Jump to content

Peugeot 308 - porucha ABS+ESP

Guest LubomírProkop

Recommended Posts

Guest LubomírProkop

Ahoj,

mám menší problém se svou 308. Najednou mi začal hlásit chybové hlášky Porucha ABS a porucha ESP. Je zde nějaká jiná možnost než servis a diagnostika? Něco co bych mohl udělat sám například kontrola konektorů, restart systému (odpojením baterie) atp.?

Díky

podívej na na připojení čidel v kolech, jestli je kablík vedoucí k čidlu OK, čidla se dají i proměřit, zda jsou vadná, ale ty hodnoty neznám, možná je někdo napíše

ovšem diagnostika zjistí víc, resp., KDE je problém...

ozzy56 to píše správně.

Možná si pořiď vlastní diagnostiku.

Diagnostika ti ukáže, na kterém kole se čidlo nehlásí, případně zda je ve zkratu nebo odpojené. Krom toho na ABS a ESP má vliv také čerpadlo ESP, řídící jednotka pod volantem, která dodává signál o natočení volantu, a snímač G (gravitace), nevím, jestli je pod volantem nebo jinde.

Můžeš auto zvednout, odpojit konektory, případně zkontrolovat polohu čidla - asi při třetím kole tě to přestane bavit, protože budeš jak "opice u konzervy", žádný výsledek, žádná informace, zda nerozebíráš něco úplně jiného. A zda, po nasunutí konektoru, nezalezla dutinka, jak se to minule stalo v origo servise - a to se jim pak těžko hledalo - vypadalo to na náhodně přerušující se kabel...

• 1 month later...

Ahoj chlapi, taky jsem měl chybovou hlášku "zkrat čidla ABS" na pravém zadním kole, ASR/ESP, a k tomu nefunkční autom. ruční brzdu.

Neměňte čidlo, to je většinou v pořádku. Já měl uhnilý jeden drátek, který vede od kola do kabiny. Je tam tažený nad výfukem, takže dostává záhul.

Je k němu přístup jako k penězům. Musí se obnažit z toho husího krku, a je třeba povolit pružinu pérování aby se dal protáhnout konektor.