Jump to content

Splnění snu - Coupé, ale jaké?

pštros

Recommended Posts

Čau :)

Chci se zeptat, jakou motorizaci by jste doporučili co se servisu, jízdy a spolehlivosti týče?

Já si myslím, že by 3.0 152kW byl asi nejlepší variantou, ale vzácnost tento motor najít. O spotřebu mi tolik nejde, jde o zážitek s jízdy a hlavně, aby s motorem nebyly problémy ani po 300tis km...

Moc děkuji za názory! :)

Přeji hodně štěstí při hledání - najít hezké (nezbastlené) a udržované kupé není žádná legrace. Někde jsem slyšel, že jeden klubak hodlá opravdu pěkného mazla pustit do světa - buď se Ti ozve sám nebo to třeba ani není pravda.

Pokud se Ti tedy neozve, tak bych koukal spíš do Německa nebo Švýcarska, pěkné kupé v našich končinách považuji za zázrak.

Edited by Medvěd

Fakt je to taková tragédie?

A ano, zapomněl jsem napsat, že se jedná o 406, 407ka se mi moc nelíbí - velké přední světla, celkově se mi tolik nelíbí :)

A je někdo kdo mi poradí kde v Německu - Švýcarsku koukat na auta, kdo mi auto doveze? Protože to je pro mě dálka a nevím jak bych se tam dopravil, cesta by stála asi balík.

Sehnat peknou 406 V6 152kw je na hoodne dlouho kdysi jsem skoro 2 roky hledal nez jsem poridil co mam. Pasti a dojeb... vrazd je vsude plno. Pokud mas moznost tak urcite koukni i do Nemecka a hlavne nespechej mohlo by se ti to pak krute nevyplatit... Servis pak neni levny.

Našel jsem si i tuhle krásku 2.2i, sice bych pak chtěl vyměnit za kožený interiér, ale co myslíte?

Jinak cena do 90tis. kč by byla reálná?

A chci auto nejlépe v sériovém stavu, abych si případné úpravy dělal sám, neměl to nějakým tužingářem zbastlené.

http://www.tipcars.com/peugeot-406/peugeot-406-27574826.html

vypada pekne, ale nekde jsem cetl, ze 2.2i žere skoro stejne jak V6, tzn. mozna uz by bylo lepsi pockat na nejakej slusnejsi kousek s V6 motorem.

A interier v latce ma svoje vyhody i nevyhody, je fakt ze vypada lip kuze, ale oproti textilu v zime studi, v lete hřeje a co hlavne, vetsina coupe ma ridicovu sedacku - opěrak - potrhany nebo popraskany od nasedani a otirani nez si clovek usedne. Malokdo totiz da kůži to, co by mela dostat - pravidelnou péči.

Zkus ukecat Johna, aby ti prodal svoje, to bys mel hodne peknej kousek! :D

Edited by Ducatista

Kdyby prodával svoje Coupé tak mi cenovku max 90tis. kč asi nedá :D

Ale díky za názor.

Jen nevím kde hledat Německé či Švýcarské auta, a nevím kdo a za jakých podmínek by mi vůz dovezl. Nejsem mechanik tak ani nepoznám vady a stav auta, kromě toho, že řeknu že se mi líbí nebo ne :D

Upřímně, hodně vysoká natož, že auto bylo sice v hezkém stavu, ale mělo vady laku, mělo prasklý nárazník a nevím co ještě... Podle mě cenovka zbytečně vysoká.

Guest StibTo

Když to tady prolezeš pořádně tak najdeš  kontakty i na lidi který se zabývají individuálním dovážením aut. Jen co já vím tak je to zase o něco těžší resp. dražší záležitost protože podle nějakého nového předpisu od 1.1 2016 můžeš přihlásit auto z venku jen pokud má max 60 dní starou technickou ze země původu a tady pak stejně musíš projít stejným procesem jako dřív tj. dovozová technická a přihlášení.  Vím že v práci teď kluk řešil auto z reichu a že to je o cca 5-6 tis.  dražší než dříve. Ale furt by to asi bylo jistější než ty vraždy co se tady prodávají..

Guest StibTo

A řekneš mi v rychlosti proč 152kW a ne tu 140kW? Je to jen o výkonu nebo i poruchovosti a tak?

Je toho vic ale vsechno tu najdes, z toho, co jsem doposud pochytil 140kw moc nejede a jen zere ... Ale nemam to z prvni ruky. Proste asi nejlip MUX verze V6 152kw a manual ! :)  Asi bych si taky dal rict, ale je fakt, ze uz se to auto 12 let nevyrabi, tezko rict, kdybych se pokoukaval po coupe mozna sahnu po necem mladsim, dovoli-li to finance.

A myslíte že je šance abych dotáhl auto z Německa v solidním stavu, vše zaplatil co mám a vlezl se do 90tis. kč? Abych za ty peníze pak měl v ruce TP a mohl jít auto už na sebe přihlásit a jezdit..

StibTo: děkuji už jsem si to vše dohledal a 140kW se obloukem vyhnu a nedělá mi problém si pár týdnů, měsíců počkat na krásný kousek :) ale určitě chci V6 a ne nějaké HDi a nebo 2.0i

Četl jsem i slušné hodnocení pro 2.2i, žere sice to samé co 3.0 ale motor je výborný, údajně..

Proto mám svůj strop na auto a pak mám peníze na okamžitý servis - rozvody, olej, filtry - takový základ :)

Nejlepší by byla cena do 80tis. kč přiznám se... A ty auta v Německu tak stojí, ale mám fakt strach, že to budou stejné vrány jako tady.

Jestli není lepší možná ještě našetřit a koupit auto od někoho kdo se mu plně věnoval - kdo tím autem žil. Takových lidí i pár je...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...