dusan2 Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Vo štvrtok som sa rozhodol k rozsiahlejšiej údržbe môjho Maxi Ducata s týmto motorom ktorá spočíva vo výmene rozvodových reťazí , výmene komplet spojky , oprave prevodovky , oprave regulačného ventilu turba a všeobecnej kontrole po 550 tis. Km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 (edited) Prekvapilo ma akú vôľu mali reťaze tuším som to stihol za 5 min 12. Čo sa turba týka to má minimálnu vôľu takže repas nebude nutný akurát ten ventil sa musí vymeniť a kedže vraj neexistuje ako samostatný diel chalan ktorý repasuje turbá tam dá identické s VW akurát s iným konektorom. Príčinou tejto závady je vraj voda ktorá steká spod okna vyvedenou hadicou priamo do okolia turba a konektorov. Na fotke je možno vidieť jeden zoxidovaný kontakt. Edited March 12, 2016 by dusan2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 Lamela spojky ,pôvodná , by ešte vydržala najmenej 200 -300 tis iba dvojhmota je už po funuse. Zvažoval som kompletný repas nakoniec som kúpil novú. Prevodovka je veľká slabina tohto auta trojka a štvorka už išla cez zuby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 Ešte k tej prevodovke. Keď som auto kúpil malo iba čosi viac ako dva roky ale 470 tis km. Keď som vypustil olej s prevodovky bol čierny ako smola no a teraz po rozobraní pekne vidno ako je obal zvnútra novým olejom na niektorých miestach umytý. No a tie nečistoty na handre pochádzajú z magnetu v prevodovke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Tak prevodovka je po oprave namontovaná aj s komplet novou spojkou. Chvíľu mi trvalo kým som zohnal všetky diely do nej ale podarilo sa za 611 eur Turbo je už tiež doma vyčistené s novou hruškou s VW a redukciou (100 eur). Alternátor je po preventívnom repase , mechanik povedal že to bolo v hodine dvanástej (100 eur). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 to medeny cosi jsou zberne krouzky altiku ??no sakra to je snad 5 po 12 ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Dnes som preventívne vymenil pár káblov od alternátora ktoré boli poriadne prehriate od kolena na Turbe pretože tam chýbal nejaký tepelný štít. Ten som dnes objednal. Čakám ešte na druhú sadu rozvodov keďže som až po vybalení tej prvej zistil že polovica vecí v nej chýba. Vraj sa rozvody skladjú z dvoch samostatných. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 to medeny cosi jsou zberne krouzky altiku ?? no sakra to je snad 5 po 12 ?? Áno ,Áno bolo to na hrane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Pěkné, pěkné. Já už nějak nemám morál ani na výměnu těch silentbloků zadní nápravy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Bolo to nevyhnutné keďže auto má živí a teraz je trochu menej roboty. Ale sám by som to nezvládol ani náhodou. Ja som len vybral motor a odstrojil ho. Rozvody s prevodovku robí kámoš. Ja len čumím a nechápem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 olej v převodech jsi nemusel měnit, vydrží celou životnost auta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Jo, tohle je krásná ukázka, jak to výrobci myslí s tou projektovanou životností auta a "celoživotními" náplněmi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 TAk , tak asi preto mám v druhej dodávke už asi štvrtý či piaty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Ja mu tu životnosť strojnásobím bez problémov Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 18, 2016 Author Share Posted March 18, 2016 Pridávam ešte foto žhavičov. Sú pôvodné von išli celkom v pohode. Nové pôjdu Beru a fotky klzákov. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted March 29, 2016 Author Share Posted March 29, 2016 Aktuality : Po zložení auta pretrvávala závada snímača regulácie turba a auto každú chvíľu padalo do nudzáku. Takže dnes presné určenie diagnózy následná pitva a oprava. Samozrejme že pol prehnitý ďalší drôt . ( na aute starom necelé tri roky !) Teraz už ale všetko funguje výborne tak len dúfam že bude nejaký čas pokoj . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted June 12, 2020 Author Share Posted June 12, 2020 Po 4 rokoch a ďalších 450 tis km ďalšia výmena rozvodov (okrem iných opráv) . Klzáky sú identicky zodraté ako tie prvé. Auto má aktuálne 993 tis. Km Péťa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted June 12, 2020 Author Share Posted June 12, 2020 Péťa and Charlie 607 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted June 12, 2020 Author Share Posted June 12, 2020 Alternátor šiel na ďalší repas , bol od poslednej opravy funkčný ale potrebujem mať istotu že sa nerozsype. Cena 85 e dúfam že bude ďalšie 4 roky pokoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted June 12, 2020 Author Share Posted June 12, 2020 Piest pred vyčistení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts