Jump to content

Zapojení indukční desky,potřebuji radu elektrikáře

Milan+

Recommended Posts

Můj dvorní elektrikář je v Alpách.

Ač rozvaděč a natahání dalších obvodů do kuchyně jsem si dělal sám,tak se zapojením indukčky váhám,zda to tak má být,mám tam třífáz ještě čtyřkabel a tak jestli je to správně dal bych zelenožlutý a modrý dohromady a černý na jednu fázi a hnědý na druhou,je to tak správně?

post-26723-0-50212200-1458422413_thumb.j

Edited by Milan+

Ten kabel jde asi z desky primo co?asi nic jineho s tim nevymyslis.kdyz si tahal kabely MEL jsi natahnout 5c.jinak to stejne nezapojis.pokud mas natazenej 4 drat budou tam 3f+zelenej

Ps:preznacovani je prasarna,kterou nemam rad.to jen na okraj,kdyby nekdo tvrdil ze to jde zapojit.

Edited by velkybanan

Tak fota tady.

Kvůli pětižíle bych musel neskutečně klofat a to se mi v bytě při provozu nechtělo. Snad to musí jít ne?Jak by to dělaly jinde ,kde je elektrika taky starší?

post-26723-0-63919600-1458424316_thumb.j

post-26723-0-11634700-1458424353_thumb.j

Edited by Milan+

aha, chyba u mě

Jestli na té první fotce, na kterou jsem reagoval je to kabel z indukčky, tak v krabici kde máš tři fáze, zapojíš modrej a zelenožlutý pod jeden šroubek se zelenožlutým, který v krabici máš. Černej a hnědej dáš každý na jinou fázi, ale pro jistotu sem dej fotku zapojení indukčky

koukám foto doplněno, tak je to jak jsem psal

Edited by punkac

Ak mas prudovy chranic , tak druhy prispevok musis brat do uvahy...

nemusí, protože za a) jsem si myslel, že chce spojovat přívodní modrej a zelenožlutý! Což Milan vysvětlil, že to není přívodní kabel na té fotce ale z indukční desky a za b) podle fotky krabice s přívodem je natáhlá síť TN-C a ta mít chránič nebude. Může si ho dodělat a to tak že mezi tu přívodní krabici a kabel z indukčky hodí jistič s proudovým chráničem a řádně zapojí zelenožlutej a modrej ale bude to pastva pro oko :D