Jump to content

Oprava zvedáku

Vena garážmistr

Recommended Posts

Pokud se zde již řešilo tak se omlouvám ale při zběžné prohlídce jsem nic podobného nenašel.

K vybavení mé garáže patří i tři pojízdné zvedáky jeden letitý (17 roků) který slouží i přes některé své neduhy a hlavně provozní opotřebení. Pak jeden asi dvouletý který toho zatím moc neudělal neb čekal v komoře na stavbu garáže. A tenhle http://www.autokelly.cz/Product/DO-CF10253/4091412/39849642;38957087;38908711;38979327;40865619 který mám pár roků minulí týden jsem zjistil že přestal zvedat. nejspíš je v něm málo oleje. Nemáte někdo zkušenost s doplněním oleje do tohoto zvedáku? Nový není tak drahý abych si ho nemohl pořídit ale přijde mi to zbytečné nějak se tam ten olej ve fabrice naplnil tak by to mělo jít podobně doplnit si myslím ale zběžnou prohlídkou jsem nikde nenašel otvor kudy by to mohlo jít.

Edited by Vena garážmistr

Díky oddie za nápovědu. Zevrubnější prohlídkou jsem našel vedle pístku pumpy  pod plastovou čepičkou šroub na křížový šroubovák ten jsem odšrouboval a on tam olej je. Tak jsem vytočil ten šroub co se s ním povoluje zvedák a tam je natržený ten těsnicí O kroužek takže tam to propouští čímž to nezvedá. Musím sehnat jiný a bude to fachčit dál.

Taky jsem o tom uvažoval, ale někde se mi tady válí krabice O kroužků různých rozměrů jen ji musím sehnat kde se válí tam by mohl být a pokud ne tak půjdu cestou nejmenšího odporu a podložím to tou teflonovou páskou.