Jump to content

blinkr svítí

Tessi24

Recommended Posts

Ahoj. Neustale mi sviti levy blinkr. Stalo se to po zamknuti auta, kdy si zablikalo vsema blinkrama. Zkousel jsem rozhejbat packu blinkru, ale bez uspechu. Pravy blinkr jede v pohode, kdyz zapnu vsechny blinkry tak vsechny svitej. Zkousel jsem to odpojit od baterie a nechat prez noc, ale to bohuzel nepomohlo. Zrejme teda bude chyceny relatko. Nevite ktery a kde je potreba vymenit?

Edited by minimaxa
Přesunuto do správné sekce.

Zetor, Boeing, nebo nějaký model? Rok výroby?

Podle tvých ostatních příspěvků se asi jedná o 306.

Mrkni na tlačítko varovných světel, případně na přerušovač varovných světel. Moment, kouknu do schemat.

post-2001-0-12391600-1457602136_thumb.jp

post-2001-0-30023700-1457602146_thumb.jp

Edited by P607Olda

Může. Máš dálkáč origo?

Prohlížel jsem schemata, ale nenašel jsem tam vazbu na blinkry, takže je sem ani nedávám. Ale může to být v té jednotce, slepené relé. Omlouvám se, že jsem nevěnoval pozornost té zmínce, že ti to začalo svítit po použití dálkáče.

Edited by P607Olda

jestli je dálkový centrál dodělaný, tak tam jsou většinou dvě relátka na ovládání funkce zamykání a pak ještě dvě relátka na blinkry. To, že svítí levá strana, je způsobené slepením kontaktů toho relé v jednotce dálkovýho zamykání. Když pustíš varovné blikání, jen se to přenese i na pravou stranu (prakticky se obejde přes obvod relé na blinkry v jednotce dálk. centrálu taktovač a bude to pořád svítit)

Takže najdi jednotku dálkovýho centrálu, zkus odpojit konektor do ní vstupující, měl by levý blinkr zhasnout a vše by mělo fungovat správně.

Jednotku zkus rozebrat a proměřit relé. Kontakt, který bude průchozí i při odpojeném konektoru, ukáže na vadné relátko)