honzanaj Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 (edited) Průběžně aktualizovaná průměrná spotřeba Taky přispěju svojí troškou do mlýna. 308 jsme kupovali novou v lednu roku 2012 jako odpověď na rostoucí nároky na objem přepravovaných nezbytností a i na spolehlivost auta při delším cestování. Já byl do té doby spíše majitelem starších BMW, s Peugeotem jsem měl mírnou zkušenost jen s 309 (1.6i), 406 (2.0i) a divokou a nevyzpytatelnou 205 (1.9 GTi), kterou mi po půl roce ukradli přímo před služebnou policie. Žena ovšem byla silně Peugeot-pozitivní a po zkušenostech s 207 (1.4i) nechtěla slyšet o ničem jiném. Takže jsem nakonec podlehl a rozhodl se vyzkoušet tu "francouzskou eleganci" na vlastní kůži. A nakonec jsem nelitoval. Pohodová jízda, všechno šlo hladce, s ničím se člověk nepral, auto člověka ničím neobtěžovalo, prostoru dostatek... Auto sice bylo v úplném základu jen s hlavovými airbagy a zamykáním zpátečky navíc, ale v podstatě nic důležitého mu nechybělo. A pokud ano, časem se to dodělá, beztak jsem byl zvyklý auta neustále zušlechťovat a vylepšovat ;-) jedno "diskrétní" foto z předávání vozidla Auto bylo dle dohody dodáno na zimních ocelových kolech s obutými zimními pneu Edited March 15, 2016 by honzanaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 (edited) Trochu mě mrzelo, že tento facelift byl zprvu dodáván bez LED denního svícení v "šavlích" okolo mlhovek a jen se základním displejem typu A+, ale jak už jsem psal, časem jsem i to hodlal řešit. O nějaký ten měsíc později sice začali dodávat standardně LED svícení i displej C- standardně i do výbavy Access, ale těch 20.000 Kč navíc v pořizovací ceně už tak lákavých nebylo. Takže hned první starostí bylo, co za kole na léto. Sériově dodávané pneu Michelin jsme nakonec obuli na 15" hliníkové disky Dezent RL Dark a doplnili o bezpečnostní šrouby. Někomu se kola budou líbit, někomu určitě ne, tak už to bývá :-) Edited March 13, 2016 by honzanaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 První praktičtější úpravou byla aplikace tónovací fólie WinFol na oknech pátých a zadních bočních dveří s 30% průchodností a na obou předních dveřích s předpisovou 72% průchodnost světla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Je vidět, že je o ni dobře staráno a dobře slouží. Slušela by tomu možná větší kola, ale na těch 15" je to zase pohodlnější. Hodně km bez karambolů a poruch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 Další praktickou vymožeností bylo dodělání originálního tempomatu (bez omezovače) s ovladačem pod volantem. A vzhledem k použití auta se ukázalo jako užitečný nápad i dodělání parkovacího asistenta. Volba padla na celkem bezproblémový Jablotron, takže zde foto zadku po zástavbě. A ošklivé černé senzory šly samozřejmě do barvy usadit senzory do kartónu s vyříznutými otvory připravit všechny nezbytnosti (základ na plasty, bílý lak, bezbarvý lak a jemný šmirgl) po obroušení hladké vrstvy po aplikaci ochranných podložek a přestříknutí základem na plasty několik vrstev bílého laku, na závěr překrýt bezbarvým lakem a nechat uschnout nainstalovat do nárazníku... ...a je hotovo! Fešák, sluší. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 Je vidět, že je o ni dobře staráno a dobře slouží. Slušela by tomu možná větší kola, ale na těch 15" je to zase pohodlnější. Hodně km bez karambolů a poruch. Souhlasím, slušela by tomu větší kola, ale zimní i letní k tomu byly 15" a jako auto do města to takhle vyhovuje. A díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATTESS00 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 (edited) Vítej v klubu. Jooo bílá, tu jsem chtěl. Předchozí auto jsem měl bílé, jenže já kupuju ojetiny a tam si nelze moc vybírat. Osobně bych volil jiná kola, ale není to moje, takže mlčím :-) Kolega má stejnou verzi jako Ty i stejný ročník. Tak ať dobře slouží Edited March 13, 2016 by MATTESS00 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 A nedalo mi to a nedalo, až jsem konečně ty LED bumerangy pro denní svícení koupil (když se naskytla jedna hodně zajímavá cenová nabídka). Ten čumák to rozsvítilo, i když zrovna nesvítí A když to svítí, je to ještě lepší ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 Za ty 4 roky služby musím říct, že s autem se dá celkem hodně v pohodě existovat ve městě vč. parkování, dá se s ním jezdit po výletech, dá se i absolvovat cesta na dovču do Itálie a zpět (celkem 2600 km) a čeho jsem se původně bál, malého objemu motoru, to mě naopak velice mile překvapilo a ani v dálničním tempu nebyly problémy s udržením tempa. Velikost kufru je postačující pro potřeby tříčlenné rodiny i na delší výlety Co by snad zasloužilo vylepšení je volant, který je v základu moc plastový a s tenkým věncem. Ale i to s dá pořád ještě vylepšit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 Vítej v klubu. Jooo bílá, tu jsem chtěl. Předchozí auto jsem měl bílé, jenže já kupuju ojetiny a tam si nelze moc vybírat. Osobně bych volil jiná kola, ale není to moje, takže mlčím :-) Kolega má stejnou verzi jako Ty i stejný ročník. Tak ať dobře slouží Díky. Ta bílá je taková moje osvědčení klasika. V současnosti je nabídka "veselejších" barev bohužel poněkud omezená - dá se vybrat ze čtyř šedých, dvou černých, takže se držím bílé. A kupodivu na tom ani neni tolik vidět špína, když se náhodou stane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATTESS00 Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 S tou špínou máš pravdu. Na tmavých barvách je vidět více. To vidím na své žraločí šedé Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Pekný report, tá predchádzajúca 308 bola veľmi pekná. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted January 24, 2017 Author Share Posted January 24, 2017 (edited) Autíčku končí pomalu záruka (byla 5letá) a dnes bylo odevzdáno do servisu na roční prohlídku, tak uvidíme, jak na tom je dle školených profíků s moderní výpočetní diagnostickou technikou. Dostal jsem zapůjčenou 301, skoro úplně novou, s necelými 600 km. Musím konstatovat, že působí o něco lépe, než ta minulá, která měla "už" asi 5000 km, ale pořád je to takový nějaký... Jede to sice svižně (1.2 PureTech 82k Active), ale houpe to, drnčí to, při zavírání (zejména kufru) to má hrozně plechový zvuk a vždycky se mi vybaví vzpomínky na Wartburg 353 ;-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Utrpení na 308 mi nečekaně způsobily bezpečnostní šrouby, který zatuhly a nešlo s nima hnout. Kola si přehazuju 2x ročně sám, utahuju momentovým klíčem a pojistný šrouby vždycky o něco míň, jen tak "do počtu" a tohle mě překvapilo nemile. Sám jsem si nepomoh, dokonce ani po nákupu nových oříšků na šrouby, takže návštěva pneuservisu. Tam jsem se dozvěděl, že "...to musel utahovat nějakej úplne ču*ák, ať hned za nim jedu, že to zku*vil. Pač todlecto jako může vyjít i na desítku a musí se na to s autogenem a to zku*ví všechno tam dole..." Tak jsem s úsměvem prohlásil, že ten ču*ák jsem já osobně a že děkuju za snahu a nashle. V osvědčeném servisu poblíž práce si s tim věděli rady hned, dokonce i bez autogenu. Každopádně šrouby AEZ se ukázaly jako příšerná měkota. Po pár sezónách se obrazec na jejich hlavách i v oříšku utahováním a povolováním úplně utočil a nebylo za co se chytit. Nakonec letěly na kompost. Edited February 22, 2017 by honzanaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted January 25, 2017 Author Share Posted January 25, 2017 (edited) Takže auto zase jako nový - provozní kapaliny, kontrola snad úplně všeho a navíc dle metodického pokynu z peugeotu byla dokonce provedena "úprava polohy vysokotlakého vedení hydraulického posilovače řízení". Edited January 25, 2017 by honzanaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted May 23, 2017 Author Share Posted May 23, 2017 Menší upgrade našeho staršího vozítka - namontována 2din navigační a multimediální jednotka. Zatím ještě bez parkovací kamery, ta čeká na montáž, až se zase najde další chvilka času. Jinak ale první zkušenosti celkem pozitivní. Je to klasický Android tablet, takže když zaparkujete v dosahu WiFi, dá se pohodlně stahovat, aktualizovat a instalovat. Po zapnutí zapalování to chvilku startuje (cca 10 s), jako každá takováhle hračka a co všechno to bude umět, záleží jen na fantazii uživatele a dostupnosti aplikací. Zvuk rádia nebo přehrávaných médií je nesrovnatelně lepší než z původního rádia, stejně tak i výběr přehrávatelných médií a formátů. Umístění jednotky vychází z toho, kde bylo usazeno původní rádio (plus kaslík pod ním), takže na sledování navigace je to samozřejmě očima moderní ergonomie dost nízko, ale dá se. Pár foto pro ilustraci přikládám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Celkem to tam sedne ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 A doplněny pokličky s logem, ať se aspoň něco děje ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikis Posted May 29, 2017 Share Posted May 29, 2017 kde jsi koupil tu 2din navigační a multimediální jednotku? Můžeš dát nějaký odkaz. Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted May 30, 2017 Author Share Posted May 30, 2017 Bylo to na aliexpressu a její přímý nástupce je toto: https://m.aliexpress.com/item/32596987342.html#autostayOdesláno z mého SM-J510FN pomocí Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikis Posted May 31, 2017 Share Posted May 31, 2017 Díky a je možné rádio ovládat páčkou pod volantem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts