boza77 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 (edited) Ahoj, neinstaloval jste někdo folii na sklo svépomocí? Popřípadně prosím foto . Jde mi hlavně o prostor kufru, jestli je folie i přes ty tečky, nebo jestli máte folii až k té černé části skla. Děkuji Edited March 21, 2016 by boza77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Fólie se lepí co nejdál takže až na černou plochu Na tečkách drží taky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Přesně tak, až na černou plochu. Přes tečky drží, ale po instalaci se doporučuje druhý den přejet prstem přes ty tečky, aby se folie přichytila i tam, protože je tam voda po instalaci. Pokud se to neudělá, okolo teček budou bílé kroužky (vzduch). Já lepil folie na 309 před 10 lety, boční ještě docela OK, zadní, jelikož je sakra vypouklé, dopadlo hrozně. Sice jsem viděl horší, ale i u mě to byla hrůza. 306tku jsem si nechal polepit firmou, tam kde to dělají denně a mají vybavení, třeba horkovzdušku, stěrky atd. 306tku mi dělali v JAPKORu, tehdy jsem kvůli tomu jel až do Plzně. http://www.japkor.cz/autofolie-okenni-folie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Amatérsky silně nedoporučuji, dopadne to, jako když prvňáček píše první písmena. Navíc, když se nepovede, bude problém ji odstranit, abys nepoškodil vyhřívání. Domluv se tady, 731 338 727, pán zajíždí každý týden do Prahy, dělá opravdu dobře. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 nemyslim si ze by pri odstranovani poskodil vyhrivanija to delal na nekolika autech a celkem se povedlo - ale zase zalezi i na tom zakriveni skla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 už jsem viděl auto které lepil profík a muselo se zadní strhnout a vyhřívání přestalo topit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Nedávno jsem strhával kvůli STK (auto koupeno s foliemi). Folie šla snadno, silou, ale vrstva starého lepidla, to byl boj. Ředidlem, benzínem, lihem to šlo strašně pomalu. Nakonec to šlo: namočit lihem a okamžitě silou hadrem setřít. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceskolipak Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 No vidíte, a já se na folie chystám .... Na Předešlém autě jsem měl taktéž o foliované a na STK bez problémů .... Ted jsem tam byl s Peugeotem a vyčíslil mi to na 4 tis ... Tak jen jak to pujde nechám nalepit . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo1976 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 No někde je přesně napsáno kolik mohou být boční zatmavená. O předním ani nemluvě. Orgáni na to mají už měřáky tak bych byl opatrný. Viz.: http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Stanovisko_MD_k_upravam_skel_vozidel.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek171076 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Na STK by to taky měli měřit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Na googlu zjistíš, kolik čelní sklo (-5%?), kolik přední boční(-25%), zatímco zadní jsou bez omezení černá. Ale na každé folii, i na těch zadních, musí být štítek - kód atestu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceskolipak Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Vy z toho děláte vědu :-) kdo si nechá zatmavit skla u spolujezdce a řidiče? Jde přece o zadní boky a zadní sklo .... A hlavně cestující vzadu jsou rádi že jim nepraží slunce do ksichtu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 ja to zatmaveny mel ale to bylo jeste volnejsi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceskolipak Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 před 11 minutami, Havlicek.Lukas napsal: ja to zatmaveny mel ale to bylo jeste volnejsi Sorry chlapče, ale tohle by mě třeba nenapadlo si zatmavit u spolujezdce a u řidiče Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 1) posledni prisevky se necituji 2) no kazdy ma neco ale tohle neni tak hrozny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo1976 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 ceskolipak: Věda-nevěda. Já bych si to na auto nedal. Nerad bych se dočkal toho, aby mi plně obsazené auto odstavila PČR pro nezpůsobilost provozu Mimochodem některé P5008 mají i integrované roletky. Ale dělej si co chceš. Vše dle chutí každého soudruha, že? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceskolipak Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 (edited) Takže pokud si zatmavím stejně tónovaně jako to vyjíždí z fabriky , dělám to JÁ špatně a tím pádem to dělá i Fabrika (výrobce ) daného vozidla? A propo .... Miluju když je automobil vychlazen klimatizací na přijemnou teplotu ale i tak pražící slunce pálí do okének a ze mě chčije jak z vola .... Já ti svůj názor nepodsouvám, ale nebudu si vybírat auto jen kvůli tomu jestli ma roletky na oknech... Edited July 12, 2016 by ceskolipak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceskolipak Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Citovat Havlicek.Lukas Tak podle foto to máš decentní bych řekl .... je tam dost odlesků .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo1976 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 (edited) Jak již bylo zmíněno výše P607Oldou-musí to mít atesty. Výrobci vozidel je mají. Dále pak dle EHK č. 43 resp. směrnice 92/22/EHS. Skoro každý stát to má trošku jinak a proto to jde při přihlašování ze zahraničí na homologaci. Jo bez klimošky by to dnes asi nešlo. Obzvlášť když je panorama... Edited July 12, 2016 by Dodo1976 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceskolipak Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Ted nevím o čem tu píšeš ... Je pravda že úplně první příspěvek pojednává o lepení folie svépomocí ... Ale je jasné že si to nikdo moc nelajskne takže tu je řeč samozřejmě o atestovaných ... S tou homolagací myslíš že když dovezeš auto ze zahraničí a má zatmavená skla že se tu dělá nějaká atestace? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts