Přejít na obsah
test

5008: kompaktní MPV s novým profilem


Supetr
  • S modelem 5008 značka Peugeot představuje novou podobu vozu typu MPV. Tento model přejímá základní hodnoty značky a optimalizuje všechny charakteristiky, které zákazníci tohoto segmentu očekávají. Využívá špičkových technologií ve prospěch komfortu a bezpečnosti jízdy a z pohledu jízdních vlastností nepřipouští žádné kompromisy.

    Ambice modelu 5008 jsou zřejmé : stát se novou referencí v segmentu kompaktních MPV.

    Peugeot rozšiřuje svou nabídku v segmentu M1

    Po crossoveru 3008 představuje model 5008 druhou ofenzívu značky Peugeot v segmentu M1 v kategorii prostorných vozů se zvýšenou architekturou.

    Tento kompaktní vůz s 5/7 místy doplňuje a posiluje pozici značky na trhu rodinných vozů.

    Po verzi 308 SW a nově uvedeném crossoveru 3008, přichází tento nový model o délce 4,53 m a výšce 1,64 m zcela přirozeně rozšířit nabídku značky Peugeot v segmentu M1.

    Aerodynamický vůz ladných křivek

    Při pohledu z exteriéru se model 5008 vyznačuje svou vyváženou a výrazně profilovanou siluetou.

    Jeho aerodynamické tvary (Cx 0,29 a Scx 0,77) nachází inspiraci u vysokorychlostních vlaků. Budí dojem ladnosti pohybu a prvotřídních jízdních vlastností.

    Jeho přední část s protáhlými předními světlomety a zkosenou kapotou, na kterou na úrovni předních kol plynule navazuje rozměrné čelní sklo, umožňuje pronikání vzduchem účinněji a s minimálním odporem.

    Eleganci a reprezentativní charakter propůjčují vozu 5008 i chromované dekory, které lemují přední masku.

    Protáhlé čistě vykreslené boky vozu umocňují dojem, že vůz je v neustálém pohybu a vysoký pás karoserie vypovídá o bezpečné ochraně interiéru.

    Rozměrné prosklené plochy vytváří průběžný pás díky zadnímu pevnému okénku, které zasahuje až do zadního okna. Interiér vozu je tak příjemně prosvětlený, čehož si užívají všichni cestující ve voze, i ti na zadních sedadlech, ke kterým světlo proniká velkorysou panoramatickou střechou.

    Při pohledu na vůz z profilu zaujme i elegantní stylová linie, která začíná v úrovni zadních dveří, zvýrazňuje se na blatnících a obepíná celou záď vozu 5008. Křivka dodává bokům i zadnímu víku vozu dynamický vzhled.

    O vizuální identitu vozu se starají zadní světla svým specifickým tvarem a použitou technologií světelné signalizace. Zadní část tak dostává robustní, stylově čistý a reprezentativní vzhled. Tvar víka vypovídá o dobře přístupném zavazadlovém prostoru, jenž u rodinného vozu představuje zásadní předpoklad úspěchu.

    Styl nového kompaktního MPV je založen na dynamickém vzhledu exteriéru, který je zdařile spojen s velkým obyvatelným vnitřním prostorem.

    Kvalitní interiér zaměřený na potěšení z jízdy

    Místo řidiče v Peugeotu 5008 je pojato v mimořádně originálním a inovativním stylu. Zvýšená pozice při řízení, pro tento typ vozů typická, otevírá řidiči vynikající výhled a dodává mu pocit jistoty a bezpečí. Návrháři vozu však dokázali posunout ergonomii pozice při řízení ještě dále: kvalitou sedadel, ale také úhlem sklonu svisle posazeného volantu, podobně jako u vozu 308 ve verzi hatchback. Poloha při řízení je tak velmi pohodlná, přičemž si řidič stále zachovává dokonalý přehled nad vozovkou.

