Honza z Nera Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Ahoj všem. Mám zcela lama dotaz. Nevíte proč se telefon sám restartuje po příchodu ke mě do bytu? Zhruba měsíc a půl se děje to, že se telefon sám restartuje a poté vyžaduje klasické bezpečnostní heslo. Toto se stane třeba 5-6krát denně. V bytě obecně máme dost špatný příjem signálu, při hovoru signál vypadává nebo je slabý a je třeba volat z určitého místa nebo lépe, nepřecházet po místnosti jinak hovor může vypadnout. Myslel jsem si, že bude problém u operátora - TMobil, ale pokud jsem mimo domov, nemám absolutně žádný problém, a to může být signál opravdu slabý a nic se neděje - např.teď na horách. Telefon je to už starý se systéme Android 4.1.1. Myslím, že už nechodí ani aktualizace, ale na druhou stranu je to ještě to HTcéčko, které mělo celokovové tělo. Telefon jinak běží normálně. Nebydlím nikde na samotě, ale normálka v paneláku na sídlišti v Praze. Telefon jsem zhruba před měsícem hodil do základního nastavení, trochu se to zlepšilo, nicméně žádná hitparáda to není. Ten samý problém má i moje žena se stejným telefonem. Co s tím? Připomínám, že chyba se vyskytuje pouze u mě doma jinak ne. Ještě doplním, že doma máme klasickou WiFi síť pod heslem, telefon se k ní přihlašuje normálně. Díky za reakce, případné rady. Honza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 skusil bych pred prichodem domu WI-FI vypnout jestli se to stane znovapak asi neco co se snazi do telefonu dostat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza z Nera Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 dnes to vyzkouším, chápu to dobře, že se něco snaží do telefonu dostat přes WiFi? to by ale znamenalo, že se něco také snaží dostat do noťasu či tabletů, ale tam k žádnému padání sw nedochází. je fakt, že noťas má Eseta, můj telefon antivir nemá, nicméně manželky ano . . . v telefonu mám aplikaci, která sleduje zda-li se nám někdo na WiFi nenapíchnul, ale tam se zobrazuje pouze naše připojení a žádné jiné. . . zkusím dnes před příchodem domů vypnout tu WiFi a uvidím . . . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
celda1970 Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Pleteš hrušky s jabkama.......telefon je android.......noťas má určo wokna....viď...?? S woknama to nemá nic společného........a wifi s androidem taky neee (a hlavně !!! v androidu žádnej vir nehledej...to jenom trubky si cpou antiviry do androidů a myslí si že jim je to k něčemu a ono jim to hlavně jen spomaluje telefon)...................zazálohuj data telefonu a pak ho uveď do továrního nastavení...a znovu nastav dle svého... MotoMoto 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza z Nera Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 . . . no a proto se tu ptám, a tak nějak trochu čekám, že mi někdo fundovaně poradí, páč lidi zde dělají různou práci a ruzumí různým věcem. . . nicméně jak už jsem psal hned nahoře, telefon do základního nastavení již uvedený byl a změna nic moc . . . noťas wokna zatím nemá . . . na co se tedy zaměřit, kde hledat? . . . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
celda1970 Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Hele už to že v Praze máš špatný signál v bytě je na pováženou a značí že není u vás v baráku něco v pořádku....když mimo barák všude je to ok jak říkáš.... Nemáte na baráku nějaké antény digi..wifi...atd....?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
velkybanan Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Pokud je v panelaku muze mit na strese co chce.av praze ze je to na povazenou?vis kolik je problemovych mist po praze?napriklad ja bydlim v panelaku na vysilac cumim je ode mne 400m a na chodbe uprostred bytu mam 1 carku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
celda1970 Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Co ja bych dal u mě doma za jednu čárku...... :D :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza z Nera Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 . . . čárky sem netahejte Samozřejmě v baráku je asi tak "milion" různých soukromých wifi antén, některé mají v našem bytě v různých místech i silnější signál než moje vlastní, naše připojení se dá chytit už v druhém patře, jsem v osmém. Ale na střeše nic není, protože náš dům má nástavbu, a ta má "kulatou" střechu, vypadá to dost hrozně . . . Říkal jsem si, že se obrátím na operátora, ale ten koukne na mapu pokrytí a řekne ok? S tímto nemám dobré zkušenosti, dávno jsem to řešil na chatě a změna žádná až když jsem změnil operátora tak to bylo ok. Jinak když přijde návštěva, tak ta problém nemá, čímž pádem bych řekl, že se to asi stáčí spíš k telefonu. Imho wifi je vypnuta a vše je zatím ok. Kolikrát to spadlo ihned co jsem zavřel dveře. Ale opět říkám, vše začalo zhruba před měsícem a půl a dělají to oba telefony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
velkybanan Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 A ta navsteva ma stejneho op a stejny mt? Pripadne i kdyz je to trochu slozitejsi dej do mt sim jineho op a zkus to nasimulovat.jestli se restartne tak jednoznacne mt pokud ne a vratis tam zpatky sim sveho op a tam se to okamzite stane tak je to jasne op. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza z Nera Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Tak bylo toho napsáno plno a nakonec opravdu pomůže vypnout wifi a je po starostech. Dnes mám pracovní volno a jsem vesměs doma, tak to sleduju. velkybanan: ano návštěva má stejného op, ale mobil jiný. Až někdy dorazí tak to schválně vyzkouším. Stejně ale nechápu jednu věc, dnes jsem se připojil na několik dlouhých minut na wifi v Tescu a nestalo nic. Signál op tam byl špatný podobně jako doma a telefon ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts