Jump to content

Oprava čelního skla doma

mikysedliste

Recommended Posts

Ahoj cca před půl rokem sem zjistil malou prasklinku asi 2-3 mm na čelním skle,dnes sem zjistil že se prasklina pomalinku zvětšuje. Bohužel nemám pojištěný skla tak bych se chtěl prasklinu pokusit opravit svépomocí,potřebuju tedy radu čím a jak prasklinu zacelit.

Edited by mikysedliste

No když je to takhle dlouho tak nevím jestli to bude fungovat. Ale já jsem okno lepil sadou z Autokelly stála tehdy v akci cca 300 Kč. Ne že by to pavouka zacelilo že není poznat ale kdo neví kde hledat tak si nevšimne ale hlavně drží to a nikam se prasklina nešíří. Už to bylo i na STK a prošlo to.  Okna sice připojištěná mám ale pojištovny když se mi to stalo dělali hrozný caviky okolo plnění z připojištění tak jsem to pořešil prozatím takhle.

svépomoci a doma ?   jestli jo tak potřebuješ http://www.zbozi.cz/hledani/?q=sada%20na%20opravu%20%C4%8Deln%C3%ADho%20skla#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=items-opesBB&utm_term=sada%20na%20opravu%20%C4%8Deln%C3%ADho%20skla  a tady se podívej zhruba jak na to https://www.youtube.com/results?search_query=oprava+%C4%8Deln%C3%A9ho+skla

ale osobně bych zajel někam kde dělají autoskla a tam ti to za pár stovek spraví,měl jsem stejný problém,šutr od auta přede mnou,zajel do firmy která se tím živí a rozumí tomu,nechal to opravit (ja měl jenom takovou malou "pecku" ) stálo to 300,- bez papíru a pak jsem si nechal pojistit skla

• 4 years later...

Otevřu starší vlákno.

Dneska jsme dostali šutrem do skla u 206. "Naštěstí" to trefilo do toho zatečkovanýho prostoru vedle senzoru, takže mimo zorné pole a senzor.

Teď zvažuju možnosti.

1-buď koupím sadu a opravím samodomo, ale počasí tomu není nakloněno.

2-někde to nechám zalepit. Třeba tady.

3-výměna skla. I kdybych měl viníka (ten to uznal a nahlásil) tak dneska už to asi pojišťovny tuším neproplácí. 😕

Někdo jiný nápad? Sem s ním.

Edited by Dave_k

Zkusit připojistit sklo a po nějaké době nechat vyměnit....nevím jestli jsem měl štěstí nebo na to pojišťovny už kašlou, ale mě u tří aut tři různé pojišťovny nechtěli auto vidět, když jsem si sjednával pojištění skel...

Pokud to " drží " a není to velká díra tak bych to nechal být. Na STK pokud to není v ploše kudy chodí stěrače to většinou neřeší. Musíš ale jednat rychle pokud to chceš opravit tak aby se  do toho nedostal bordel. Zkusil bych zajet do toho servisu co řeknou na kolik to nacení a pak bych to buď nechal udělat nebo bych to neřešil. Ty domácí sady fungujou ale správně jsi podotknul že teď na to není počasí.   Já mám na 807 asi tři " záseky " už roky a neřeším to protože když jsem byl na výměně rozvodů tak jsem se o tom bavil se Strakym a ten mi řekl dokud máš originál okno tak nepoteče do motoru tolik jako když je okno měněné jak známo 807  hodně trpí na zatékání do motorového prostoru takže se toho držím. 

Už jsem domluvenej na zalepení. Tak pak napíšu.

Když jsem na jednom ze srazů dostal u kupé kamenem téměř do prostřed skla tak během dne se to rozjelo docela rychle do stran. Takže jsem musel měnit sklo. Naštěstí se to tenkrát povedlo přes povinný a já neplatil nic. Teď už to mám připojištěný (asi 600,-/rok) a tuším, že sklo vidět chtěli nebo alespoň fotky.