    Avantgardní technologie jako například zobrazení Head-up a vysoce kvalitní materiály – to jsou aspekty, které zajišťují jízdní potěšení pro řidiče. Četné inovace jsou patrné v každém detailu vozu. I náročný řidič ocení předsazenou palubní desku modelovanou v souladu s dynamickými křivkami exteriéru budící dojem prostornosti, sdružený přístroj přecházející v elegantní středový panel i propracovanou ergonomii ovladačů, které přirozeně padnou do ruky.

    Světlý a prostorný interiér

    Na široké čelní sklo (1,70 m²) navazuje rozměrná prosklená panoramatická střecha (1,69 m²), která v modelové řadě Peugeot patří mezi největší. Cestující se tak mohou těšit z prosvětleného interiéru i výhledu do okolní krajiny. S bočními okny, pevnými okénky a zadním oknem dosahuje prosklená plocha celkem 5,77 m² .

    Prostorný - přívlastek, který výstižně charakterizuje interiér vozu. Šířka v loktech na předních sedadlech je 1 476 mm a 1 520 mm ve druhé řadě stejně širokých sedadel. Ve třetí řadě mohou pohodlně sedět dvě dospělé osoby a šířka v loktech je zde celých 1 341 mm.

    Rovněž prostor pro nohy i výška po střechu dosahují velkorysých rozměrů a tak mohou ve voze bez obtíží cestovat i osoby většího vzrůstu.

    Navíc si mohou cestující ve druhé řadě nastavit u všech třech sedadel samostatně sklon opěradla a podélný posun v rozmezí 130 mm. Z pohledu variability vnitřního prostoru tak lze zvětšit kapacitu zavazadlového prostoru, nebo naopak nechat více prostoru cestujícím ve druhé řadě sedadel.

    Příkladná variabilita

    Variabilita vozu 5008 je na nejlepší úrovni v segmentu.

    Druhou řadu tvoří 3 samostatná stejně široká sedadla, u kterých lze pro maximální komfort sezení nastavit sklon opěradla a podélný posun. Sedadla je možné každé zvlášť složit do podlahy a vytvořit dokonale rovnou úložnou plochu v úrovni prahu zavazadlového prostoru. Opěradlo sedadla spolujezdce lze sklopit, což umožňuje využít prostor až k palubní desce. Užitečná délka pro přepravu dlouhých předmětů dosahuje v této konfiguraci 2,76 m (složená všechna sedadla a sklopené opěradlo sedadla spolujezdce).

    Díky mobilitě bočních sedadel ve druhé řadě, kdy se sedák jednoduchou manipulací zvedne a opěradlo sedadla se posune směrem dopředu, je uvolněn pohodlný přístup na sedadla ve třetí řadě.

    Podobně praktická jsou i plnohodnotná sedadla ve třetí řadě sedmimístné verze. Tato sedadla je možné jednotlivě složit do podlahy. Interiér modelu 5008 tak nabízí mnoho variant uspořádání, aby mohl lépe vyhovět požadavkům svých uživatelů.

    Rekordní objem zavazadlového prostoru

    Zavazadlový prostor vozu 5008 je díky svým pravidelným tvarům maximálně využitelný. Podle polohy podélně posuvných zadních sedadel nabízí tento velkorysý prostor objem od 758 l do 823 l (nebo 579 až 678 dm3 metodou VDA 210) pod kryt a se složenými sedadly ve třetí řadě. Vůz 5008 tak nabízí jeden z nejlepších zavazadlových prostorů v segmentu.

    Objem se zvětší na 1 247 l, pokud prostor využijeme až pod střechu, a na 2 506 l v případě složených sedadel ve druhé řadě.

    Rodiny s dětmi jistě ocení řadu menších i větších odkládacích prostorů rozmístěných v kabině.

