Jump to content

Klepani u motoru

Guest

Recommended Posts

Ahoj. Nedavno jsem koupil ojetinku se kterou jsem moc spokojeny az na jednu věc. Něco mi klepe u motoru. Dela to jen na volnobeh. Zkousel jsem jestli to dela i po seslapnuti spojky. Ano dela. Po rozjeti to okamzite prestane.

Ja uz to tak koupil, ale vite jak to je. Auto jezdi perfektne a spotřeba paradni. Mel jsem radost tak jsem hodne věci neslysel a nevidel. Mam na auto ještě 3 mesice záruku a byl bych rad aby i po zaruce jezdilo.

Davam sem odkaz na video a mozna mi poradite jestli auto reklamovat jako vadu nebo je to jen nejaky spotrebni materiál.

Dekuju vam.

http://1drv.ms/2507Z1o

včera jsem menil olej tak si rikam ze se mrknu jestli je potřeba dolit. bylo tam do pul rysky tak jsem dolil pul litra a nastartoval. rikam si parada prestalo to klepat. no po par minutach uz to zacalo zase. dela to jen na volnobeh. spojka nato nemá vliv. stojim na miste, stlacim spojku a klepe porad stejne. pridam plyn a slysim uz jen motor. za jizdy to neklepe. hned po zarazeni jednicky a rozjezdu to zmizi. zda se mi ze to je na strane ridice. uvnitř auta to není vůbec slyset. izolaci udelali dobře :) když stojim na strane ridice u dveri tak je to taky krasne slyset.

nevim jestli je to normalni. nemel jsem moznost slyset p307 se stejnym motorem ale kdyby ten motor sel tak jako hned po nastartovani studeného motoru tak jsem spokojeny.

jde mi o to ze na auto je ještě 2 a pul mesice záruka a nez zacnu plasit a reklamovat, tak se radeji ptam.

po zahrati uz to pak dela porad když stojim.

Edited by Rocles

sjel bych do autorizáku--přijímacímu technikovi vysvětli situaci se zárukou a požádej o zkušeného mechanika, zaplať si ho na hodinu (max.) k určení závady a pak zjistíš, co by odstranění poruchy asi stálo :myslim

možná bude stačit sundat řemen altíku, zda to nejsou kladky :myslim

Edited by ozzy56

pokud to klepe i po sešlápnutí spojky a klepání se zvyšuje s otáčkami motoru, tak spojku i převodovku můžeš z 99% vyloučit , takže je to někde v motoru a klepání je tam nejčastější někde v pohonu příslušenství--řemenice, kladky, altík, kompresor 

pokud to nebude tam, může to být něco horšího :myslim

Tak jsem se vrátil ze servisu a technik řekl že nic neslyší a že se mu zdá všechno normální. Tak to asi přestanu řešit.

Akorát že mám slušně zajebaný motor od oleje. Vypadá to že mi olej nikde neteče a tak si myslím že ten co měl auto přede mnou tak to polil olejem když ho měnil. Jak to vyčistit netuším. Mám v garáži nějaké velké spreje na odmašťování ale nejsem si jistý co by to udělalo.

je to možné--poslední roky pozoruju v televizi, že se v autopořadech nepoužívá trychtýř a jakákoli tekutina se leje pod kapotou přímo z kanystru :mrk takže politý motor olejem, nebo expanzka chlad. kapalinou není problém :D

píšeš, že žiješ v zahraničí, což je dost široký pojem, třeba tady v česku jsou ve městech myčky s wapkama, takže lidi si oplachují motory tam (i když se to nemá)