Přejít na obsah

escorpion

Uživatel
  • Počet příspěvků

    190
  • Registrace

O uživateli escorpion

  • Datum narození 28.10.1981

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Hurbanovo
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

escorpion's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. escorpion

    motor ventilátoru topení

    Ďakujem za rady. Je to presne tak, ako ste písali, tie moje zelené konektory to je odpor s digi klímou a tie čierne s manuálnou. Pri zapojení sa ventilátor ani nepohol. Odpor som teda reklamoval a po výmene za správny všetko funguje ako má. Ešte raz ďakujem za pomoc.
  2. escorpion

    motor ventilátoru topení

    AHojte. V rámci témy sa chcem spýtať, tiež mi odišiel ten odpor. Kúpil som si cez net od dodávateľa nový presne podľa údajov môjho. No keď som sa lepšie pozrel na ten odpor a konektory, tak mi úplne nesedia tie drážky po ktorých sa posúva samec do samice. :-) Prikladám aj fotku. Ide mi o to, že prv než to reklamujem, možno by stačilo keby som na tom samcovi, čo mám na kábloch odrezal tie výčnelky, čo idú do tých drážok a ono by mi to potom sadlo. Len neviem či to má význam. Či sa náhodou tými rôznymi drážkami naschvál nerozlišovali modely tých odporov. Možno hovadina, ale ja som elektro laik. Ďakujem za rady.
  3. oba ventily su podla toho co viem rovnake, u mna ten oneskorený nástup robil podtlakovy ventil turba Ak sa to vola solenoid, pre mna za mna, tak ten. Motor mi nastastie zatial neskube :-) [upravil dne 29.10.2010 21:01 escorpion]
  4. Takže chlapi ja už mám pokoj. Nebola to ani váha vzduchu, ani problémy s EGR ventilom, ani s potenciometrom (potencia je stále v poriadku:D) a ani s vadnými strekovačmi. Chyba bola v tomto podtlakovom elektroventile. Číslo zo serviceboxu 1628HC. Na obrázku je to to číslo 7. Stál ma 60,- € v peugeote, nakoľko nikde inde mi nevedeli povedať, či mi bude pasovať vraj tam peugeot dával viac druhov. Nevadí, kašlať na peniaze, hlavne, že ide levík ako má a zas si jazdu konečne užívam.
  5. escorpion

    Tempomat do 406

    Takže hlási sa Vám další hrdý majiteľ dorábaného tempomatu. Tak ste ma na fóre navnadili, že mi to trvalo len rok kým som sa poriadne rozhýbal:D Ale vážne. Môj prípad bol nasledovný. Mám 406 po facelifte, r.v. 2002, páčky mám placaté, teda MUX (multiplex) páčky. Zistil som, že mi chýba jeden z dvoch spínačov na brzde a aj káblovanie z motorového prietoru pre tento spínač. Ako prvé som zháňal páčku na vrakoviskách, čo bol dosť problém. Väčšinou to rozbité 406 nemajú, alebo to samostatne nechcú predať. Raz sa mi však náhodou poštastilo a to keď som si zháňal nový nárazník na moju 406 potom čo mi ho jeden aktívny zajac prerazil. Len tak som sa spýtal, či nemajú aj tú MUX páčku tempomatu a on mi ju doniesol. Stála 20,- €. To ma naštartovalo a začal som zháňať elektrikára, poštastilo sa mi nájsť jedného, čo robí v NZ v Peugeote. Dotiahol mi kábel od motorvého priestoru k brzdovému spínaču, namontoval brzdový spínač a napojil páčku. Potom ešte povolenie v BSI a bolo vymalované. Tempomat funguje, akurát som zistil, že tá páčka asi nebude origo so 406 ale možno z 307, či 607, nakoľko obsahuje aj okrem tempomatu aj obmedzovač a ten aktivovať v BSI nešiel. Takže koniec dobrý všetko dobré. Ozaj a natiahnutie kábla, plus diagnostika = 17,- €. Takže komplet náklady na dorobenie tempomatu boli 37,- €. Som spokojný. Pridám aj zopár fotiek.
  6. Vidím, že mám podobný problém ako kolega v tomto linku
  7. určite je ten transmiter lahšia možnosť, ale kvalita sa s xcarlink nedá porovnať ani trochu
  8. Zdravím páni. Posledný mesiac ma trápi tento úkaz na mojom aute. Subjektívne mám pocit akoby turbo začalo neskôr zapínať. Idem napr. na päťke okolo 100 km/h stálou rýchlosťou, keď pridávam postupne tak nebadám problém, ale keď zošlapnem pedál poriadne tak nezopne turbo hneď ale až tak po sekunde. Je to taký turbo efekt, na ktorý som nebol predtým zvyknutý a to mám toto auto už tri roky. Neviem či to má súvis, ale teplota vody mi vychádza posledne pravidelne skoro k 90 stupnom síce niekedy klesne tak na 84-83 ale väcsinou po zohriatí drží okolo tých 89 stupnov a to sa mi tiež nezdá, že som mával aj predtým tak vysoko vodu, myslím že predtým bývala tak max. 85, ale ruku do ohna za to nedám. Včera som prečistil váhu vzduchu pre istotu, ale bez zmeny. Auto vládze, ťahá, neškube, len to turbo zapína neskôr. Vďaka za všetky rady [upravil dne 18.10.2010 od escorpion]
  9. escorpion

