Přejít na obsah

LuciusDeluxe

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

LuciusDeluxe's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Tie ziarovky sa u nas daju kupit za 3SK kus ale kedze je to nechutny smejd ktory uz castokrat ani novy nesvieti a ich zivotnost je minimalna rozhodol som sa ich nahradit bielymi ledkami. Je to podstatne lepsie riesenie (cena led s paticou je cca 20Sk) a pre lepsi rozptyl je treba este zabrusit hlavicku tej ledky dorovna. Musim ale priznat ze na podsvietenie vacsej plochy su vhodnejsie tie ziarovky, no mensie casti ako hodiny, kontrolky, tlacidla, podsvietenie panelu kurenia sa tym riesit daju a asi aj samotna palubovka len tych odsvietovacich bodov musi byt dostatocne vela (Co na citroene XM teda nie je).
  2. LuciusDeluxe

    Pocitadlo a otackomer

    posli tu otazku radsej na citroeny.cz forum do sekcie XM tam to uz ludia robili mozno ti pomozu.
  3. ja som nemyslel odtokove diery. tie samozrejme nechat ale tie otvory co su v konstrukcii dvier na ktore sa nasadzuje tapacir.
  4. no mna to tiez caka takze skusenosti nemam. ale zakladom je vytlmenie dveri. na plechy nalepit asfaltove platy alebo pouzit asfaltovy sprej a vsetky diery vo dverach zatesnit akusticku penou. Vyrobcovia su rozni najpouzivanejsie su asi Sikadamp, Dynamat a SinusLife. A este bude treba repro osadit do MDF kruzkov. Inak to velmi hrat nebude. Myslim ze aj montazna pena by mohla nieco vytesnit ale pri jej rozpinavosti by som ju tam asi nepchal aby to nevyvalilo dvere. Pokial ma niekto prakticke skusenosti budem tiez rad za odpovede
  5. LuciusDeluxe

    Pioneer DEH-5000UB

    Caute, tiez som rozmyslal nad kupou noveho autoradia, mam poziadavku aby to malo usb port na pripojenie usb kluca a slusny zvuk. Vo vybere bol pioneer DEH-4000UB ten som vsak zamietol hned potom ako som zistil ze to radio sa otrasne ovlada. tie membranove tlacitka su pekne nepodarene a okrem toho sa treba prehrabavat v menu co sa pri soferovani velmi neda. Dalej som uvazoval nad kenwood KDC-W5041UG ale ten sa mi zase velmi nepaci vzhladovo. No a momentalne mam dilemu medzi sony CDX-GT620U a alpine iDA-X300. za sony hovori vzhlad, dobre ovladanie moznost dokupit packovy dialkovy ovladac ale zase sa bojim kvality zvuku. moze mi niekto napisat nieco viac o tom alpine? zaujima ma hlavne ako je rieseny usb konektor (asi je to odzadu), ovladanie a ci tam vazne nie je cd mechanika... diky za kazdy nazor
  6. LuciusDeluxe

    1.9TD alebo 2.0HDi

    no v postate som uz rozhodnuty. asi skusim zohnat 1.9td 3dv pripadne 5dv. v co najlepsej vybave a stave ale keby sa objavila 1.9d ktora by stala za to tak vezmem aj ju. vdaka za rady.
  7. LuciusDeluxe

    XM a 605

    motory aj prevodovky su urcite rovnake mam to odskusane
  8. LuciusDeluxe

    Nejde otáčkoměr

    No myslim ze to bude to iste ako na Citroene XM. Je to pravdepodobne studeny spoj na riadiacej jednotke motoru. Treba ju rozobrat a ten studeny spoj by mal byt pri dvoch modrych kondenzatoroch a treba ho prepajat. Ak je to tato chyba poznas ju podla toho ze pri starte sa ti nerozsvieti kontrolka poruchy motoru (oranzove K). z coho vypliva ze asi to pri starte ani netestuje motor. Na XM to bezne fungovalo tak ze pri starte sa ta kontrolka rozsvietila potom 3x blikla a zhasla ale ked ten otackomer nejde tak sa vobec nerozsvieti.
  9. LuciusDeluxe

    1.9TD alebo 2.0HDi

    aj nad tym som rozmyslal ale tych atmosferickych dieselov od roku 1997 je strasne malo a maju dost slabu vybavu
  10. LuciusDeluxe

    1.9TD alebo 2.0HDi

    mne nejde ani o rychlost ani o vykon chcem to ako auto do mesta takze asi ta 1.9td by bola akurat. skor ma zaujimal rozdiel spotreby oproti 2.0HDi. co sa tyka benzinov tak mam skusenosti s 1.1 v Saxe a to bola nenormalna spotreba oproti 1.5D a s 2.0i v XM co bol fakt lenivy motor po meste zral dost vela (aj oleja) a stale sa na nom nieco kazilo a prehrieval sa. Nebol to jediny motor mam skusenosti s tromi a robili kazdy zhruba to iste. Proste Francuzi zvladaju tie diesele lepsie
  11. LuciusDeluxe

    1.9TD alebo 2.0HDi

    Mam skusenosti s Citroenami a stav km je strasne relativny myslim ze dost vela aut ich ma stocene (osobne skor uverim pri aute s dieselom z nejakeho 1998 200tis ako keby tam svietilo cca 80tis). Okrem toho tieto motory by mali vydrzat celkom hodne videl som uz napr. Citroen XM 2.1TD so 700tis. km a jazdil dalej bez vacsej generalky. Skor sa bojim ze budu po tazkych burackach a velmi amaterskych opravach.
  12. LuciusDeluxe

    1.9TD alebo 2.0HDi

    pozeral som sa len na autobazar.eu a su tam dve HDicka za 129tisic SK no a ta suma navyse by uz nebol taky problem. na druhu stranu z fotiek toho o skutocnom stave az tak vela nezistim.
  13. Zdravim, rozmyslam nad kupou P306 3dv/5dv ako druheho auta. Cenovo sa mi zda byt celkom vyhodny a na jazdenie po meste (na co bude primarne urceny) staci. Po skusenosiach s benzinovymi motormi PSA som sa rozhodol pre diesel len neviem ci zvolit 1.9TD alebo 2.0HDi. Auto by malo byt od roku 1997 a cenu by som si predstavoval tak okolo 120tisic. Ktory z tychto motorov je spolahlivejsi a ma nizsiu spotrebu? Viem ze HDi si tak lahko sam neopravim a to ma trochu odradzuje.
×
×
  • Vytvořit...