Wilgott Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 (edited) Ahoj potřebuji radu Po nehodě (nedobrždění za autem). Jsem se kolegou poskládal auto zpět. Vše funguje jak má nikde nic nesvítí pouze airbag ty ještě nejsou zapojený. Nesehnal jsem zatím správnou ŘJ a bag spolujezdce a hlavně jsem nenašel čidlo nárazu.Když jsem se po něm pídil tvrdil mi jeden, že tam není, že to je řízeny el. tady na fóru jsem dostal odpověď že je někde u levého blatníku u jednotky ABS (nenašel jsem) Mohl by mi někdo hodit foto jak vypadá a kde je? Další problém je že nám zbylo viz. foto a nevím na co to je, konektor na připojení je mezi kaslíkem baterie a blatníku. Vypadá to na nějaké tlačítko dva dráty jeden utržený a tlačítko nechodí.Ví někdo na co to je? Edited March 7, 2016 by Wilgott Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 otevreni kapoty bud alarm nebo bonz auticko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Tady maš to tlačitko narazové pojistky, muže být i červené Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 (edited) Nárazové čidlo je součástí jednotky airbagů. Tudíž v tunelu před řadící pákou. Je to vlastně kulička proti pružině. Když je náraz prudký tak, že to překoná tu pružinu tak se sepnou airbagy. Při menší ráně střelí jen předepínače pásů (ty jsi taky měnil?) při větší ráně se přidají airbagy. Edited March 7, 2016 by Dave_k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilgott Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Děkuji za odpovědi myslel jsem si, že to bude na kapotu, pls foto kde má být umístěno.Děkuji moc to: Dave_k - ano předepínače jsem vyměnil, jednotku airbagu mám pod ručkou. Přepokládám že jednotka pozná z jaké strany je náraz. Protože sedačky jsou taky s airbagy a ty jsou OK.Měl jsem čelní náraz. to Radek - to je co? není to náhodou pro vypnutí paliva při nárazu? Na to jsem se nekoukal, ale naftu to normálně dává Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Jasně, že pozná. Prostě kam to ten odpor překoná tam lítaj airbagy. Takže jak bylo v té reklamě s holčičkou jak mlátí panenkou do kapoty a lítaj airbagy je pěkná kravina. To možná bylo u prvních systémů. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 1 Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Není to čidlo slunečního svitu pro automatickou klimu? Potřebuje s bag spolujezdce co mas za rok na novy model mux tady mam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilgott Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 to Charlie_1 : čídlo slunečního svitu?? To asi ne. Bylo to původně někde v předku jen po nehodě už to viselo z trosek předku a je to tlačítko. rok je to 01 viz moje popiska, dneska se mi má ozvat kluk z Čáslavi tak se pak když tak ozvu jestli u něho nepochodím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferry Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 orgigo z vyroby to nebude, mozna soucast nejakeho originalniho nebo neoriginalniho, ale rozhodne dodelavaneho zabezpeceni (mohl by to byt ten spinac na kapotu k alarmu) U 406 jsem pri rozebirani nikdy na nic podobneho nenarazil. bocni airbagy maji sva cidla umistena z vnitrni strany prahu, pod kobercem, zhruba v mistech, co je packa otvirani nadrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 ..................... to Radek - to je co? není to náhodou pro vypnutí paliva při nárazu? Na to jsem se nekoukal, ale naftu to normálně dává Jo to je vono, ja nepochopil že hledaš narazový čidlo k airbagům, zmátlo mě jak jsi psal - "je někde u levého blatníku u jednotky ABS" Dave-K popsal jak to funguje naprosto přesně, takže tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilgott Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 (edited) to: Fery tak to si mi nasadil brouka.Je to asi půl metru dlouhé na druhém konci obdelníkový konektor který se napojí do protikusu hned vedle kaslíku baterie, je zajištěný tou pojistkou z drátu.Nafotím a dám foto kde to je a jak vypadá konektor. Vypadá jako origo konektory.Pokud je to čidlo kapoty napadlo mě konektory propojit třeba se rozsvítí to palubní PC jako to je u kufru.Jen mám pocit že tam to indikuje na PC a pípáním jen když jedu víc jak 30km/h Edited March 8, 2016 by Wilgott Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 No čidlo kapoty by mohlo být jakoby nad světlem, prozkoumej kapotu samotnou, bude tam vydřená stopa, teda pokud ji nemáš přestříkanou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilgott Posted March 8, 2016 Author Share Posted March 8, 2016 (edited) Kapotu mám novou, ale mrknu na to až budu u auta na brýle co jsou v nich světla jestli to tam nějak nepasuje. Jinak jsem nafotil ten konektor a na tom tlačítku je logo DAV (foto je rozmazaný, ale je tam) Edited March 8, 2016 by Wilgott Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Ještě by mohl být u zámku kapoty, pokud by to měl být policajt na otevřenou kapotu HELE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Tiez sa priklanam k snimacu otvorenia zamky kapoty. Mal som to v 405,a sa mi zda aj 605. Ale ci boko odpojene alebo pripojene,ziadnu zmenu som nespozoroval. Zase nie je vylucene,ze to moze byt snimac na bagy,rovnaka funkcia=jednoduchsie riesenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Snímač na bagy to není určitě. Je to jednoduchej koncovej spínač kterej jen ukaže na palubce příslušnou kontrolku případně nápis že je kapota otevřená Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilgott Posted March 9, 2016 Author Share Posted March 9, 2016 to Radek: mohl by si vyfotit z druhé strany ať vidím jak je to nasazený na zámku kapoty.Dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 To nemužu, našel jsem to na netu po dlouhém hledání Fotka z druhé strany nějak na netu není Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilgott Posted March 9, 2016 Author Share Posted March 9, 2016 Aha tak to je škoda. Ještě se zeptám, až si přivezu nový bag spolujezdce a řídící jednotku bagu. Jednotku zapojím jako poslední a pak nakonec baterku.Mám si dát na něco pozor aby mi to nenamlátilo. Pak si auto samozřejmě odvezu na dia aby to prošli a zkontrolovali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilgott Posted March 14, 2016 Author Share Posted March 14, 2016 Nikdo nic neporadí. No dnes jsem obdržel airbag spolujezdce, problém je hned viditelný. Má sice dva vývody, ale obě dvoulinky jsou oranžové. Moje původní byla oranžová a černá. Teď nevím kam jaký konektor zapojit.Proč tam jsou vůbec dvě ty dvoulinky?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts