stanley811 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 caute,mam 306 1,6 benzin 1998stava sa mi taka vec ze auto nejde nastartovat, baterka ma 3 mesiace, kontrolky zasvietia bez problemov aj svetla idu ale motor netoci.Potom ma roztlacili a tyzden auto normalne startovalo a potom zase raz nejde nastartovat....viete mi pomoct? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 zkontroluj upevnění svorek na baterii, obou kontaktů na starteru a na spínačce, taky koukni na opačný konec ukostření--co jde od baterie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
repik66 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 (edited) Netočí štartér? Buď zlá cievka na štartéri, alebo samotný štartér alebo relátko. Alebo ,aj to je možnosť, mne tiež nepretočil štartér pár krát, cvakalo len relátko , pomohlo očistenie všetkých kontaktov na štartéri.Pomohlo,ale len dočasne,po dvoch mesiacoch včera pri 6-tom štartovaní cez deň len cvaklo par krát relátko,ale asi po 10 minutách kludu pri štartovaní auto kaslalo ako tuberák ale chytlo,vypol som ho až v servise a tam sa už štartér nepohol.Odhad-štartér,potvrdilo sa to po vybraní...ide na repas.Veď po 11 rokoch už má nárok . Repas pozostaval z vymeny cievky,ložísk,uhlikov...s prácou 120€ + demontáž a montáž 40€. Dúfam,že už sa nemusím báť,že niekde ostanem visieť. Edited April 8, 2016 by repik66 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley811 Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 netoci vobec starter, potom tyzden startoval na prvykrat a potom zase nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 to už jsi psal, že netočí, to víme, zkontroloval jsi, co jsem psal? když startuješ, je ticho, nebo to cvaká? když rozsvítíš světla a startuješ, pohasnou? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferry Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 uhliky ve starteru na konci zivotnosti, pripadne zatuhly solenoid na starteru, ale spis ty uhliky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley811 Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 pozre sa mi na to znamy a dam vediet vysledok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley811 Posted April 13, 2016 Author Share Posted April 13, 2016 uhliky vymenene aj cievka , diky za rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
durino666 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 máte tu niekto návod ako štarter vyberiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts