Dýdý Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Když mám u partnera HDI na chladiči jenom jedno relé tak se vtom někdo vrtal?Myslím relátko na spínání vrtulí chladiče. Já totiž ani nevím jestli to vůbec fungovalo.Jedna vrtule se točí docela ztěžka jakoby drhne.40A pojistka je přerušená-asi napájení větráků. Motorek někde koupím ale vrtá mi v hlavě to jedno relé.Patice tam nejsou a chladič se mi zatím sundavat nechce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dýdý Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Tak si popovídám sám se sebou.Jeden motor jsem vyměnil ale co ho má spínat vůbec netuším.Při přemostění relátka jde jenom 1 sahara a to naplno.Až bude teplo tak budu muset vyndat chladič a podívat se po drátech kam to vede.Nebo jak to ti frantíci mysleli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 asi melo auto jen 1 ventilatora nekdo to predelal na 2 mel by si tam mit bitron - 3-rele ktere spina jednotlive rychlostiposli VIN kouknem co mas mit od vyroby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dýdý Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Ten bitron mám v 405.To mi je jasný jak to funguje.VIN VF 35FRHYF 60328991 Včera jsem byl pro motor na vrakárně a bylo tam taky jenom 1 relé.Ale dráty někdo ustříhal tak vím prd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Přesně takhle to mám i já na Partnerovi, podle vin tam mají být 3 relé, já tam mám jen jedno, už jsem to takhle koupil, a ani nevím jestli mě někdy sahara jede, každopádně když se má pustit tak nejede, a to jedno relé je v pořádku, tak to mám zatím řešený že mám saharu napojenou na relé od předních mlhovek, který stejně nemám, a zapínám to ručně jak se dostane teplota nad 90, ale právě mě zajímá kdybych tam koupil podle vin novou saharu, kde budou 3 relé, tak by to možná konečně spínalo jak má. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 (edited) SALDA-mas termospinac na chladici? mal by byt pod vrchnou hadicou na chladici vpravo hore a vypada to velm podobne ako snimac teploty chladiacej kvapaliny takto vypada Edited March 25, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dýdý Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Salda taky je možný že máš patici relé zoxidovanou.Já jí musel docela dost prostříkat kontoxem a hýbat relátkem než se to chytlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 2 vrtule 3 releses si jistej ze si koukal na spravny konec ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Tak ten spínač jsem nenašel, pod hadicí vpravo nahoře, když stojím před autem, tak je jen nějakej výpustnej šroub, a zoxidovaný si myslím to nemám, protože když to napojím přes relé přímo na baterku tak se sahara točí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 tak si ho tam domontuj zapoj ,teraz tam mas asi zaslepku a budes mat svety pokoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Vypadá to jako záslepka, je to přímo pod hadicí, je to našroubovaný přímo do chladiče, přímo pod tou hadicí. Je to teda ta strana když stojím před autem tak vpravo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 jj toto je tam zaslepka ak klimu nemas tak kludne tam dokup namontuj termospinac a bude to spinat samo vtedy kedy ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Klimu nemám. Tak se zeptám, když ho koupím, dám ho tam, trochu vody vyteče ale doliji tam novou, ale na co ten spínač mám zapojit? Na to relé? To ještě musí jít nějak přes baterku, ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dýdý Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 krtek2 a co to tedy spíná v originálu když má doplnit termospínač? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 neviem nemam schemu ,ale jemu to nefunguje vobec a klimu nema takze kludne moze dat termospinac termospinac nemusi ist cez rele znesie ampere na tu saharu ale z hladiska zivotnosti je lepsie to pustit cez rele bude menej zatazovany termospinac pripadne daj vin kod pozrem sa na presny typ spinaca ale teraz nemam cas idem na nocnu zajtra poradim aj zapojenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 (edited) tak ked nema klimu tak to bude ovladat rj motora to spinanie sahary v scheme 406 bez klimi to tak je takze tipujem ze tu to bude podobne ,ale kludne tem system moze obist a dat termospinac zajtra sa na to pozriem blzsie teraz uz musim ist Edited March 25, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Vin je VF35FRHYF60433900 S tím zapojením bych byl moc rád za radu, vůbec teda nevím jak to zapojit, protože když to napojím na relé, tak přece do toho spínače nepůjde šťáva, tudíž nebude snímat teplotu vody, to stejný i s tím relé, musí být napojený na baterku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladosr Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Na rychlo... sahara.bmp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dýdý Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Já mám furt dojem že se to tady někdy v pravěku už řešilo.Na xantiaclubu jsem to nenašel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Vlado,díky za schéma, budu to muset nějak přelouskat, to znamená převést to do mě srozumitelnýho znění :-D Asi nějak že plus bude baterka- pojistka- termostat- relé. Nebo tak nějak :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts