Milan+ Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 (edited) Můj dvorní elektrikář je v Alpách. Ač rozvaděč a natahání dalších obvodů do kuchyně jsem si dělal sám,tak se zapojením indukčky váhám,zda to tak má být,mám tam třífáz ještě čtyřkabel a tak jestli je to správně dal bych zelenožlutý a modrý dohromady a černý na jednu fázi a hnědý na druhou,je to tak správně? Edited March 19, 2016 by Milan+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 chraň tě pánbůh abys někde spojoval zelenožlutý s modrým dohromady!!!!!!! Vyfoť mi svorkovnici indukční desky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted March 19, 2016 Author Share Posted March 19, 2016 Tak to ji asi budu muset rozdělat,nějaké schémátko je na desce zespoda,jdu to vyfotit. Já mám v kuchyni ještě třífáz na čtyři kabely,dnes se dává pět,že? To se mi nové tahat nechtělo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
velkybanan Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 (edited) Ten kabel jde asi z desky primo co?asi nic jineho s tim nevymyslis.kdyz si tahal kabely MEL jsi natahnout 5c.jinak to stejne nezapojis.pokud mas natazenej 4 drat budou tam 3f+zelenej Ps:preznacovani je prasarna,kterou nemam rad.to jen na okraj,kdyby nekdo tvrdil ze to jde zapojit. Edited March 19, 2016 by velkybanan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted March 19, 2016 Author Share Posted March 19, 2016 (edited) Tak fota tady. Kvůli pětižíle bych musel neskutečně klofat a to se mi v bytě při provozu nechtělo. Snad to musí jít ne?Jak by to dělaly jinde ,kde je elektrika taky starší? Edited March 19, 2016 by Milan+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 (edited) aha, chyba u mě Jestli na té první fotce, na kterou jsem reagoval je to kabel z indukčky, tak v krabici kde máš tři fáze, zapojíš modrej a zelenožlutý pod jeden šroubek se zelenožlutým, který v krabici máš. Černej a hnědej dáš každý na jinou fázi, ale pro jistotu sem dej fotku zapojení indukčky koukám foto doplněno, tak je to jak jsem psal Edited March 19, 2016 by punkac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted March 19, 2016 Author Share Posted March 19, 2016 Ano je to kabel z indukčky. Takže je to jak jsem myslel nahoře v dotazu,že? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
velkybanan Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Ano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted March 19, 2016 Author Share Posted March 19, 2016 Děkuji pánové Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladosr Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Ak mas prudovy chranic , tak druhy prispevok musis brat do uvahy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted March 20, 2016 Author Share Posted March 20, 2016 Tak už indukujeme. Ještě jednou díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasekwalenta Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Tak Milane kuchyne uz jsou ok??ja dnes zacal s tim sklenikem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Ak mas prudovy chranic , tak druhy prispevok musis brat do uvahy... nemusí, protože za a) jsem si myslel, že chce spojovat přívodní modrej a zelenožlutý! Což Milan vysvětlil, že to není přívodní kabel na té fotce ale z indukční desky a za b) podle fotky krabice s přívodem je natáhlá síť TN-C a ta mít chránič nebude. Může si ho dodělat a to tak že mezi tu přívodní krabici a kabel z indukčky hodí jistič s proudovým chráničem a řádně zapojí zelenožlutej a modrej ale bude to pastva pro oko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest minimaxa Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Chranic na indukci? Nikdy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 A navíc úplně zbytečné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 píšu pastva pro oko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted March 20, 2016 Author Share Posted March 20, 2016 Nee to už se dělat nebude,zadeklováno a hotovo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts