akoh Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Zdravím pánové, moje 307 1,4 16v má deset let tak bych chtěl vyměnit rozvody. Je třeba udělat i vodní pumpu? Jakou rozvodovou sadu koupit? Je nutná diagnostika? Nebo to svěřit autorizovanému servisu ? Děkuji za vaše rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RichVa Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 (edited) Vodní pumpu určitě, na díly poptej místního člena badisak -má velice solidní ceny a podle VIN auta Ti nabídne přesně co tam pasuje (alespoň mě pomohl - rozvodová sada,pumpa, dvouhmota spojka). Do autorizáku s tím nemusíš, měl by to dát každý slušný mechanik. Edited March 9, 2016 by RichVa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 abys tomu rozumněl--ta pumpa se mění preventivně, přesto, že jí teď nic není a neteče...,kdybys nechal starou, tak po výměně rozvodů by se mohlo stát, že pumpa poteče a musela by se vyměnit, takže dvojí práce..., proto vyměnit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pety Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Autorizáky mívají akce a slevu na díly na stará auta - koukal jsem loni na podzim na mém 1,6 16V 80 kW rozvody i s prací za tři a půl - doporučuju si tam aspoň zavolat a zeptat se na cenu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 S tou vodní pumpou, asi bych si hodil korunou podle nájezdu. Protože, obecně se píše, radši vyměnit, protože může začít téct, když se dá nový řemen, který je víc našponovaný, nicméně kvalita dnešní druhovýroby je leckdy dost děsivá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 to je sice svatá pravda, ovšem při současné výměně pumpy mám záruku, takže když poteče, musí ji vyměnit na svoje triko, ale když ji vyměnit nenechám, platím to sám... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts