod oplastováním.
  13. Charlie 607

    307cc koupě

    @ozzy56 já vím, že HUGO BOSS by dovezl i jednu pěknou červenou nabízí. Ale zajímá mi na co to ohledně koroze nejvíc trpí, případně i jak je tam ta podlaha udělaná. Já nemám problém si pro auto dojet i si na něm něco udělat, ale největší obavy mám právě z koroze. Byl jsem se podívat na jednu za pár korun s jistejma problémama, ale kvůli korozi před pravým zadním kolem jsem jí nevzal, tam to bylo shnilé na prach. No někdo jinej vzal trochu pošlechtil, naleštil a už je v inzerci o 30tis dráž.
  14. Charlie 607

    307cc koupě

    Přidám se sem s dotazem, koukám taky po 307cc a zajímalo by mě jak jsou na tom s korozí, která místa na ní nejvíc trpí, kam kouknout a tak. Díky
  15. Tak pneumatika se jedna pěkně vyboulila tak jsem na zadek nahodil letní už. Jinak kilometry naskakují, aktuálně 173tis. Před Vánoci jsem si vyměnil komplet přední brzdy - kotouče Febi, desky Kamoka - brzdí hezky, nepískají, takže pohoda. Včera jsem udělal zadní pakny, strhnul hranku na bubnech, vyšteloval ručku. Začal mi zlobit zámek centrálu na pravých dveřích. Po odemčení několikrát za sebou odemkne/zamkne a zůstane zamčeno. Rozebral jsem to a zjistil tam prasklou pružinku kterou asi neseženu a moc jsem ani nepochopil jak tam drží, tak půjdu cestou výměny celého zámku z vraku. Ještě jsem doplnil plechový rámeček autorádia, originál, tak už drží hezky v palubce. No a koukám se po nástupci, chci 307cc. Jedna mi utekla mou nerozhodností (bouraná, ta mi hodně mrzí). A byl jsem se podívat na jednu vránu (s 1.6 NFU) za pár šupů, ale měla hodně problémů. O prasklém čelním skle a házející řemenici na klice jsem věděl, to jsou prkotiny, ale totál zblitej motor od oleje, řemen totálně mokrej, vedle chladičů taky mokro od oleje, přední koberce uvnitř také promaštěné a hlavně koroze. Sice hezky zatřeno gumoasfaltem, ale před pravým zadním kolem místo kde už nebyl plech ale jen gumoasfalt, jak jsem do toho šahnul rukou tak jsem hrnul kusy rzi ven. Nic, sháním dál, chci jen 1,6 NFU a nejlíp facelift, bez kůže na palubce a nejlíp v hadru. Uvidíme co se namane, sleduju inzerci jak v ČR tak v D nečekám top stav, ale nechci řešit velkou korozi. Corsa jezdí bezproblémově, tak mám času dost.
×
×
  • Vytvořit...