Gumkac Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Ahojte. Chcel by som vás požiadať o radu ohľadom motorového oleja do mojej 106ky. Viem že je to na fóre o olejoch dosť no nenašiel som konkrétne na moju 1.6 16V. Chcem olej vymeniť ale neviem akej má byť viskozity (chýba to na štítku).Viem že odporúčaná značka je TOTAL. Na nete som našiel že ideálny je Total quartz 9000 5W-40 alebo aj MOBIL1 super 3000 x1 5W-40. Poprípade som aj našiel MOBIL1 ESP Formula 5W-30. Takže sa vás chcem opýtať či neurobím žiadnu chybu ak použijem niektorý z týchto olejov.Poprípade ak vie niekto o lepšom oleji tak nech to sem hodí. Jazdím väčšinou 60km trasy no za mesiac nenajazdím viac ako 400-500km , ale sem tam pridám poriadne plyn lebo to auto je proste delo. Ďakujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAJA106 Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 5W-30 bych nedoporučil, má slabší mazací schopnosti při vysokých teplotách. Z těch dvou je to asi jedno, spíš otázka ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumkac Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Ďakujem za radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts