Přejít na obsah

P607Olda

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    15 845
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vyhraných dnů

    5

P607Olda vyhrál naposled 23. leden 2023

P607Olda měl nejlépe hodnocený obsah!

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2019

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Šumperk
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

P607Olda's Achievements

Inventář Peugeot-clubu

Inventář Peugeot-clubu (6/6)

1,4k

Popularita

  1. P607Olda

    3008 pulzujúci zvuk

    U benzinového, takový nějaký zvuk dělal filtr odvodu benzinových par (klepání?) Existuje i kompresor vzduchu do výfuku (ale to bys slyšel po otevření kapoty)
  2. P607Olda

    Jakou 807 jestli vůbec?

    Požadavky jsou protichůdné. Velké auto na poskakování po městě... Co takhle Partner v origo úpravě pro vozík, a klidně diesel 1,6, ty jsou fajn. Pro inspiraci prohlídni, jsou tam auta velké i malé https://auto.bazos.cz/inzeraty/invalidní/
  3. P607Olda

    Jakou 807 jestli vůbec?

    Pokud je Carens malá (malý), tak doporučuju Expert, Jumpy, Scudo. Najde se i s automatem. Jestli starý typ, nebo nový (Traveller), to záleží na penězích. Dlouhý nebo krátký - raději dlouhý. Dieslu bych se nebál. Jiná otázka je, zda na lítání po městě nemít něco jiného, např. 307, 308 krátkou.
  4. A já dodám, co nechcete slyšet: 5008 MPV, 1,6 HDi s robotem. Spousta místa, fajn vozidlo. Je kratší, než 308SW (4529 mm). Rychle se zahřívá, brzy topí, má nějaká přídavná topení.
  5. Vezmi svoje sedačky a děti a vyzkoušej v bazaru. Nevíme, jaké máš sedačky. Nevím, jestli u 308SW lze střední posunout dopředu (u 5008 lze), tím se získá spousta místa.
  6. 1,6 HDi není špatné. Zkušenost z několika aut. Problémy si ani moc nevzpomínám. Na jednom byl vadný altík... 1,5 HDi = drahé problémy
  7. Zaměřil bych se na 5008 MPV, s robotem. Máme ho 14 let, 240 t km, mohu doporučit. Na Robot stížnosti všeobecně nejsou, 1,6 HDi taky OK. Prostorné příjemné auto.
  8. P607Olda

    spínací skříňka

    Klíčař přeskládá novou skříňku podle původního klíče
  9. P607Olda

    Geometrie zadní nápravy

    Servis vyber takový, kde u toho můžeš být a postupovat s ním. Špatné reference nepiš. Jednak si nejsi úplně jist, co se stalo, a jednak vše špatné se ti jednou vrátí. To auto jsi teprve koupil? Anebo proč jsou sjeté pneu nesprávně. Takže postup: Prověřit přední nápravu na vůle, stát u chlapa, když řekne že je vůle, tak tam položíš prst a cítíš vůli, jak se díly vůči sobě pohybují. Zkontrolovat silentbloky ramen (páčidlo), spodní čepy, čepy řízení. Horní uložení taky, to by se projevovalo trháním v péru, když točíš na místě. A nevracením volantu do přímé polohy, po větší zatáčce. A pak geometrie, stát u chlapa, ať vysvětluje, a ty hned vidíš, když něco šolichá. K minulé geometrii tedy jen dvě výtky: proč to pravé zadní kolo ukazovalo jinak před- a po-? Můžeš se jich zeptat v klidu, nerozporuj výmluvy, mysli si svoje. Nevíš, kdy je budeš potřebovat. A ten předek měli dát na přesnou hodnotu, doprostřed mířidel, a ne tak "zhruba na kraj tolerančního pole".
  10. P607Olda

    Geometrie zadní nápravy

    Reklamaci bych nedělal, protože na stejném místě "nepřekročí svůj stín" a pokud to udělali špatně, tak podruhé to taky udělají špatně. Já dělám to, že měřím hloubku vzorku (a ZAPISUJU) zvenku, uprostřed a uvnitř, na každém kole, digitálním měřákem, stojí 250 Kč. Pak mám hned přehled, jak je na tom auto (mám jich asi 30). Před měřením je třeba mít na přední nápravě odstraněny vůle, jinak to nemá cenu. Kola mají být sjetá stejně a symetricky. Tak si to proberme, odshora: Přední, před seřízením, 0st29, 0st25 (a drobným tam máš uvedeny povolené hranice, zřejmě 0st04 a 0st12) znamená měl jsi velkou sbíhavost, kola sjetá zvenku (zkontroluj jak byly sjeté) Zadní, před seřízením 0st28 a 0st26, (uvedené hranice 0st17 a 0st25) sbíhavost je na hranici velká, kola budou trochu sjíždět zvenku, Sbíhavost je symetrická! Teď se má volant nastavit přesně rovně a zafixovat. Nastavit sbíhavost vepředu. Vzadu to nejde. Vzadu může být chyba tím, že náprava je křivá, když dostala ránu zboku, při smyku o obrubník. Peugeot má ve sbíhavosti zadních náprav dost chaos, v tabulce uvádí sbíhavost velkou a asi předpokládá, že zatížením auta se zmenší. Dělal jsem si tabulku porovnání, všech Škodovek a Peugeotů, Škodovky předepisují vzadu asi 0,5 až 2 mm, Peugeoty 3 až 6 mm. Vzadu se dá sbíhavost nastavit vložením desetinových podložek mezi nápravu a těhlici. Přední, po seřízení 0st12, 0st06. Tady je to v zeleném, ale špatně! Levé kolo má větší sbíhavost (míří víc doprava než by mělo) a pravé kolo má menší (míří víc doprava, než by mělo) takže předek pojede doprava a ty musíš volant tlačit doleva. Zadní, po seřízení 0st27 , 0st47. Na zadních se nic neseřizuje, takže mi není jasné, proč jim to tak skočilo pravé kolo. Že by vůle v ložisku? Jaký názor máte, ostatní? Co doporučím? Podívat se na tabulku naměřených hodnot sjetí, která ti řekne, které kolo opravdu "trpí" tzn. sjíždí se a zda zvenku nebo zevnitř. Pokud jsi kola mezitím přezul a pomíchal, tak škoda, protože toto je vodítko. V důveryhodném servise zkontrolovat vůle na nápravách a ložiska. Pokud byly pneu sjeté, dát nesjeté. Pak změřit a nastavit geometrii. Předek je snadný, značky musí být uprostřed těch "mířidel". Zadek taky, ale nastavit se nedá. Pokud by se ukázal zadek jako křivý, bouchnutý, tak uvažovat o výměně nápravy (pozor, z vrakáče může být taky křivá) anebo zkusit ty desetinové podložky.
  11. P607Olda

    Mrtvé auto

    "něco cvakne" značí, že cívka má snahu. Je možné, že uhlíky jsou krátké, anebo je hlavní kabel ke startéru nevodivý. Jednou se stalo i to, že byla porušená kostra mezi motorem a karoserií.
  12. P607Olda

    Mrtvé auto

    Světla a kontrolky svítí? A když zkusíš startovat, tak pohasnou? Anebo svítí pořád stejně?
  13. P607Olda

    Mrtvé auto

    Měř napětí, Od baterky, proti kostře, v pojistkách....
  14. P607Olda

    Mrtvé auto

    Přemýšlím, co musí jet i bez řídící jednotky: - výstražná světla? - nejde ani osvětlení vnitřku, venku, houkačka? Tak voltmetr a měř. Anebo volej elektrikáře.
×
×
  • Vytvořit...