RomanK Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Pánové, objevila se mi hláška a trojúhelník. "engine management system faulty". Po připojení na dia se objevila chyba čerpadla na aditivum. Ten odborník (myslím opravdu) mi napsal díl č. 9672419980. Po neúspěšném googlování se ještě zeptám tady. Nemá někdo kontakt na někoho, kdo to sežene za méně než 4500kč? Podotýkám, že kontrola konektoru a měření napětí proběhla. Fakt to čerpadlo asi odešlo do kytek - auto má najeto 190 000. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanK Posted March 29, 2016 Author Share Posted March 29, 2016 Tak auto je opět v pořádku. Já lehčí o pět litrů, ale jedeme dál!!! Až bude chvilka, rozeberu to čerpadlo a podívám se, kde byla chyba... velikostně je jako čerpadlo pro ostřikovač...jo holt ekologie je ekologie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5008 hdi Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Dneska jsem zjistil,že vedle nádrže,před pravým zadním kolem mám jakousi nádobku... Doufám,že to není na to "slavný" aditivum... Poradí mi někdo prosím? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 jo je, dalsi otazka ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5008 hdi Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Super :-/ ,kudy se to doliva? V kufru mám jen vyrizly koberec,nic víc. A to ještě na opačné straně, než je nádoba... Někde se to tu řešilo,ale nemohl jsem to najít :-/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarokare Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Skoro jako tady , akorát je nádobka na druhý straně a plnící hadice je připojená nahoře . Aditivum se dá koupit v 1l nebo 3l balení a plnící sada je jeho součástí . Po doplnění musíš na diag nakonfigurovat nové množství aditiva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laďa Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 jarokare a víš, že jsi v modelech 5008. Ano je to nádobka na eyloys pro FAP a neplní se, ale mění se celý vak (sáček). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinecondrej Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 mě ji v aut. servisu pouze dolévali. Dělalo se to ve 120000km a jen pro jistotu, ještě tam bylo. Nemám po ruce účet, ale nestálo to víc jak 2000,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarokare Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 @Laďa vím , že jsem v modelech 5008 , proto píšu před 17 hodinami, jarokare napsal: Skoro jako tady , akorát ........ Jemu šlo jenom o princip dolití aditiva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laďa Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 jarokare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radovan Peugeot 5008 Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Pánové dovezl jsem si 5008 2.0 hdi z Německa najeto 150 tis rok výroby 2014 a teď řeším fap aditiv nevím kolik ho můžu mít a jestli ho mam dolít a jaký koupit děkuji za odpoved Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomasARN Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Napojit na diagnostiku, mala by ukazat priblizne mnozstvo a az potom riesit, ak by bolo malo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5008 hdi Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Před hodinou, Radovan Peugeot 5008 napsal: Pánové dovezl jsem si 5008 2.0 hdi z Německa najeto 150 tis rok výroby 2014 a teď řeším fap aditiv nevím kolik ho můžu mít a jestli ho mam dolít a jaký koupit děkuji za odpoved Ahoj,mám úplně to stejný, akorát z F. Mě se to objevilo při 170tkm. Nádoba je na cca 1,5litru. Obsah stojí cca 2500Kc. Já jsem to dal ke znamymu do servisu a bez starosti. DPF bys neměl mít ucpanej. V origu servisu mě řekli,že jsou potřeba 3 litry a jen diag.stoji 1700Kc... Opet se ukázali chlapci,jak se vydělává. :-( Bude třeba cca litr a teď bys tam měl mít asi půl litru ještě. Najel jsem na trojúhelník asi 500km a hodilo to nouzak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomasARN Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Stryko ked isiel do Peugeotu s 308 na doplnenie, tak mu znamy v servise povedal, ze oni kupuju 3 L bandasku a musel by zaplatit celu, aj ked tam ide iba polovica, nakoniec sa dohodli inak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radovan Peugeot 5008 Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Jo diky moc. Ještě prosimtě jaky typ aditiva jsi kupoval,našel jsem dva od roku vyroby 2010.Takže bych měl koupit asi dolevaci sadu 1L mohl bych mit plnou nadržku. Dam to kamaradovi do servisu děla ale koncernove auta tak nebude mit zkušenost proto se zeptam,musi se ta nadobka vyndat z vozu nebo lze dolit na voze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomasARN Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 da sa to doliat na aute, ale nastavit to musi cez diagnostiku, neviem ci sa to da s kazdou alebo musi byt Lexia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5008 hdi Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Před hodinou, Radovan Peugeot 5008 napsal: Jo diky moc. Ještě prosimtě jaky typ aditiva jsi kupoval,našel jsem dva od roku vyroby 2010.Takže bych měl koupit asi dolevaci sadu 1L mohl bych mit plnou nadržku. Dam to kamaradovi do servisu děla ale koncernove auta tak nebude mit zkušenost proto se zeptam,musi se ta nadobka vyndat z vozu nebo lze dolit na voze. Lepší je to sundat,je to před zadním pravým kolem. Od roku14 je jiná náplň, která prý stojí o litr víc,než do roku13. :-/ , název ti neřeknu,ptz to všechno si zařizoval sám. Na YouTube je taky video,jak to jde... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radovan Peugeot 5008 Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Jo už jsem na to koukal je to tam jak řikaš Jen tak pro zajimavost jsem volal do peugeotu v Novem Jičině to mam asi nejbliže,řekli mi že se musim podivat na barvu připojky oni sami nevi a když jsem chtěl vědět orientačni cenu tak udajně 5000 kč To jim nedam,musim zjistit tu barvu a myslim že to nebude tak složite Našel jsem na strankach citroen.eu ty aditiva a bude jak řikaš jsou tam dva pro nas jeden je drahši tak to bude asi on Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5008 hdi Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 (edited) V Brně chtěli necelou ctverku za to aditivum :-D ,mám takovej pocit. A to říkali,ze bývá ucpanej i DPF filtr a ten je prý u nich za 15 :-D ,bohužel 23 jim nedám,když nemusím... Ať ještě někdo říká,že aut.servisy jsou lepší... Už jen to,že by tam dali litr a další dva litry bych jim jen tak zaplatil a nechali by si ho... Edited February 22, 2018 by Péťa Necituj předchozí příspěvek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dire Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 (edited) barva je zobrazena nahore na te nadobce bud je zelena nebo modra . Edited February 22, 2018 by dire Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts