Jump to content

Ktere auto

Guest

Recommended Posts

ahoj poprosil bych vas o názor.

obe jsou 1.6hdi. jeden je r.v. 12/2004 - 164.000km od soukrome osoby a druhy je r.v. 2007 - 214.000km ale 3 mesice záruka na motor a rychlostni skrin z bazaru. obe stejna cena. dekuju :)

Kdo je důvěryhodnější, co se týká stočení. Pokud je soukromá osoba první majitel i podle TP, a případně lze vyjet stavy tachometru při jednotlivých STK. Nepíšeš, zda je to v ČR nebo v zahraničí.

Záruka z bazaru je spíše teoretická, když se něco podělá, tak nastane dokazování, tahanice.

Edited by P607Olda

jasne to jsou další otázky a mas pravdu. kolik je majitelu zatím nevim. zjistim. jinak se jedna o nakup ve francii.

Edited by minimaxa
Citace

To není podle r.v., ale podle Euro - a 1,6HDI by snad měla mít Euro IV, ne? A i kdyby jen Euro III, tak 3 litry výpalného jsou v ceně auta nic, naopak spíš tahle auta kvůli tomu spadnou o víc, takže koupě je nakonec v plusu...

Ahoj, já bych se rozhodl vizuelně podle celkového opotřebení vozidla a pocitu z jízdy. Jinak pokud je to plus mínus, tak bych bral určitě ten novější. Na kilometry až tak nehledím. Důležité stejně nejvíc je, jak se o to auto kdo staral. A u 1.6 Hdi dvojnásobně  :cool: Nebo spíš čtyřnásobně :mrk

je tam prece jen rozdil 50.000km tak proto se ptam. je fakt ze ten novejsi he hezci z venku ( novejsi model) a 3 mesice záruka ale starsi ma min kilometru. auto zustane ve francii a bude jezdit po francii kdyby se někdo ptal. :)

Přímo předchozí příspěvky se necitují, děkuji.

Edited by minimaxa

Ahoj, já bych se rozhodl vizuelně podle celkového opotřebení vozidla a pocitu z jízdy. Jinak pokud je to plus mínus, tak bych bral určitě ten novější. Na kilometry až tak nehledím. Důležité stejně nejvíc je, jak se o to auto kdo staral. A u 1.6 Hdi dvojnásobně  :cool: Nebo spíš čtyřnásobně :mrk

obe mají menene rozvody. spojku a setrvacnik bych vymenil pokud to je uz dlouho. co me muze potkat dal s tech drahych oprav.

307..? V tom případě ani jedno  :roll

http://www.auto.cz/bazar-peugeot-307-pycha-predesla-pad-62300  :nevim

Ano, tento článek jsem si samozřejmě přečetl taky. Přesto jsem své ženě vyměnil beznákladový Yaris 1.0 vti za P307 1.4 Hdi. 

Protože jsem zavolal několika známým co s 307-mičkou najezdili i sto tisíc km a jejich názor je že by si ho koupili znovu. A samozřejmě kvůli lepší výbavě a bezpečnosti než měl malý Yarisek.

Většina z toho co popisuje ten člověk se týká prvních několika kusů (roků) výroby a jsoun to věci které byly ve výrobě a i udaných aut dalším servisem odstraněny. 

Co je opravdu trochu problém jsou jen ty tři zmíněné diesely. Na dvoulitrové je ta náprava asi opravdu trochu poddimenzovaná, a ta 1.6 HDI je kapitola sama o sobě. Asi nejproblematičtější Hdi co se kdy vyrobilo, ale nicméně při dobré údržbě (nikoliv long life) může sloužit i ten dobře.