    Tempomat do 406

    Vdaka Dave_k velmi si mi pomohol. Mas to u mna.
  10. escorpion

    Tempomat do 406

    Zdar chlapi. Neviete mi niekto poslat schému zapojenia tempomatu na 406 2.0 HDI /80kw/ bez FAP, nový model, r.v. 11/2001. Ide mi hlavne o zapojenie spinacov na pedaloch a ich prepojenie s BSI. Hladal som na fore , no našiel som len schému na starý model. V service boxe sú síce schémy ale len pre tých čo to majú predplatené. Nemáte niekto možnosť mi to zaslať, bol by som veľmi vďačný.
  11. escorpion

    tankovanie paliva 2,0 HDI

    dnes bol o mňa kamoš a jemu sa stáva posledné dva mesiace to isté na jeho Avensise a predtým to tiež nikdy nemal, že by mu penila nafta. Neviem, čo tie rafinérky dávajú do nafty, ale nejak im to nevyšlo.
  12. escorpion

    tankovanie paliva 2,0 HDI

    Páni problém je v tom, že vám pení nafta. Len si to všimnite a hneď ako vám vypne pištol tak ju vytiahnite a uvidite ako klesá pena. Ja mám ten istý problém a stane sa mi to zakaždým na čerpačke SHELL keď tankujem Diesel extra a skúšal som to v Nových Zámkoch, Dunajskej Strede, Banskej Bystrici, Piešťanoch a všade rovnako. Moju 406 mám už 2 roky a toto je pvýkrát, čo sa mi to stalo a trvá to už tri mesiace. Skúsim inú čerpačku ako Shell, alebo skúsim aj iný DIESEL, čo to spraví. Inak pridávam už 2 roky aj VIF, ktorý zabraňuje penivosti nafty, ale asi nie úplne prefektne ako je vidno, resp. keby ho nedávam, tak možno tankujem ešte dlhšie :-) [upravil dne 17.11.2009 escorpion]
  13. Tak a už som po výmene remenice za 90 € a aj nejakého napínacieho kolečka toho remeňa 40€. Opäť počuť zamatový zvuk HDI-čka a ľutujem, že som dal na rady servisakov a nedal to už vymeniť skôr. Teraz mi vravel tento známy servisák, že to už bolo fakt na hrane. Takže origo remenica vydržala 175000 km. Ale hučať začal už pri 145000 km a mal som ju vymeniť hneď ako to začalo. Ale dopadlo to vcelku dobre, takže som rád.
×
×
  • Vytvořit...