Přejít na obsah

Autoškolič Dodo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 384
  • Registrace

4 Sledující

O uživateli Autoškolič Dodo

  • Datum narození 11. leden

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2007

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Vranovice
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    autoskolic@gmail.com

Návštěvy profilu

4 424 zobrazení profilu

Autoškolič Dodo's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

14

Popularita

  1. Super. Bylo mě doporučeno jen vyměnit čidlo na liště. Než toto všechno platit, tak levněji to vyjde sešrotovat a koupit jinou popelnicu. Našel jsem vstřiky za 23 200,-a čerpadlo za 22 300,-. Za tolik jsem to auto koupil.
  2. Zdravím všechny pežoťáky. Mám problém se svojí 407 2.0 hdi 100kw s motorem RHR, ale vstřikovánim Delphi. Vyměnil jsem regulátor tlaku na čerpadle, u kterého už dříve diagnostika diagnostikovala úmrtí. Po výměně tohoto čidla mi začala zase anabáze s vyskakováním přechodné chyby v situacích kdy jsem přidal plyn na víc než cca 60%. V příloze jsou veškeré informace, které mám. Budu vděčný za nějaké nápady, co s tím.
  3. Autoškolič Dodo

    Chybový kód P1166

    Omlouvám se. Myslel jsem to na obrázku o pár zpráv výš. Je to regulátor tlaku na čerpadle. To mám nový a diag píše, že je na něm únik nafty. Vytáhl jsem to čidlo znovu a to těsnění vystříkal WDčkem pro případ, že by tam byla nějaká nečistota a nepomohlo. Teď ta chyba nabíhá čím dál častěji. Ale domluvím se dnes na diagnostiku a napíšu jsem přímo číslo chyby.
  4. Autoškolič Dodo

    Chybový kód P1166

    Já u své 407 2,0hdi 100kw RHR toto čidlo vyměnil s tím, že diagnostika diagnostikovala jeho smrt. Od té doby mi vyskakuje chyba na tom novém čidle, že je na něm únik paliva. Psalo to něco o koherenci, ale přesné znění ani kód nevím. Musel bych znovu na diag. Je to pouze přechodná chyba, která vyskočí, pokud přidám víc plyn. Je i znát drobná nerovnoměrnost tahu motoru. V servisu mi doporučili výměnu dalšího čidla na liště. Nevím, jestli to s tímto může souviset. Moc se mi to nezdá a nechce se mi jen kupovat a měnit čidla na motoru, že třeba nějaké bude špatné. Otázka zní: Může tato chyba souviset se špatným čidlem na vysokotlaké liště?
  5. Vsechny podtlakovy hadicky byly vymeneny pred 1,5 rokem hned po koupi.
  6. No, vysoky tlak turba je vyresena zavada. Zasekavala se regulace na turbu. To vyresili cca pred 3 mesicama, co jsem daval turbo na reklamaci. Navic, jak jsem psal. Obe turba ( jak to repasovane, tak ted to pujcene) davaji o 0,3 baru mensi tlak, nez je pozadovana hodnota ridici jednotky. Toto bylo zjistene diagnostikou za jizdy. Elektroventil byly prohozen za jiny nepotrebny co ovlada EGR i ten druhy co ma nastarost FAP. Zmena zadna. Je to zahada. A to ze byl vymenen a pred 14 dny i znovu proveren Swirl jsem zapomel napsat.
  7. Diky @misho.1709 Diagnostiku me dela jeden klubak. O vikendu se s nim domluvim. Jinak pro uplnost. Repasovane turbo bylo reklamovano z duvodu prutoku oleje do sani v mnozstvi cca 1l / 8000km a vyskakovani chyby "Prilis vysoky tlak turba". Turbo rozebrano, vycisteno a tyto problemy ustaly. Na motoru byly vymeneny tyto cidla na zaklade chyb hlasene diagnostikou: Cidlo polohy plynoveho pedalu Cidlo tlaku turba u intercooleru Cidlo vysokeho tlaku paliva Ted momentalne je nahrana v RJ original mapa. V pripade, ze se nahraje chip se sice zvedne vykon, ale taky auto zacne cerne kourit, i kdyz je to ta stejna mapa na kterou jsem pred opravou tesneni pod hlavou najezdil cca 15000 km a bez problemu. Naroste ale i spotreba, ktera je i ted vcelku vysoka. Nechal jsem udelat i mapu, kde byl pozadavek na tlak zvysen na 2,7 bar, coz je o 0,2 baru vic, nez je limit, kdy by mela vyskocit chyba "Prilis vysoky tlak turba" ale z nejakeho duvodu se toto nekonalo. Odjeto s touto mapou cca 1500 km bez hlaseni Antipolution fault. Proste to turbo neni schopno tlakovat na pozadovanou hodnotu. Proto jsem si od stejnyho klubaka, co mi dela diagnostiku pujcil jeho rezevni turbo a nechal ho vymenit a....... Zmena zadna, takze pochybuju, ze je to turbem. To by obe musely mit spatne nastavenou podtlakovou regulaci. Momentalne me diagnostika hlasi dve chyby, ktere ale s timto nesouvisi. Ty chyby se tykaji rele zhaveni a rele sahary. Motor se toci v klidu, bez vibraci i na volnobeh, zvuk normalni. Za jizdy do kabiny se zvuk motoru prenasi jen minimalne. Muj pocit ale je, ze za studena je vykon motoru v nizsich otackach ( do 1200ot /min.) velice mizerny a z techto otacek i pri mirnem stoupani a zarazene "dvojce" motor auto neutahne a musim podradit a motor poctive drzet nad 1500ot. Vim, ze tyto motory maji do tech 1500 otacek turbodiru jak prase, ale muj pocit je, ze je to horsi, nez to bylo pred servisem.
  8. Rika se tomu zadlabani bloku. Majiteli predemnou bouchlo tesneni pod hlavou a on jen sundal hlavu, vymenil tesneni a zase to sesrouboval. Videl jsem ten motor pred montazi zrepasovane hlavy a bylo videt, ze vrsek valcu brousili.
  9. Zdravím všechny příznivce tohoto informačního média. Už 1,5 roku jsem majitel P406 2,2 Hdi break r.v. 2003 s nájezdem 204 204 km a bohužel nepříliš šťastný. Od začátku jsem bohužel musel řešit problémy. První nastal hned při koupi, ale jednalo se o známý problém špatně fungujícího FAPu, který byl v době koupi ještě aktivní. Byla provedena známá akce, kterou snad mají v dnešní době všechny 406 s tímto motorem a tím byl problém vyřešen. Byla provedena úprava mapy, zvednut výkon a hlavně snížena spotřeba. Na dálkách (auto mi slouží k dopravě do práce na trase Adamov - Mnichov) spotřeba klesla při úsporné jízdě pod 5l a já byl chvíli šťastnej jak blecha. Pak se mi začal projevovat na dálnicích v Německu problém se ztrátou chladící kapaliny při rychlejší jízdě, který se zhoršoval. Takže auto do servisu na výměnu těsnění pod hlavou s kompletní GO hlavy, výměny rozvodů dále jsem nechal vyměnit turbo, které už mělo vůle. Bohužel se oprava začala prodražovat, protože po repasi dílů jako hlava a vstřiky se při montáži přišlo na to, že je křivý blok, tak se musel srovnat i on. Bohužel po vrácení auta začaly odcházet repasované vstřiky ( po 3 výměně vstřiků kvůli natavení jejich špiček, kdy měly i nafialovělou barvu zjištěn ucpaný poslední díl výfuku. Výfuk byl komplet vyměněna problémy se vstřiky ustaly.) Dále turbo zlobilo v oblasti regulace. Bohužel i když jsem dal oboje reklamovat, tak práci servisu, který s repasí turba a vstřiků neměl nic společnýho jsem musel platit. Prostě sečteno,podtrženo oprava do teď stála 38 000,- a auto stejně nejede jak má. Byl jsem s ním i ve značkovým servisu, a ty se vyjádřili, že bude asi pořád problém s turbem.Vypůjčil jsem si proto jiné turbo a nechal ho vyměnit a stav nezměněn. Prostě pokud se motor dostane nad 2500 otáček skutečný tlak turba je o cca 0,3 baru menší než požadovaný. auto má o cca 1-1,5 litru větší spotřebu, předjíždět s ním je o strach, protože prostě motor netáhne a v Německu jsem zkoušel maximálku, tak ta činí celých 170 km/h. Dotaz zní. Je tu někdo, kdo by se na to mohl podívat? Jsem ochotný s tím dojet i někam dál od Brna. Myslím si, že problém bude s podtlaky.
  10. Ja mam dve 406. Sedana 1.8 81kW, rok 1998 (je to teda spis auto moji zeny) a ja jezdim s kombikem 2.2 hdi 2003. Tento problem mam na tom sedanovi. Ridici jednotka je od Bosche. Toho sedana si kupuje kolega. Vi o tomto problemu, ale i tak bych to chtel vyresit, nez mu ho dam.
  11. @vladosr Byl jsem s tim ve ctyrech servisech, kde meli redukci. A jak jsem psal. V jednom jim to nacetla nejaka diagnostika, kterou nepouzivali, protoze je ve francouzstine. Zbyvajici servisy meli jak original diagnostiku na Peugeoty, tak uplne obycejny. A 406 stary model nema imobilizer. Ma klavesnici. @krtek 2mozna mas pravdu a mozna to taky napise zavadu jinyho cidla. Myslim, ze je normalni, ze se to zkusi napred napichnout na diagnostiku a podle toho, co to napise ( kdyz to napise) se uvidi, co dal.
  12. Mám dotaz. Není tu nějaký brňák, co ma 406 1.8 81 kW takže starý model? Moje auto jezdí vcelku v pohodě, ale řeším jeden problém. Je předělaná na LPG a na benzín za studena se dusí než se ujede tak 200 m. Vim, že to na LPG takhle může zlobit, ale navíc za jízdy pod 2000 otáček se rozsvítí kontrolka motoru. Byl jsem s tím na diagnostice, ale je problém se s ŘJ spojit. Našel jsem servis, co má diagnostiku, která se s touto ŘJ dokáže spojit, ale je ve francouzštině a v tom servisu nikdo francouzsky neumí. Proto hledám někoho se stejným autem, kdo by za nějaký drobný peníz mohl dojet v předem domluvený čas do servisu, kde by se vymenila ŘJ aby se zjistilo které čidlo zlobí nebo hledam někoho, kdo umí francouzsky a pomohl v servisu s překladem diagnostiky.
  13. Nechce se mi zakladat nove tema, tak pisu sem. Informace se stejne asi musi najit v databazi. Potreboval bych vedet original cislo cidla na snimani teploty motoru pro RJ na 406 1,8 16V 81 kW. Je to rok 98. Dekuju.
×
×
  • Vytvořit...