Edited by Dave_k

Hotovo. Trvalo to asi 45minut. A výsledek paráda. :super

Nakonec jsem byl v AC Autosklo, protože mi ve výše uvedeným servisu řekli, že tam není člověk co to dělá.

Opravář akorát říkal, že protože je sklo atermický tak z určitýho úhlu to může být vidět, ale v těhle místech si toho nikdo nevšimne.

U opravy jsem byl, ale nefotil.

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

Edited by Dave_k

• 6 months later...

Tak lepení vydrželo cca 7měsíců. Včera se na skle objevilo toto: :(

To už bude na výměnu. Co jsem se ptal tak zatím mi nejlevněji nabídli atermický i s prací za 6500,-.

Jsem to po zalepení měl připojistit. :myslim

prasklina01.jpg

Edited by Dave_k

Připojištění skla dělám u pojistek automaticky...opravdu se to vyplatí, jelikož nová skla jsou občas celkem drahá sranda.

Info: Pojišťovna to dělá tak, že při převodu auta nekontroluje stav skla a připojistí ho. Pokud bys chtěl, jako stávající majitel, pouze připojistit sklo, tak se kontroluje stav.

Měli jsme problém u jednoho soukromého auta, připojištění bylo OK, opravoval to "nesmluvní" servis (Zábřeh), proplatili to podle faktury (nikoli "rozpočtem"), ale pojišťovna proplatila pouze částku bez DPH, takže DPH (asi 1200) si majitel musel doplatit sám. Což mi přišlo nespravedlivé.

Může být nějaký problém u neoriginál skel?

Já mám taky pavoučka, sklo je připojištěné, ale částka je do 10tis. Jestli půjde opravit nevím, je to skoro uprostřed, trochu víc na stranu spolujezdce, lehce nad tím, kde stojí stěrače. Když sedím běžně, je prasklina za kapotou, ale jsou polohy, kdy ji trochu vidím. V autorizáku mi řekli, že opravy nedělají, jen výměnu, sklo pouze originální. Výměna včetně skla je 12tis bez DPH, což těch 10t nepokryje. Tak teď rozmýšlím, jestli to mám nechat udělat a doplatit si to, nebo to nechat přes pojišťovnu s nějakým jejich smluvním partnerem, abych pak neměl s neoriginálním sklem problém s senzory (minimálně ten na světla používám rád) nebo s kvalitou skla - neoriginál nemusí mít stejné vlastnosti (termické, UV a pod). Tedy ptám se, jaká je zkušenost?

Nechával jsem kdysi měnit sklo na Bobikovi tady u firmy AMT Autosklo. Bez problémů fungují dodnes senzory světel i stěračů. Cena byla okolo 5000,-, vše vyřídili s pojišťovnou a nic jsem neplatil...

Teď jsme nechávali měnit sklo na 308. Pojistka do 20 tis, ale stejně by se tím origo sklo asi nepokrylo :(  Takže nakonec přes smluvní servis pojišťovny. Vše jsem předem zjišťoval a vše OK. Dali tam AGC naprosto shodné s originálem (atermické, protihlukové) do senzorů nový gel - zatím klep, klep, vše funkční ;) A cena necelých 13, takže dojde k úpravě pojistky - nemá smysl připlácet za 20, když stačí 15. :myslim 

No to je ošidné, já když jsem se pojišťoval, tak jsem věděl, že se do desítky vejdu, protože mi sklo měnili v rámci havarijky, bylo to těsně pod 10 (bez DPH). Ale po pěti letech změny pojistky (na povinné ručení s připojištěním) to bohužel není pravda. Překvapuje mně, že origo sklo na 5008 je zhruba stejně tak drahé jako neorigo na 308.

Tak to tedy nahlásím na pojišťovnu a uvidím, kam mne pošlou, mám kousek od kanclu celkem velké autosklenáře, předpokládám, že budou smluvní partner, a uvidíme.