Jump to content

Oprava po nehodě něco zbylo navíc

Wilgott

Recommended Posts

Ahoj potřebuji radu

Po nehodě (nedobrždění za autem). Jsem se kolegou poskládal auto zpět. Vše funguje jak má nikde nic nesvítí pouze airbag ty ještě nejsou zapojený. Nesehnal jsem zatím správnou ŘJ a bag spolujezdce a hlavně jsem nenašel čidlo nárazu.Když jsem se po něm pídil tvrdil mi jeden, že tam není, že to je řízeny el. tady na fóru jsem dostal odpověď že je někde u levého blatníku u jednotky ABS (nenašel jsem) Mohl by mi někdo hodit foto jak vypadá a kde je?

Další problém je že nám zbylo viz. foto a nevím na co to je, konektor na připojení je mezi kaslíkem baterie a blatníku.

Vypadá to na nějaké tlačítko dva dráty jeden utržený a tlačítko nechodí.Ví někdo na co to je?

post-22146-0-79717000-1457369796_thumb.j

post-22146-0-88102000-1457369802_thumb.j

Edited by Wilgott

Nárazové čidlo je součástí jednotky airbagů. Tudíž v tunelu před řadící pákou. Je to vlastně kulička proti pružině. Když je náraz prudký tak, že to překoná tu pružinu tak se sepnou airbagy. Při menší ráně střelí jen předepínače pásů (ty jsi taky měnil?) při větší ráně se přidají airbagy. :papa

Edited by Dave_k

Děkuji za odpovědi myslel jsem si, že to bude na kapotu, pls foto kde má být umístěno.Děkuji moc

to: Dave_k - ano předepínače jsem vyměnil, jednotku airbagu mám pod ručkou. Přepokládám že jednotka pozná z jaké strany je náraz. Protože sedačky jsou taky s airbagy a ty jsou OK.Měl jsem čelní náraz.

to Radek - to je co? není to náhodou pro vypnutí paliva při nárazu? Na to jsem se nekoukal, ale naftu to normálně dává

Jasně, že pozná. Prostě kam to ten odpor překoná tam lítaj airbagy. Takže jak bylo v té reklamě s holčičkou jak mlátí panenkou do kapoty a lítaj airbagy je pěkná kravina. To možná bylo u prvních systémů. :D

to Charlie_1 : čídlo slunečního svitu?? To asi ne. Bylo to původně někde v předku jen po nehodě už to viselo z trosek předku a je to tlačítko.

rok je to 01 viz moje popiska, dneska se mi má ozvat kluk z Čáslavi tak se pak když tak ozvu jestli u něho nepochodím.

orgigo z vyroby to nebude, mozna soucast nejakeho originalniho nebo neoriginalniho, ale rozhodne dodelavaneho zabezpeceni (mohl by to byt ten spinac na kapotu k alarmu) U 406 jsem pri rozebirani nikdy na nic podobneho nenarazil.

bocni airbagy maji sva cidla umistena z vnitrni strany prahu, pod kobercem, zhruba v mistech, co je packa otvirani nadrze

.....................

to Radek - to je co? není to náhodou pro vypnutí paliva při nárazu? Na to jsem se nekoukal, ale naftu to normálně dává

Jo to je vono, ja nepochopil že hledaš narazový čidlo k airbagům, zmátlo mě jak jsi psal  - "je někde u levého blatníku u jednotky ABS"

Dave-K popsal jak to funguje naprosto přesně, takže tak.

to: Fery tak to si mi nasadil brouka.Je to asi půl metru dlouhé na druhém konci obdelníkový konektor který se napojí do protikusu hned vedle kaslíku baterie, je zajištěný tou pojistkou z drátu.Nafotím a dám foto kde to je a jak vypadá konektor. Vypadá jako origo konektory.Pokud je to čidlo kapoty napadlo mě konektory propojit třeba se rozsvítí to palubní PC jako to je u kufru.Jen mám pocit že tam to indikuje na PC a pípáním jen když jedu víc jak 30km/h

Edited by Wilgott

Kapotu mám novou, ale mrknu na to až budu u auta na brýle co jsou v nich světla jestli to tam nějak nepasuje.

Jinak jsem nafotil ten konektor a na tom tlačítku je logo DAV (foto je rozmazaný, ale je tam)

post-22146-0-26143500-1457448995_thumb.j

post-22146-0-71935900-1457449001_thumb.j

post-22146-0-99462300-1457449006_thumb.j

Edited by Wilgott

Aha tak to je škoda.

Ještě se zeptám, až si přivezu nový bag spolujezdce a řídící jednotku bagu. Jednotku zapojím jako poslední a pak nakonec baterku.Mám si dát na něco pozor aby mi to nenamlátilo.

Pak si auto samozřejmě odvezu na dia aby to prošli a zkontrolovali.

Nikdo nic neporadí.

No dnes jsem obdržel airbag spolujezdce, problém je hned viditelný. Má sice dva vývody, ale obě dvoulinky jsou oranžové. Moje původní byla oranžová a černá.

Teď nevím kam jaký konektor zapojit.Proč tam jsou vůbec dvě ty dvoulinky??