Přejít na obsah

homat

Uživatel
  • Počet příspěvků

    323
  • Registrace

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

homat's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. homat

    Startování

    Změnit to nemůžeš, ale je potřeba hledat proč to tak je.
  2. Je to spojená funkce, u 308 mi to tak funguje, auto mě \"doprovodí\" domu, ale taky z domu k autu. Akorát si nemůžu vzpomenou jestli mi to dělala nějaká 307. Ale spíše je to až od 308.
  3. Tahle funkce je spojena s Follow me home a dešťovým snímačem. Nepamatuji si, ale jestli mi to fungovalo u 307 T6 u 308 to funguje určitě. Pokud máš dešťový snímač, tedy automatické rozsvicení potkávacích světel v závislosti na intenzitě světla, aktivuj si funkci follow me home.
  4. homat

    Startování

    Je ten kouř modrej nebo bílej? Pokud modrej pak je to z oleje a to by mohl být problém s kompresí, ale píšeš, že tlaky byly měřeny a vypadají bez větších rozdílů. Pokud bílej pak je to nespálená nafta, to znamená předvstřik hodně blízko horní úvrati, kdy se nafta nestihne spálit.
  5. homat

    Diagnostika lexia

    Už si viděl DiagBox aktivovaný a přihlášený na server tedy ne oficialní server? PP nebude mrtvý, kvůli nástupci, ale umře jeho podpora. PP bude integrovaný do DiagBoxu.
  6. homat

    17\"nebo18\"

    Když to hodně zestručním, tak je to s pláši asi zhruba takto, čím je pneumatika tvrdší tím je nižší spotřeba, delší životnost, ale horší přilnavost. Lze se orientovat podle DOT označení pláště kde je index opotřebení (wear), rozdíl mezi Conti Sport Contac a Energy server je cca 150. Co se týká valivého odporu tak ten je teoreticky u širšího pláště s menším profilem nižší než u úzkého pláště s velkým profilem. Je to dáno ramenem valivého odporu, který je u nižšího profilu a širšího pláště nižší. Problém pak přichází se zvyšující se rychlostí, kde do valivého odporu započítáváme odpor vzduchu, který je u širších plášťů samozřejmě vyšší. Výhoda nízkého profilu a širokého pláště je hlavně v jeho lepším chlazení při kontaktu s vozovkou a tedy nižším opotřebení v extrémních podmínkách provozu, ale to je spíš problém ve Formuli 1 než na silnici.
  7. homat

    17\"nebo18\"

    Palubní počítač resetuji až po 10.000 km, zajímá mne spotřeba dlouhodobě ne na krátké úseky. Spotřeba sedí podle ujetých kilometrů mezi tankováním, s dojezdem se pohybuji mezi 1.100 až 1.200 km. Nejezdím rychle.
  8. homat

    Diagnostika lexia

    1. v současné době se žádná z PSA diagnostik neprodává, ale pouze pronajímá. 2. existuje plná a light verze, které se od sebe liší cenou, ale taky možnostmi 3. za originální diagnostiku lze považovat pouze takovou, která má platnou licenci, je autorizovaná a umožňuje tak uživateli přístup do Peugeot Planet Diag, dokumentace atd. 4. PP2000 je v podstatě již mrtvej nástroj, který je právě nahrazován novým systémem DiagBox. Pokud šla licence u PP2000 obcházet myslím, že u DiagBoxu to tak snadné nebude. 5. Teoreticky si light verzi může pronajmout kdokoliv.
  9. homat

    Přístup k baterii

    To není problém kostřícího bodu, ale kvality kabelů nebo míry vybití akumulátoru. Už jsem několikrát musel 308 použít jako startovací vozidlo, vždy jsem použil kostřící bod a vždy nastartoval. Nech kabely několi minut připojené aby se alespoň trochu oživila vybitá baterie a pak teprve začni startovat.
  10. homat

    17\"nebo18\"

    měl jsem 2x 308 na 16\" 205/55 a 2x na 17\" 225/45, nevím, ale prakticky rozdíl nepoznám. Letní pláště jsem používal originální Continental a zimní taky Continental TS810, jede to stejně, tichý je to taky stejně a na rozbitých cestách to tluče taky stejně. Co se týká spotřeby, tak předešlé auto byla krátká verze 1,6 THP se 17\" 225/45 a průměr za 10.000 km jsem měl 6,6, teď mám 1,6 HDi 110 PS taky na 17\", zatím najeto 3.500 a celkový průměr 5,2. Rozhodoval bych se podle ceny plášťů.
  11. homat

    Wip Nav

    U kteréhokoliv autorizovaného opravce Peugeot.
  12. homat

    308 - tlak v pneu

    Ještě jsem se byl podívat na auto (P308, 5dv. 1,6 THP, originál kola 225/45 R17)) normální zatížení 2,5 bar 2,5 bar plné zatížení 2,5 bar 2,8 bar [upravil dne 30.3.2010 homat]
  13. homat

    308 - tlak v pneu

    Tlak zůstává stejný. Tlak upravuj pouze podle zatížení vozidla a podle rychlosti, kterou se s vozidlem pojede.
  14. homat

    alarm

    Pastičku jsme dávali na podlahu u zadních sedadel. Na první pohled nebylo nic poznat, že by tam myši byli. Ve finále jsme našli myší pelíšek schovaný pod rezervou.
  15. homat

    alarm

    Je divné, že by servisy doposud nevyřešily problém s alarmem, zas tak složitý zařízení to není. Určitě je důležitá informace, která zóna poplach aktivuje a na tu se soustředit. Co baterie vozidla, je v pořádku? Alarm reaguje na pokles napětí. Pokud potřebuješ mít klid, uzavření vozidla klíčem deaktivuje alarm úplně, lze to použít dokud se problém nevyřeší. A jako poslední historka o alarmu v oktávii mé tchýně. Měla stejný problém, alarm se sám aktivovla a v servisu nemohli na nic přijít. Měnili ultrazvukové čidla, protože poplach vyvolávala prostorová ochrana. Stále však bez výsledku. až jednou zapoměla tchýně v autě nákup přes noc, ráno otevřela kufr a našla ohlodané pečivo od myši. Dali jmse do auta pastičku a druhý den v ní byla chycená myš. Říkali jsme si, že je problém vyřešen, ale auto stále houkalo. Abych to zkrátil usídlila se v autě celá rodinka, takže po odchytu šesté myši, byl problém s alarmem vyřešen a funguje už druhým rokem bez problému
×
×
  • Vytvořit...