Jump to content

Chudá 309ka???

Marcel505

Recommended Posts

Pamatuju jeden takovej kousek, dostal se ke mně coby skorovrak s docela dlouho pečlivě vedenou servisní historií. R.88, pán jej koupil v bazaru coby čtyřleté (v r.92) za 249.000,-Ksč. Motor 1,9D 47kW, ve výbavě vůbec nic (klasicky akorát pavouk a švihadla, ani laso to nemělo). Opraveno po bouračce na zadek. Suma sumárum dnešní ekvivalent to dneska asi nemá, ale v podstatě je to cenovou relací podobné, jak kdyby dnes ojetá čtyřletá 308 s úplně nejnižší výbavou stála v bazaru tak 700tis...

EDIT: ještě mě tak napadá, že asi doma budu ještě mít nějaké dobové uživatelské příručky, z 205, 309, 405, většinou z Německa, možná i nějakou servisku :)

Edited by oddie

jojo, kolega v té době koupil R 5 1.6 Diesel po menší čelní havárce taky za 250 a měsíc jsme oba na ní vyšívali po víkendech, aby z toho bylo pojízdné auto, ještě vzpomínám, že třeba hlavní brzd. válec byl tehdá za 6000 Kč :mrk, z dnešního pohledu neuvěřitelné  :) 

Mám vždycky takový divný pocit, když někdo má to své auto opečovávané, ale třeba už špatně opravené po bouračce, takže je stejně určeno k zániku. :-(

Každopádně chudá 309 bez lišt a i těch děr v nárazníku mě překvapila! Dokonce ani nemá to křidýlko na kufru!

Nedávno jsem viděl nějakou 1.4, patrně Vital, nebo Green line, a ta měla ten podtlakový šíbr, el okna, zelené lišty v náraníku, ale NEMĚLA to křidýlko na kufru, to se pak ten kufr fakt blbě otevírá... Možná kufr měnili, ale moc tomu nevěřím...

oddie: Co s příručkami zamýšlíš? Nebudou na prodej?

P.S. Aby jsi tam nenašel nějaké klíče, to pak bude přemýšlení kde to auto stojí. :-D

• 4 weeks later...

To já měl 309tku z roku 87, tuzexové auto a první majitel byl psán Berousek, předpokládám, že ten cirkusák (taky kdo jiný by si u nás mohl dovolit takové auto). Po 22 letech tomu stav odpovídal, mělo to minimálně přes půl milionu km. 

Nicméně byl to sociál, jak jinak, lišty v nárazníku to ale mělo a na pátých dveřích nebylo křidélko. Ani to nemělo až na podlahu středový tunel. Bylo to GLD. Z GRDčka jsem tam dodával to minikřidélko na kufr a ten středový tunel. 

Vidím-li dobře green taky lišty nemá: http://aebergon.perso.neuf.fr/Peugeot/page_Peugeot_309_Green_89.htm

Tak ja si v roce 2004 koupil v ačkach 309 v tmavě červené, lišty měla + podtlakový šíbr díky kterému jsem se tam vešel,měl jsem furt zatažené čalounění, byla to 1992 v 1,4i ani už nevím kolik mela majitelu a kolik km. Jinak uplna holota bez serva abs centralu ale mela to pidi kridylko a cernou folii na zadnim okne, dodnes obdivuju toho kdo to lepil,bylo to z jednoho kusu folie. Jinak za tri roky co jsem to mel jsem jen dvakrat menil olej a olej filtr. Nic vic. Pak jsem tomu jen vymenil pisty na 5 dverich, jednou me nechala v brne na dalnici kdyz odesel modul zapalovani- vyreseno na miste, a pak jednou kdy se musel repasovat altik. No a nebyl bych to ja kdybych si neco nedodelal.takze predni mlhovky,alarm s centralem, stroboskopy v hlavnich svetlech. :), jinak jsem za ni daval 60000,- a chyběly ji klasicky dvirka od schranky spolujezdce.

odesláno z mého telefonu co držím v ruce

• 2 weeks later...

Co já si pamatuju, tak jsme měli 309 1.6 Grafic, ale co měla nebo neměla si už nepamatuju vůbec, akorát vím, že to byl ještě starý model a kupoval se nějak kolem roku 2000 za nějakých 90 tisíc. Ze všech srand co si dokážu vybavit, tak to jak nám spadl motor na nápravnici. :D