Přejít na obsah

bigpoint

Uživatel
  • Počet příspěvků

    92
  • Registrace

bigpoint's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Je to 2001 2.2 HDI, udajne to neni jen turbo ale i cosi podtlakoveho s parohy, celkem udajne 12tis dily + 3tis prace.
  2. No, nabizi me za to 60 tis, uz jsem i o prodeji docela uvazoval, oprava je cca 15 tis, zatim docela uvazuju, ze mu to prodam. Nicmene muzete mit pravdu, ze motor je OK.
  3. No, to radi jeden znamej, ze pokud tam vlitlo neco z motoru motor OK nebude, vicemene zatim jsem panovi na vrakaci nabidl, ze mu to prodam cele jak to je. On si to opravi atd... Jinak jo, jelo to OK, jen netahlo, zadny divny zvuk, i start OK.
  4. Zas tolik se v tom nevyznam, dnes jsem panovi volal, pry je to turbo nejaky specielni, ze ma vic lopatek ve vyfuku je pevna cast rozpadla, v sani je vrtule zasekla. Udajne je nejlepsi vymenit cely motor, zda je v nem neco pokazeny nevi. Nerad bych to opravil za 15tis, aby to ujelo 1000km a zas se pokazilo, to uz by byl levnejsi taxik.
  5. Mam P406 2.2HDI 2001, rano nastartuju, ujedu asi 3km, prestane to tahnout a PC hlasi chybu. Nechal jsem to napojit na diagnostiku, udajne v haji turbo nedava vubec tlak. PC v aute hlasilo antipolution fault, hadice vedouci z IC se pri pridani misto nafouknuti podfoukla (podtlak). Mechanik vyndal turbo udajne do nej asi neco vlitlo z motoru a jsou ocesane lopatky, cili muselo by se dat jine turbo z vrakace a udajne i cosi podtlakoveho parohy. Nicmene otazka je, zda tam vazne neco vletlo z motoru, cili to neco asi bude v motoru chybet:o), pripadne zda bordel z lopatek nevletl do motoru atd. Ujel jsem s tim pak v nouzovym rezimu asi 40km. Oprava turba je s praci udajne za 15tis, nicmene neni jasne, zda je OK motor. V nouzovym rezimu jel ale bez nejakych divnych zvuku atd. Zatim jsem s panem z vrakace domluveny, ze to ode me koupi. Co si myslite o smyslu to opravit? Jezdilo by to pak? Zatim jsem spis rozhodly mu to prodat, taky je otazka zda si to nerozmysli. Co by jste delali? Diky!
  6. bigpoint

    Nefunkcni klima

    Diky za info. Zkusil jsem tedy zda se ventilator umi tocit na nizsi rychlost, trochu jsem zahral motor a vetrak se roztocil. Cili je funkcni. Pri zapnuti klimy se ale nezapne. Chladici medium asi melo tech cca 15C co bylo venku, nicmene asi jak klima nefunguje, tak se ani medium neohriva a neni treba chladit. Nejspis. Cili asi meli v autorizovanem servisu pravdu a je treba vymenit ten kompresor.
  7. Pred casem jsem tu schanel kompresor klimatizace. Sehnal jsem jej na jednom vrakovisti. Nicmene pan z vrakoviste mel neco se zady, takze se vymena posunula na pristi tyden. Dival se ale na auto, kompresor se tocil, nicmene nezdalo se mu, ze pri zapnute klime se netoci sahara. Pak sahnul kamsi do motoru a roztocila se na plny vykon. Tehdy v autorizovanem servisu me rikali, ze kompresor nedava tlak a vse je OK. Nicmene pokud se ma sahara tocit prizapnute klime, je logicke ze kdyz se netoci, ze to nemuze chladit. Nevite tedy zda se pri zaple klime ma sahara tocit? Bylo taky tak 14C, cili mozna to bylo tim. Nebo pokud kompresor blbe funguje, jeslti to muze byt duvod proc se sahara netoci. V PC auta nebyly zadne chyby. Mam P406 2.2 HDI rv 2001 Dik [upravil dne 13.5.2010 bigpoint]
  8. bigpoint

    Schanim kompresor klimy

    Kompresor jsem sehnal na vakaci, meli ho i vymenit, ale technik mel neco se zady, cili vymena je odlozena na pristi tyden. Tvrdil, ze se zda, ze vse funguje, nicmene v autorizovanem servisu tvrdili, ze se kompresor toci, ale nedava tlak. Co se mu ale nezdalo, ze pri zapnute klime se netoci sahara, pak sahl nekam do prostoru motoru, sahara sepla na max vykon. Nevite zda se pri zapnute klime ma sahara tocit? Mozna se taky netoci proto, ze kompresor je pokazeny, kdo vi. Co vy na to? Jinak turbo mam dle PC pry OK, vstriky maji dva korekci cca -0.21 a dva +0.21 cca Dik
  9. Tak jsem byl na vrakarne, vymenil hadici od sani, cvrlikani rikal, ze je pry normalni. Vic jsme to zatim neresili. Mel neco se zadama, cili tam jedu jeste za tyden. Pak kolem vrakarny jezdilo dost auto, ze to nebylo moc slyset. Vicemene me to nevadi, jen me prijde divny, ze skoro minutu po vypnuti motoru je cosi slabe slyset. Uvnitr auta, ale vicemene ne. Jen kdyz se vyleze ven. Dam pak vedet, jeslti se zjisti co to je.
  10. Diky za rady, je to slyset jen kdyz se vypne motor, je to relativne tichy zvuk, nicmene driv to nedelalo. Pred cca ěmi lety jsem menil remenici na kikove hrideli, pak jeste na allternatoru, vymenil se i remen + nejaky napinak (takove mensi kolecko). Cili asi volnobezka alternatoru to spis nebude. Pokud by to bylo jedno z toho co pisete, vadilo by to necemu, pokazi se to za chvili? Kolik tak +- muze stat oprava? Dik, docela vazne uvazuju, ze bych auto prodal, posledni dobou je snad vic cest do servisu nez tam ka chci ja.;o(
  11. Mam P406 2.2HDI RV 2001, najeto 160tis (ale nekupoval jsem to nove, cili kdovi kolik), posledni cca mesic me po vypnuti motoru zacne cosi cvrlikat z prostoru motoru, tedy zvuk jakoby se neco furt tocilo, takovy slaby svist, s cvrlikanim, po cca 20s se cvrlikani zacne zeslabovat a interval zrychlovat, pak uz jen slbonky svist a po cca dalsich 20s to utichne. Vypnu motor, vytahnu klicek, nezalezi to na tom, zda stojim ci jsem predtim jel. Co to muze byt? Driv to nedelalo... Uz se toho docela obavam, ted me odesel kompresor klimy, pak praskla hadice od sani co vede ze spodu motoru do kovove trubky a pak zas hadice do motoru (ta rupla) Cili docela uvazuju zda to neprodat. Zitra jdu na vrakac pro novy kompresor + tu hadici. Hadice praskla pri jizde po D1, ani ne pri pridavani, najednou pekna rana, myslel jsem ze rupla pneu, motor v servisnim rezimu, cili pak jsem cca 80km jel domu takto. Nicmene ten svist to delalo jiz predtim a dela dal. Za jizdy to neni slyset. Dik [upravil dne 10.5.2010 bigpoint]
  12. bigpoint

    Schanim kompresor klimy

    Super, ja jsem taky z Prahy. Nicmene ten kompresor do myho auta udajne musi byt SD7V16 1228F . Na kompresoru je takovy zeleny stitek. Obavam, se ze u 2.2HDI bude jiny. Podival by jste se co je napsano na vasem kompresoru? Diky
  13. bigpoint

    Schanim kompresor klimy

    Tak pry to tam dat nejde, ze to dava jiny tlak a asi i uchyceni bude jiny.
  14. bigpoint

    Schanim kompresor klimy

    Pujde tam dat? Ten muj ma model cislo 1228F? Ten na aukru 1106F Taky ja mam 2.2HDI 2001
  15. Pred 2mi tydny me vykradli auto, vmackli dovnitr zamek, ukradli z kufru tasku s telefonem. Tyden bylo auto na oprave v AVCAR v Praze. Pak prijedu domu a nefunguje klima. Pri spusteni to necvakne jak v minulosti, nicmene otacky motoru se trochu zvysi, pri vypnuti, opet nic neklapne, ani otacky neklesnou. Kdyz je klima pustena slabe to syci, ale nechladi. Tak jsem P406 HDI 2.2L rv 2001, dovezl do AVCAR, po kontrole zjistili, ze chladiciho media je v klima dost, ze i kompresor se toci, nicmene nedava tlak. Novy udajne 19tis, z druhovyroby asi 14500,- Nevite nekdo o vrakarne v Praze kde by ho mohli mit, pripadne nemate nekdo nejaky funkcni nepotrebny? Ma mit tato cisla: SD7V16 1228F 5453510180 19tis za to davat je nesmysl a blizi se leto, bez klimi tez nic moc. Predem diky!
×
×
  • Vytvořit...