    Odkládací schránku spolujezdce a objemné kapsy ve dveřích doplňuje ještě přihrádka pod volantem a důvtipná chlazená schránka ve středové konzole o objemu 10,5 litrů. Do této schránky lze uschovat různé předměty, například i dvě ½ litrové láhve. Podle úrovně vybavení vozu najdeme v této schránce také propojovací vstup (jack nebo USB) pro připojení přenosného přehrávače, který tak zůstává bezpečně ukryt nežádoucím pohledům.

    V zadní části mohou cestující používat úložné prostory v podlaze nebo dobře přístupné kapsy v zadních dveřích. Další přihrádky na drobnosti se nacházejí v celé kabině k dispozici řidiči i všem spolucestujícím, včetně sedících ve třetí řadě.

    U pětimístné verze lze navíc využít i prostor pod podlahou zavazadlové části o objemu 60 l, což potvrzuje maximální využití veškerého prostoru pro zajištění optimální praktičnosti každodenního používání vozu.

    Komfort na všech místech

    Silné stránky interiéru vozu jako je prostornost a variabilita doplňuje také mimořádný komfort.

    Na všech místech ve voze cestující ocení pohodlí sedadel. Zvláštní pozornost byla věnována třetí řadě. I ta poskytuje pasažérům komfort, bezpečnost a obyvatelnost srovnatelnou s ostatními místy ve voze. Jako příklad uveďme speciální odkládací prostory nebo navíjecí sluneční clony, které mohou zakrývat pevná okénka vzadu (stejně jako ve druhé řadě sedadel). Bezpečnost cestujících zajišťuje hlavový airbag, který zasahuje až k sedadlům ve třetí řadě. Skvělé akustické parametry umožňují osobám sedícím ve třetí řadě hovořit s ostatními pasažéry ve voze bez nutnosti zvýšit hlas.

    Díky zvýšené poloze sedadel vůči přední řadě mají i cestující ve třetí řadě skvělý výhled dopředu, což potvrzuje, že se jedná o plnohodnotná a nikoli pouze přídavná sedadla.

    Aby cestování bylo co nejpříjemnější pro všechny pasažéry ve voze, jsou do bočních sloupků ve druhé řadě zabudovány nastavitelné výstupy vzduchu, které směřují proudění klimatizací chlazeného vzduchu do zadní části vozu. Teplotní komfort tak dosahuje na všech místech ve voze té nejlepší úrovně.

    Multimediální systém pro zadní část vozu

    Model 5008 nabízí na přání cestujícím ve druhé řadě sedadel perfektně integrovaný multimediální systém, který jim zpříjemní dlouhé cestování.

    Systém zahrnuje dvě barevné 7“ obrazovky zabudované do předních opěrek hlavy, propojovací konzolu, do které lze připojit veškerou přenosnou audio/video výbavu (přenosný video přehrávač, herní konzolu, DVD přehrávač…), a dvoje bezdrátová sluchátka Bluetooth. Použitá bezdrátová technologie je mimořádně výkonná z pohledu kvality zvuku. Audio signál přenáší bez ohledu na polohu sluchátek. Třetí sluchátka lze objednat z nabídky originálního příslušenství a mohou se používat simultánně.

    Existuje také možnost připojit současně dva video zdroje, každá obrazovka pak přenáší jiný obraz. Cestující na zadních sedadlech tedy mohou sledovat stejný program, ale mají i možnost věnovat se každý své vlastní zábavě. Jeden z cestujících může například hrát videohru a druhý může sledovat film.

    Představy návrhářů o prostorném a variabilním interiéru poskytujícím maximum pohodlí všem cestujícím tak byly beze zbytku naplněny.

    Avantgardní technologie ve službách bezpečnosti

    Model 5008 zavádí v segmentu MPV novátorské technologie, kterými definuje nové reference v oblasti bezpe%E




Zpětná vazba uživatelů


Neexistují žádné komentáře



Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Přidat komentář...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


články

články

články

×
×
  • Vytvořit...